• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

wrzesień 2012 ;)

Fasolka nie smutaj. Co tam?
Faktycznie puściutko tu dzisiaj. Aż muszę się odezwać bo ostatnio tylko podczytywałam, na pisanie nie było weny.
Mam lenia na porządki świąteczne i chyba je sobie daruję. Trochę ogarnę mieszkanko i tyle. I tak nas pewnie całe święta w domu nie będzie.

Zaczynają mi dokuczać rozciągające się więzadła i czasem ciężkawa macica. Najgorzej, ze muszę czasem podźwigać tego mojego Skarba, który waży już pewnie jakieś 13kg, a czasem jeszcze spacerówkę w drugim ręku. Na razie jeszcze daję radę ale nie wiem jak to będzie dalej.

Pozdrawiam wszystkie i życzę zdrówka chorującym.`

Ja mam wielka ochotę na porządki świateczne ale teściowa mnie pilnuje zebym sie nie przemeczala, stwierdziła że okna to sama mi pomyje a troche ich jest bo 17szt, ale chyba ma racje bo lekarz kazal duzo odpoczywać na L4. Jak wszystko będzie ok to po świętach wracam do pracy, zreszta dzisiaj juz bylam na kilka godzin, ja sie chyba nie nadaje do siedzenia w domu

Witam:)

Ja dziś od rana wkurzona, bo niby jestem na L4 ale właśnie w pracy siedzę - porąbane to wszystko :(

Ja w niedługim czasie muszę wybyć na jakieś zakupy bo pomału nie mam w czym chodzić. Spodnie za małe, dłuższych bluzek niewiele - będę musiała się trochę obkupić.

Acha muszę się Wam pochwalić - przybyłam 1 kg :)))
Nie denerwuj się bo to dziecku szkodzi:-)

Ja jeszcze się mieszczę we wszystkie spodnie bo przed ciążą trochę schudlam i były za duże więc teraz są ok. W szafie mam trzy pary ciążowych jednak wszystkie takie ciepłe bardziej zimowe bo w pierwszej ciązy rodzilam w lutym, nie wiem czy teraz sie będa nadawaly, zależy jakie cieple lato będzie w tym roku

reklama
monaliza ja takie wyniki miałam już nastepnego dnia... a jeszcze musiały dojechac z 7 km do labolatorium i wrocic do przychodni :P

demetrios z tymi pracodawcami to masakra, ja w pierwszej ciąży(która obumarła) pracowałam, dawałam z siebie wszystko, człowiek mial jeden etat-stanowisko a robiłam jak na czterech i dzis wiem,że głupia byłam, tym bardziej,że co do czego umowe dostałam tylko na rok czyli w grudniu mi sie skonczy a reszta dostała na 2 i 5 lat takze fajnie... dlatego pracuj z umiarem i nie daj sie :)

Monaliza powinny juz być w piątek te wyniki , ja jak robiłam morfologie i niektóre hormony to mialam wynik tego samego dnia , wiec mysle ze spokojnie is ewyrobisz:) o ile dobrze rozumiem ze w Pl bedziesz robila te badanka:)
Liliana no to super zakupy i cena tez extra za 3rzeczy 60zł!!! :)
Żanetka gratuluje ruchów ,suuuperowo!!!
Fasolka co si edzieje ze masz doła?? tulkam mocno
u nas piekna pogoda slonko slicznie swieci i lece zaraz do parku na spacerek:)

Majeczko zebym to ja wiedziała rano sie obudziłam z takim nastrojem ,z łozka nie zdazyłam wylesc a juz ryczałam:-(

Fasolka ja nie raz tak mam... sa dni,że wstaje pełna energii chęci to życia, ale są i takie,że sama nie wiem o co mi chodzi... smutam sie, popłacze sobie, mam cheć meża opierniczac bez powodu także nie martw sie :) jutro będzie lepiej :) zapewne odwrotnie niż dzisiaj :) tulam :*:*

a ja sie dopiero dzis witam, mala miala ostatnio temperature z nd na pon wiec jutro daje ja do przedszkola o ile w nocy nie bedzie temp ale raczej juz nie, ma troche katar, kaszel sie jej odrywa, ona ma nadmiar energii juz nie wie co ma ze soba robic w domu,troche sie boje, ze moze w przedszkolu zarazic innych ale juz chyba nie, a druga sprawa ze w jej grupie w przedszkolu non stop ktos kaszle i kicha, mnie tez w sumie nie zarazila

Witam sie i ja pozno bo dopiero zladowalismy do domku od rana:)
Dzis bylam na USG i emkiem wszystko razem podgladalismy Dzidzia strasznie ruchliwa ciezko bylo zdjatko zrobic, ale najwazniejsze ze zdrowiutkie no i ples nadal nieznana:)Zastanawiam sie czy nie zapytac 5-go na wizycie ginekologa czy nie zaszkodzi Dzidzi jak pojde jeszcze raz przed swietami to bedzie juz 18 tydz wiec moze cos nam pokaze:-D
No i oczywiscie jak sie okazalo ze moje obawy sa zbedne ruszylam po pierwsze ubranko naszego Malenstwa niech w koncu cos ma w nagrode, zdjecia Dzidzi i ubranek dodam w odpowiednich tematach:-)

fasolka co sie dzieje:( ??

Ayni ja dzis jak nigdy od 7 na nogach:P

jumabe nie przesadzaj z tym dzwiganiem:-)pamietaj zeby na siebie i Dzidzie uwazac:)

anmika ja sie wzielam na sposob kupuje ciuchy w lumpku a ciotka wszywa mi materialowe pasy to samo mozesz zrobic ze spodnica,jesli miednica jeszcze Ci sie nie poszezyla to nawet nie musisz kupywac nowej tylko troszke elastycznego:-)

Lotka niech Syncio wraca do zdrowia a Dzidzia dokazuje &&&& za jutrzejsza wizyte:-)

Zanetka gratulacje ruchow:-)

gorgusia zdroweczka wypoczywaj Kochana:-)

monaliza wszystko zalezy od labolatorium ja mam na nastepny dzien jak zrobie rano, mysle ze sie do wtorku wyrobia:-)

Ansure smacznego i rowniez pozdrawiam:-)

demetrios gratki pieknego brzusiowego kilograma:-)&&&&& za wyniki

Tak ogolem to widze ze porzadki pelna para u Was ja tez wlasnie oznajmilam emkowi ze jutro mam plan pomyc okna i porobic ogolne porzadki zobaczymy co wyjdzie w praniu:)
Poki co sie zegnam mykam cos przekasic:)
Do wieczorka Mamuski!!!

witam sie dziewczynki
wczoraj zaliczyłam wizyte u kaerdiologa i alergologa... dostałam maść ze sterydem, ale konsultowałam to ze swoim ginem i mohe ja brac...

a teraz biorę się za nadrabianie bo 1 dzien mnie nie było, a tyle naszkrobałyscie...

Palemko powiem Ci tak jedni mówią, ze nie mozna nospy, inni, ze nie mozna znieczulenia, w aptece zawsze Ci powiedzą, ze nie mozna w ciaży - zapytaj ginekologa...i się nie stresuj kochana:) ja używałam w ciąży otrivin bo czesto miałam katar...

Ansure wg większosci ksiażek podobno liczy się tak
1-4 tydz.-I miesiąc
5-8 tydz.-II
9-13 tydz.-III
14-17 tydz.-IV
18-22 tydz.-V
23-27 tydz.-VI
28-31 tydz.-VII
32-35 tydz.-VIII
36-40 tydz.-IX

Fasolka moj kardiolog powiedział, ze nie ludzie, którzy decydują się na większe rodziny są patologiczne tylko ludzie, którzy tak myślą :-D

Maybebaby niestety nie wszystkie leki bez recepty mozna brać...dlatego ja jestem zdania, ze wszystko należy konsultować z ginem... nie mozna np aspiryny...

FutureMummy jak tam wizyta?

Gorgunia ja mam skurcze pośladków to dopiero jazda bez trzymanki :-D

Lotka, ale masz sie fajnie z tym grillem :D

Palemko kciuki zaciśnięte:)

Brygitte gratuluję ziwyty:)

moj M otworzył piwko, ale pachnieeeeee :D

Marudko do 20 tc masz spokojnie czas z ruchami ;)

Jumabe ja olewam sprzątanie świąteczne... ściągają u mnie azbest i wszędzie syf...

Anmika ja w zeszlym roku spodnicę kupiłam za 30 zl... nową... ciążową na allegro...

Monaliza ja na posiew czekałam 5 dni to wszystko zależy od tego, czy cos sie wykluje...

Demetrios nie moga Cie brac do pracy jak jestes na l4!!

ufff nadrobilam :):)

ja też miałam dziś w planach trochę sprzątania, okno choć umyć.... Ale jak wróciłam z pracy to brzuch mnie tak bolał dziwnie, to znaczy ciągnęło mnie jakoś z prawej strony ale dość wysoko i stwierdziłam, że nie ma sensu się narażać. Mąż wziął Starszaka na podwórko, a mi kazał leżeć. To leżę.:rofl2: a za okna może jutro się wezmę???:sorry:

najpierw napisalam co u mnie teraz nadrobilam i napisze kazdemu z osobna ;-)

fasolka tulam
lilijanna ja tez pochowalam juz ciuchy zimowe w ostatni wekend ale tylke te na kozuchu i buty a te kurtki ktore sa takie lzejze zimowe jeszcze zostawilam i dobrze, bo tez juz dzis sie nasluchalam o mrozie i sniegu, chociaz ja go nie chcem
anmika no ja jestem na l4 to sobie nakupialm getrow/leginsow i po problemie
lenkka po dupie powinnas dostac za ta noszenie! ot co!
lotka zdrowka dla Tomiego ;-) i powodzenia u gina jutro
zanetkaa gratki ruchow, nie przepracowuj sie!
gorgusia jaki sen ha!
maybebaby gratuluje ruchow, ja to nic nie umiem szyc heh
demetrios gratki 1kg, oby jak najszybciej nastal czas chorobowego z zusu
mantezowa 17 okien łoł :szok::-)
joasia no w koncu zes sie odezwala, super, ze wszystko oki :-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry