• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Ayni u Was macierzyński trwa 16 tygodni? A myślałam, że w Polsce jest najgorzej jeśli chodzi o politykę prorodzinną, u nas jednak macierzyński to 24 tygodnie - zawsze coś.

Ayni u Was macierzyński trwa 16 tygodni? A myślałam, że w Polsce jest najgorzej jeśli chodzi o politykę prorodzinną, u nas jednak macierzyński to 24 tygodnie - zawsze coś.

No moze w Polsce sobie dluzej posiedzisz w domu, ale wysokosc macierzynskiego zmusi Cie chyba do szybkiego powrotu do pracy. Nawiazujac do polityki prorodzinnej, kazda rodzina dostaje kwartalnie 250 EUR na 1 dziecko, plus 800 eur raz w roku ze zwrotu podatku, za posiadanie dziecka. Niby nie ma oszolamiajacych kwot, ale lepiej sie to ma niz wielkie zero , czy jednorazowe becikowe o ile sie orientuje okolo 1000 PLN, tak ?
Wiec mysle, ze dlugosc macierzynskiego niekoniecznie wplywa na polityke prorodzinna. BTW. porownujac ceny utrzymania 1 dziecka w polsce, wolalabym w to miejsce utrzymywac 3 w Holandii. Zycie jest po prostu tanie, nie placisz za lekarstwa dla dziecka, wiec nie straszna Ci zima i ile znow wydasz na antybiotyki. Nie ma problemu tez z ksiazkami do szkoly dla dziecka, wyprawka itd. W polsce sie tylko wydaje pieniadze, placi podatki i nie dostaje w zamian nic... no chyba ze becikowe ...

Ayani- super,że możesz być spokojniejsza. :)

Ja najadłam się jak bąk...ale zupa mi wyszła genialna! na kolacje jeszcze grapefriut i już.

A ja jendak dałam radę uprasować te firanki i jeszcze trzy wielkie obrusy i koszulę.
Ciśnienie cały dzień na poziomie około 100/60. W sumie lepiej niskie niż za wysokie :)

A mnie przed chwila naszlo na pierogi które mialam w zamrażarce od świat Bożego Narodzenia. Najadłam sie tak że zaraz pękne, brzuchol jest dwa razy wiekszy niz normalnie:-)

No moze w Polsce sobie dluzej posiedzisz w domu, ale wysokosc macierzynskiego zmusi Cie chyba do szybkiego powrotu do pracy. Nawiazujac do polityki prorodzinnej, kazda rodzina dostaje kwartalnie 250 EUR na 1 dziecko, plus 800 eur raz w roku ze zwrotu podatku, za posiadanie dziecka. Niby nie ma oszolamiajacych kwot, ale lepiej sie to ma niz wielkie zero , czy jednorazowe becikowe o ile sie orientuje okolo 1000 PLN, tak ?

W Polsce jest także roczna kwota zwrotu podatku 1112 zł na kazde dziecko, to tak uściślając :)

Rybko spoko maroko nie ważne gdzie ważne by dobrze urodzić i wychować. Już niebawem będziemy się przygotowywać do porodu ajjjj. Jak ten czas leci =-O zostało nam tylko lato do przejścia a potem Baby Boom !!!

My jeszcze dziś idziemy na wieczorny spacerek przed snem.

reklama
Hej Piekne:)
Ale dzis mialam zalatany dzien od rana w odwiedzinkach to u mamy, to kolezanki, pozniej bylam z emkiem na lodach amerykanskich<mniam> i troszke porzucalismy frisbe:)

Dziewczyna82 &&&& za jutrzejsza wizyte i czekamy na wiesci ja mam w czwartek:)

Pajka szczerze to mi najlepiej wychodzi i smakuje babka cytrynowa w proszku chyba z Dr. Oetkera kosztuje ok 5 zl dodajesz jajka i mleko, zawsze wychodzi i co roku ja wychwalaja u mnie na Wielkanoc:-D

gorgusia a mowilam zeby Mkowi zostawic firanki trzeba bylo sobie rozlozyc w czasie, nie przemeczac mi sie tam za bardzo:tak:

amy22 witam i gratki Syneczka:-)

Co do picia kawy ja pije nadal ale tylko okazjonalnie jak jade do kumpeli, albo u tesciowej czy mamci tak samej to jakos zadna frajda;)

martusia powodzonka jutro:-)

Ayni fajnie ze macie juz taki wazny zakup za soba no i extra ze dostalas ten zasilek wszystko sie dobrze uklada:-)

Dobra Laseczki mykam poczytac inne watki i zabieram sie za puche kukurydzy ktora juz na mnie czeka na stole :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry