• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Hejka:)
U nas szaro buro i deszczowo,padało chyba cała nockę bo na podwórku wszedzie woda stoi.
Ja dzis wyspana mimo ze późno zasnełam cos mnie na rozmyslania wzieło w nocy.
Nie mam pomysłu co dzis porabiac,ogarne troche ale zbytnio to nie mam co,ugotuje obiadek i tyle moich planów.
Miłego dzionka laseczki:tak:

pajka - no skróciła się w ciągu 4 tyg o 0,8 cm, tylko, ze lekarka nic nie mówiłą mi , że mam leżec czy się nie przemęczać, ja to wogóle nie leże, wręcz przeciwnie latam jak szalona :) kurde belek, następna wizyta z 4 tyg dopiero, ciekawa jestem co to będzie ? aha tyle dobrego, że jest zwarta czy coś takiego ...:rofl2::eek:

dobra zmykam na zakupy lumpeksikowe, pierwsze dla moejj małej :) jesli cosik upoluje, to się potem pochwalę :)

kasia - no to prawie połowę dłuższa od mojej :))

Palemko ja z córka w ciazy miałam skracajaca szke i lekarz kazal mi duzo odpoczywac a to w necie znalazłam
Jak postępuje się w przypadku skracania się szyjki macicy?
W przypadku kiedy stwierdzamy skracanie się szyjki macicy, a nie znamy jeszcze przyczyny tego procesu, przede wszystkim zalecamy pacjentce leżenie i staramy się ustalić czy winna jest infekcja w obrębie pochwy, niewydolność cieśniowo-szyjkowa czy też wystąpienie czynności skurczowej. W każdym z tych przypadków postępowanie jest nieco odmienne. Jeśli mamy do czynienia z infekcją - leczymy zakażenie. W przypadku niewydolności cieśniowo-szyjkowej rozważamy założenie szwu lub pessarium na szyjkę macicy. Kiedy mamy do czynienia z czynnością skurczową - podajemy leki, które jązahamują.

A tak pozatym witam sie w ten mokry dzien:baffled: pogoda do bani juz drogi dzien .Ja dalej mega lenia mam,a wieczorem zebranie w szkole :crazy:nie chce mi sie isc .Mloda b.dobrze sie uczy i w sumie tylko po to chodze aby sie podpisac ze byłam,i posłuchac o ancymonkach z jej klasy:-p

Palemko no to ogólnie bardzo źle, ze juz Ci sie zaczęła skracać... musisz wiecej leżeć... nie ma zmiluj bo jak zejdzie ponizej 2 cm to mogą Cię walnąć do szpitala... ale ginka powinna zrobic Ci usg dowcipne, zeby wymierzyć ile dokładnie ma mm

Witam się i ja. Jakoś ostatnio nie mam weny do pisania. Chyba ta pogoda od dwóch dni tak nastraja leniuchowo i depresyjnie.
Miałam nadzieję dziś puścić się trochę z moim dzieciem na miasto bo wcześniej zapowiadali, że dziś już będzie cieplej i nie będzie padać a w efekcie pogoda jeszcze gorsza niż wczoraj. Kisimy się więc w domu.

Palemko ja też myślę, ze powinnaś się bardziej oszczędzać bo to dopiero półmetek i ta szyjka musi jeszcze dużo i długo wytrzymać.

Jutro mam usg połówkowe, już nie mogę się doczekać. Co prawda nie liczę na to, ze usłyszę kto tam mieszka w środku bo chyba maleństwo musiało by się samo wystawić lekarzowi żeby powiedział płeć bo to na nfz i robią szybciutko usg tzn. sprawdzają wszystko dokładnie ale już nad tym co niekonieczne się nie roztkliwiają bo w poczekalni cała masa kobitek. Jakoś też się nie stresuję póki co, jestem jakoś dziwnie spokojna, że wszystko będzie ok. I oby tak było.

Przepraszam dziewczyny, że nie odpisuję każdej po kolei ale czytałam bardzo na raty i nie pamiętam co której napisać.

Haj:-)
u nas też deszczowo, szaro czyli bez zmian od wczoraj... Wstać było ciężko ale daliśmy radę :-p

Nie orientuje się nawet o rozmiarze mojej szyjki ale jestem spokojna bo lekarz ją oglądał i mówił, że jest w porządku:)

miłego popołudnia!:)

no heloł.
wrocialm z wizyty, wszystko okej, szyjka dluga i twarda, wiec nie mam se co martwic. smialo moge jechac w gory, tylko sie nie forsowac.
serduszko bije
wszystko okej.
lekarz powiedzial, ze odpukac, ale wszystko w najlepszym porządku. a brzuch boli, bo po cesarce i teraz juz mocno rosnie i wogole. mam sie nie martwc. tetno w porządku i wszystko. schudlam kilogram. ha

dobra lece do przedszkola, bo nie zdąże bo zawsze sie rozpisze.

ps martusia - nie ze nie lubi mnie bez makijazu, tylko to barzo widac.
musze miec bronzer na policzki i rzęsy, to wtedy wygladam jak bez makijazu ;)

Moda na Brzuszek - Strona główna
fajne warsztaty w czwartek w hotelu Angelus na Sokolskiej w Katowicach
jakby się któraś z Was zapisywała to proszę o wiadomość na priv, byłoby mi miło jakbyście podały mnie jako osobę od której dowiedziałyście się o tych warsztatach ;)

w innych miastach też będą więc zerknijcie na stronkę :D

reklama
Hej ho, hej ho pod kocyk by sie szlo...taka pogoda buuu gdzie ta wiosna:eek:

polisia gratki dla Ciebie i Mka za wyczucie ruchow MAlenstwa:)

gorgusia ciesze sie ze posiedzenie ze znajomymi sie udalo i ze Dzidz tez powiadomil ich o swojej obecnosci:-D

marta nie martw sie na zapas niech specjalista Cie obejrzy i doradzi:)&&& za wizyte i za wyniki:*

maluszek ciesze sie ze jestes:-)nam tu nie przeszkadza ze bez glosu byles byla w stanie klikac, co nie masz sily powiedziec Mkowi "wygadaj" sie nam tutaj hihi

Pajeczko wracaj do zrowka, cholerka zawsze sie cos przypaleta jak nie urok to... odpoczywaj, pij duzo plynow a Synka pod opieke Mka, zdroweczka:*

ryba gratulacje kopniaczkow- kolejna szczesliwie okopana Mamusia, ajjj ja juz sie nie moge doczekac:-)

martusia tez mam te basnie w domu tylko nowsze wydanie;)pamietam jak mi je mama czytala, pozniej ja bratu a teraz czekaja na nasza Pocieszke;)swoja droga to ten Twoj egzemplarz pewnie tez ma swoja wartosc sentymentalna po kim go odziedziczylas?

anmika no to wczoraj razem sobie pogrillowalysmy:-D

nagapalma ja dzis podobnie tlko na kwasno- buleczka z powidelkami na sniadanko :-D co do metki to chyba surowizna wiec raczej bym nie polecala, a jesli chodzi o szyjke to nie pomoge mi gin nic nie mowi tylko ze ok, a ile ma nie mam pojecia, ale jesli sie skraca to powinnas wiecej wypoczywac moze przegielas z przedswiatecznymi porzadkami, takze uwazaj na siebie:*udanych zakupow:-)

Ansure oj juz sobie wyobrazam jaka dumna jestes, pewnie sie dzis gratkow nasluchalas:)

fasolka ja tez mam dzis lenia heh jestes w ciazy i jak nie przyjdziesz raz czy dwa na zebranie chyba sie nic nie stanie, tym bardziej ze Corcia ja piszesz wzorowa uczennica:)

jumabe no to czekamy jutro na wiesci po polowkowym zazdroszcze Ci tego spokoju hehe ja juz bym chciala wiedziec kto tam pomieszkuje:-D

Future ciesze sie razem z Toba, ze wszystko dobrze z Malenstwem, ajj to sobie powdychacie gorskiego powietrza super:)

zmykam chyba zrobic kawke bo glowa mnie od wczoraj boli pewnie to ta pogoda.....ja chce wioooooooosne!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry