reklama

wrzesień 2012 ;)

dziękuję Dziewczyny za porady i wsparcie, właśnie wróciliśmy że szpitala z ostrego dyżuru gin-poł. musiałam poczekać troszkę bo przyjechała Pani której odeszły wody i jedna Pani na KTG. weszłam w końcu, pogadaliśmy sobie z doktorkiem na temat powodu mojej wizyty (doktorek młody ;)) i dostałam zaproszenie na fotel. z szyjką ok, z dzieckiem też bo od razu USG mi zrobił, machało do nas rączkami :) koniec końców ustaliliśmy że to perystaltyka jelit się odzywa a na ruchy dziecka muszę jeszcze poczekać. powiedziałam też że czasem boli mnie brzuch i w okolicach jajników przy wstawaniu, doktorek zapisał nospę 2,3 razy dziennie i magnez. zdecydowałam się pojechać bo nie dość że w histerię wpadłam to naprawdę się przestraszyłam a jestem zdania że lepiej sprawdzić 15 razy więcej niż o raz za mało.

teraz już jestem spokojna :) ale takich przeżyć nie życzę nawet najgorszemu wrogowi...

reklama
witam sie i ja wieczorowo, ja dzis bylam w zoo z moimi Rodzicami, ale ogolnie bylo super, mala jezdzila na kucyku, w ogole sie nie bala i nie chciala zeby ja trzymac, karmila kuzki i lamy, i w ogole byla przeszczesliwa, ja troche mniej bo na prakingu mielismy stluczke tzn moj Tata walnal jednej babce, siedzialam z tylu, oczywiscie madra bez pasa no bo w ciazy przeciez nie trzeba :no::wściekła/y: no i kuzwa boli mnie gorny odcinek kregoslupa! a babka z poszkodowanego auta to juz w ogole mnie rozwalila miala sredniej klasy auto, i doslownie nic jej sie nie stalo poza odbitym lakierem, zero wgniotek, a odbicie mialo w sumie moze jakies 5zm i zazyczyla sobie 300zl :szok:
jutro rano bede odsypiac a po poludniu jade do ginekologa, bedziemy sie umawiac na polowkowe usg, a potem na grilla do szwagra na dzialke ogrodnicza na 18ta

kasieq wspolczuje pogody
doti na plot wlasciciele nie maja kasy, uwazaj z ta mrozona herbatka zebys sobie gardelka nie zalatwila
marta to bardzo dobrze ze sie uspokoilas, to bardzo wazne w ciazy

dla reszty buziaczki :)

Ostatnia edycja:
czesc kwiatuszki moje :-D:-D:-D

pogoda dopisała, jestem wreszcie opalaona ( przestałam być bladziochem ) ja się opalam, ale z przykrytymn brzuszkiem i tak umiarkownie w półcieniu .

marta - cieszę się bardzo, że z dzieckiem wszystko okej, ja ruchy poczułam dopiero po 18 tyg :) Są różne dni , od wczoraj mała się bardzo udziela, a sa dni kiedy bardzo dużo , nie wiem od czego to zależy, od nastroju chyba ;-):-D

dziewczynki magnez plus B6 forte taki rozpuszczalny do picia mozna - co nie ??????????:rofl2:

Witam w ten upalny dzionek:-).Ja poleguje cały czas ,dzis jestem sama z moja suczka ktora nie dosc ze cieczke pierwsza dostała to jeszcze mi wymiotuje od rana:wściekła/y: wiec co jakis czas musze wstac i sprzatnac za nia :crazy:biedna moja nawet nie denerwuje sie na nia tylko mi jej zal .

Ciepło niemozliwie wiatraczek w ruchu bo oszalec mozna ,ja teraz jak leze to bardzo wyraznie czuje ruchy dzidzi a wiercipieta z dzidzi jest i zarłoczek bo jak zjem to dopiero sie uaktywnia wtedy :laugh2:.Ale takie wyrazne ruchy to tak od ok dwoch tygodni czuje.

Miłego dzionka dziewczynki:-D

witam sie u nas mega upal, u mnie na tarasie 45 stopni
shocked.gif

kregoslup boli tylko troszke daje rade ogolnie, dzis mielismy isc na grilla na 18ta ale raczej d... z tego wyjdzie bo m pracuje do 18.15 i jeszcze zakupy musi zrobic, a ja mam dzis wizyte u gina miedzy 17 a 18ta

Marta dobrze, że z maluszkiem wszystko okey :) nie martw się, ale fakt, lepiej sprawdzić, bo przecież maleństwo czuje nastroje mamusi! :)))

Martusia dobrze, że nie stało się nic poważnego, a co do pasów, ja akurat jestem zadania, że trzeba jeździć i już, bez względu na niewygodę będę jeździć w pasach do końca i nie wyobrażam sobie inaczej.

Nagapalma no my też złapaliśmy ciut słońca, zdecydowanie lepiej! :D co do magnezu to u mnie babka mówiła by bez b6, ale w sumie nie wiem czemu, w aptece kupiłam sam magnez oraz taki do picia też i sobie raz łykam raz piję :D ten do picia ma niższą dawkę magnezu więc zwróć na to uwagę :))

Fasolka odpoczywaj :) a co do maluszka, oj tek mój też po jedzeniu jest aktywny! :D ale jak głodny to też hehe

Miłego dnia Wam życzę!
u nas słonko, odpoczynek, lenistwo i bardzo mi się to podoba! :D

U mnie dzis dalej slonecznie :) wczoraj caly dzien nad woda, grillowanko :) a dzis przed wizyta zakupy, potem pakowanko :) wyjezdzamy na majowke :) trzeba skorzystac poki mozna:) zreszta juz dawno nigdzie nie bylismy albo brak kasy albo praca gdybym nie byla na L4 to pewnie majowke mialabym w pracy jak co roku:/
Postaram sie odezwac po wizycie :) dzieki za &&&&&&&&&

Martusia tyle kasy małpa chciała? haha dobra baba:/ale wiesz co ja uwazam,żeby jezdzic w pasach mimo tego,że coraz czesciej mi przeszkadzaja no ale kiedys mi uratowaly zycie jak siedzialam z tylu i jakos fartem te pasy zapielam... bo z tylu rzadko siedze a jak juz to nie zapinam a 3 lata temu mialam wypadek na 5 aut , tez wtedy mialam problem z karkiem mialam gorset zalozony i pamietam ten bol no ale dwa tyg i przeszlo...

Joasia mam nadzieje,że dasz wieczorkiem znac jak było na wizycie

Fasolka to sie ma suczka, tej jej wspolczuje jeszcze te upały... a mi wczoraj uciekla suczka z podworka 5 miesiecy ma i szukalam jej i szukalam i jakos poznalam jej szczekanie(wkoncu budzi mnie bardzo czesto)i dobrze,że sie nie poddalam bo byla zamknieta na podworku warsztatu a biedna byla w takim szoku tak sie trzesla wrocilam do domku cala brudnaaaaaaa

Dzień dobry:)
U mnie wieje, zimno ciemno jeszcze tylko deszczu brak:/ Przyzwyczaiłam się już do tej pogody, ale jak widzę że w Polsce 30 stopni słoneczko, normalnie pełnia lata to aż mnie telepie:wściekła/y:

Polisia mi magnez tez polecił lekarz bez B6 bo często w multiwitaminach dla ciężarnych już jest, a tej wit. nie można dublować bo nadmiar szkodzi.
Martusia mam nadzieje że plecy szybko przestaną boleć:tak: Co do zapinania pasów to ja zawsze zapinam, tylko mam na to sposób żeby nie uciskać brzuszka. Zapinam pasy, zanim usiądę na fotelu, a później przeciągam tylko pas przez klatkę piersiowa, dolna część zostaje za plecami:) Zawsze bezpieczniej.
Nagapalma oj zazdroszczę opalenizny... ja wyglądam jak córka młynarza:/ Co do magnezu z B6 to tak jak napisałam Polisi sprawdź czy nie będziesz miała podwójnej dawki B6 jeśli bierzesz inne witaminy.
Fasolka odpoczywaj... szkoda suni, biedna się męczy, nie dość że upał to jeszcze chora z cieczką;(
Marta dobrze że wszystko ok z maluszkiem i jesteś spokojniejsza łykaj magnez:tak: Cierpliwości troszkę i doczekasz się ruchów za kilka tyg:-)

Miłego dnia życzę:)

reklama
Kasieq ale jakoś mnie martwi to, żeby ilość tych tablet nie miało wpływu na maluszka.
Ubikację mam blisko, bo w większości siedzę w domu - gorzej jak trzeba gdzieś wyjść :D

Marta
no i fajnie, że się uspokoiłaś. Dzieciaczek Ci pomachał - a nie groził Ci paluszkiem przypadkiem żebyś się tak nie martwiła??? :D. To teraz spokój ;)

Martusia uważam z herbatką - tylko co zrobić jak się pić chce :) Masuj sobie szyjkę, a najlepiej jak ktoś Ci będzie masował. Dzieciaczki lubią zoo. Ja też sama się tam wybieram, a co mi tam. Nie ma to jak poczuć się jak dziecko.
A co do stłuczki to mi przykro...
Gril będzie innym razem - najważniejsza wizyta ;) Daj znać potem... Trzymam kciuki.

Pajka co za wstrętne wifi. Ale najważniejsze, że u Ciebie wszystko ok.

Fasolka to cieszę się, że uaktywnia się mała. Moja ostatnio coś leniwa jest, ale wizyta 7.05 więc luz. Najważniejsze, że z raz daje znać na dzień to mnie uspokaja ;)

Nagapalma magnez łykam, aole co do tej b6 to nie mam pojęcia.

Życzę Wam miłego i słonecznego dnia :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry