• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

wrzesień 2012 ;)

Właśnie poczytałam o tym wiesiołku i też chyba zacznę brać ale na wszelki wypadek dopiero za tydzień bo na razie nie chcę żadnego przyśpieszenia (maż 2 godziny temu pojechał :sad:) -jak coś pomogą to wam podziękuję:-);-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny !
Straszny skwar zasłoniłam wszystkie ona żeby mi słońce nie grzało... Wczoraj spora bieganina bo niestety nie założyli mi drzwi do szafy bo źle cos wymierzyli i trzeba było wczoraj jechać dogadać sie kiedy przyjadą, no i w końcu zamówić meble do łazienki później wielkie sprzątanie na szczęście maż pomógł. A dziś spałam do po 11 :szok: teraz puszczam drugą pralkę i odkarmienie czajnik elektryczny i podgrzewacz dzidziowy bo dobrze by było zeby było już czyste .. no i muszę poczytać jak wyparzyć smoczki, butelki ... ciągle nie mogę skończyć tej kupy prasowania :( to przez te upały

Myślę że wiesiołek nie przyspiesza nadejścia porodu, tylko przyspiesza akcję porodową jak ta już się zacznie - tzn szyjka jest bardziej miękka i elastyczna i łatwiej się rozwiera. Chyba na sierpniówkach któraś pisała że brała wiesiołek i rozwarcie do 10 cm miała w 3 godziny, więc szybko :)

merlin, smoczki wyparza się gotując w wodzie przez 5 minut, podobnie jest z butelkami, choć najlepiej poczytać co producent danej firmy zaleca ale najczęściej właśnie jest tak.
Ja jeszcze nie wyparzyłam jedynie laktatora, bo nie ogarniam jak go się składa i rozkłada i jakieś części tam są których się nie wyparza...
A prasowanie robię po godz 20 wieczorem :) wtedy już jest w miarę chłodno. Wczoraj prasowałam do 23, za to pospałam dziś do 11 :)

Ostatnia edycja:
Camille pozycz mi troszke tej ochoty do pracy i porzadkow bo zaraz koniec remontu i mi sie przydadza a czuje sie jak slonica:P fajnie ze z obiadkiem masz spokoj i Mek Cie wyreczy:)

Tygrysek Oliwka na zapas sie nie przejmuj Kochana a co do wyjazdu to moim zdaniem dobra decyzja w tak wysokiej ciazy taki kawal jechac to jednak jakies ryzyko modl sie w domku o dusze Cioci
[*]
Co do ruchow dokladnie ten sam hehe nawet teraz ledwo co wysiaduje na pufce jedna reka pisze a druga uspokajam Brzusie moja:P

amika nie martw sie ze malo przytylas wazne ze Malenstwo wazy tyle ile powinno ja przytylam juz 13 kg a Mala jest przecietna jesli chodzi o wymiary wiec to ja mam problem hehe nie martwiaj sie bedzie dobrze juz koncoweczka:*

patrysia dokladnie to samo pom,yslalam jak zobaczylam nowy watek:P

Palemko to Nasze Kobietki maja podobne pory napadow gloda hehe mnie mala dzis po 6 obudzila musialam wstac zjesc platki i poszlam dalej spac zanim zasnelam obudzil mnie tel na cisnienie i po spanku:P

gorgusia szorowanie podlog co Ty chcesz Nam juz urodzic:P wiem ze w sierpniu planujesz ale moze jeszcze poczekaj hihi my po remoncie ruszaly z Dziadkami po lozeczko niech zmontuja ale poscieli jeszcze nie bede zakladala, mysle ze stac moze:) a z tym wiesiolkiem to juz wczesniej ktoras miala do czynienia naprawde dziala??

fasolka nocne siusianie niekonczaca sie opowiesc wiem cos o tym:P

Risia jutro bede tu pewnie wieczorem takze &&&& za szybki wypis z pozytywnymi wiesciami:*

Zanetka wspolczuje meczacej nocki:*

monaliza super ze Cie B mile zaskoczyl i ze Ci sie podoba bo ja nie wiem co by bylo gdyby moj mial urzadzic pokoj dla Dziecka hehe masz tuuuu garsc promykow bo u mnie dzis patelka na dworku:)

maluszek oczywiscie posluchalam, polezakowalam w cieniu wyniki cisnienia super:) czuje sie spuchnieta ale skoro cisnienie oki to zwale to na pogode bo jest naprawde gorrrraca:)

*martusia lezakowanie nic nie zaszkodzi a tylko pomoze, ja dzis tez mowie do mojej P ze ciagle mi sie brzuszek stawia i to na gorze nie boli ale twardnieje to mowi ze to Mala sie tak przemieszcza i ze juz do konca tak bedzie bo ma coraz mniej miejsca w sumie w szpitalu tez to mialam a ktg wychodzilo dobrze wiec spokojnie, ale jesli nie bedzie przechodzilo i bolalo to sie nie wahaj:*tulam

Merlin udanych porzadkow:*

hmmm ciekawe z tym wiesiolkime co prawda do 37 tygodnia mam czas ale chyba tez zakupie:D pewnie nie zaszkodzi a moze pomoze:P

A my dzis grzecznie lezakowalysmy w cieniu taki monotonny dzien ale juz zadzwonili ze jutro bedzie szafa hurrra...Tesciu konczy malowanie jutro panele w sobote wykonczenie i bedzie szafa na Mka czekala az przyjedzie i zlozy:)
Zmykam bo trzeba kolacje Tesciowi zrobic
Dobrej Nocki Brzuchatki calusy

Martusia nie raz będą jeszcze promocje na pieluszki ;)
Nie panikuj.

Asiu po długości twoich postów widzę, że odzyskujesz siły ;)
Odpoczynek planuję - może w następnym tygodniu ;)
Ale ci zazdroszczę tego podwóreczka ;)
Odpoczywaqj, bo to bardzo dobrze wpływa na twoje ciśnienie

Patrysia od jutra ;)

Gorgusia skąd ty bierzesz tyle sił???

Zanetko co za babsztyl wrrrr... chyba bym połknęła...

Monaliza czekam na fotkę, wysyłam słoneczko.

Ja rozłożyłam już łóżeczko i pościel, bo nie włożyłabym dzidzię w ten smrodek nowości, łech...
ja od 2 dni też nie mogę zasnąc i mnie coś bierze :)
Nie słyszałam o wiesiołku, ale poczytam :)))))) a konsultowała któraś ze swoim ginem ten wiesiołek???

ten wiesiołek to nawet nie taki drogi jest, mysle, ze tez o nim pomysle, jest naturalny a wiec zaszkodzic nie powinien a moze pomoc,

martusia, kasiaczek tule
merlin ja juz wszystko poprasowalam jakies 3 tygodnie temu i bardzo sie z tego ciesze bo teraz juz na bank bym nie dala rady, tym bardziej ze nie mam deski do prasowania
kasia P P na sierpniowkach tez czytalam o masazu, o nim tez mysle, fajny temat tam maja o naturalnych metodach znieczulania czy jakos tak

a mnie naszedl na koniec dnia apetyt na pepsi, chyba za malo cukru w organizmie mam, ide sie polozyc i ogladac film na polsacie bo cos mi sie dzis niewygodnie siedzi

reklama
Witam porannie:-) jakos spac dzis nie moge:dry: Dzs wizyta ciekawe co nowego sie dowiem ,dobrze ze na 9.15 bo nie bede sie stresowac cały dzien:tak:,jakos brzuch mnie pobolewa miałam biede do toalety rano wstac tak mnie ciagło na dole :no:...i do tego nerwa mam bo auto wczoraj nam sie zepsuło:wściekła/y: a mielismy jutro wkoncu po łozeczko jechac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:jak nie urok to s... wiecznie cos :dry:.Moi rodzice jutro wyjezdzaja na urlop :cool2:i kurde bede musiała jakis nr taxi sobie przygotowac w razie czego bo moj niby na miejscu ale jak na rejonie bedzie to zanim wroci to ja moge zdazyc urodzic:-p.....

Rano a juz słonce daje:szok::-) miłego dnia ciezaroweczki odezwe sie po wizycie....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry