reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

wrzesień 2012 ;)

Młody dziś jakiś wrażliwy :-(i w nocy popłakiwał a to już mu się nie zdarza :baffled:

patrysia* u mnie bywa podobnie wczoraj np przez sen posikał sie tak że miał mokre plecy i obsikał poduszkę dodam ze leżał na plecach a na poduszce miał tylko głowę - spodnie miał suche nawet pielucha nie była bardzo mokra :szok:

stokrotka.af no ja mam ostatnio kosmiczny apetyt ale Ty to chyba przesadzasz - co się dzieje :confused:

Kilka dni temu nawiedziła nas skaza białkowa troszkę przez moją głupotę ale myślałam że jedno jajko nie zaszkodzi - dodałam je do ciasta na kajzerki. kajzerek było w sumie 8 sztuk i myślałam ze na taką ilość ciasta jedno jajko nie zaszkodzi a okazuje sie że stężenie białka było za duże :-(no i wyszły nam pryszczyki i zaczerwienienie na zgięciach walczę już któryś dzień mam maść specjalnie robioną od lekarza, kremik atoperal i myję w oliatum i coś zejść nie chce znaczy przygasło ale jeszcze trzyma sie yhh w takich momentach mam wyzuty sumienia ze bezmyślną matką jestem co ulega pokusom :zawstydzona/y:

reklama
Kilka dni temu nawiedziła nas skaza białkowa troszkę przez moją głupotę ale myślałam że jedno jajko nie zaszkodzi - dodałam je do ciasta na kajzerki. kajzerek było w sumie 8 sztuk i myślałam ze na taką ilość ciasta jedno jajko nie zaszkodzi a okazuje sie że stężenie białka było za duże :-(no i wyszły nam pryszczyki i zaczerwienienie na zgięciach walczę już któryś dzień mam maść specjalnie robioną od lekarza, kremik atoperal i myję w oliatum i coś zejść nie chce znaczy przygasło ale jeszcze trzyma sie yhh w takich momentach mam wyzuty sumienia ze bezmyślną matką jestem co ulega pokusom :zawstydzona/y:

No kochana pomyslalabym tak jak Ty,że taka ilosc to nie zaszkodzi, ja ostatnio zjadlam kawalek biszkopta z kremem... o widzisz ale jajka nie kazala mi odrzucic, mowila,że moge zjesc czy zrobic paste jajeczna..tylko u nas poki co nie stwierdziala,że mamy skaze bialkowa i koniec kropka...powiedziala,że wyglada na uczulenie i najpierw odstawiamy nabial..

Mojemy smaruje zgiecia talkiem,kapie w kisielku z maki ziem no i powiem Ci,że od kilku dni jest ładnie i coraz ładniej moj synek wyglada

RiSia butki świetne!! a Sebciu madry dzieciak:-D chciałabym to widziec i slyszec:-Da co do siostry to hmm ona chce od Was rzeczy a jej narzeczony jest przeciwko? hmm urazona duma czy co? ale ja nic zlego w tym nie widze tym bardziej siostra -siostrze. Pogadaj z nia ,że jesli nie chca to niech mowi zeby nie bylo tak,że wyrzuca

Dziewczyny ratunku....znowu mam zapalenie w prawej piersi. Strasznie mnie boli....Napchałam sobie kapusty w stanik,wzięłam paracetamol,ściągnęłam mleko i boli strasznie mocno :-( Do tego mam dreszcze,więc przypuszczam,ze temperatura niedługo się pojawi :-(

Dziewczyny ratunku....znowu mam zapalenie w prawej piersi. Strasznie mnie boli....Napchałam sobie kapusty w stanik,wzięłam paracetamol,ściągnęłam mleko i boli strasznie mocno :-( Do tego mam dreszcze,więc przypuszczam,ze temperatura niedługo się pojawi :-(

może okłady ciepłe lub zimne zrób sobie

Palma, Dolores:
Masuj mu zewnętrzną stronę dłoni-tak glaszcz. Powinno to zmniejszać napięcie i otworzyć rączki. Poza tym ćwicz taki tuptania nozkami przy zmianie pieluszki- tuptasz najpierw do dołu,a później do boków i rób coś takiego- daj Małemu swoje kciuki do łapek i po kolei najpierw brawo brawo nad klatką piersiową, później bum bum bum prostujesz rączki do boków i delikatnie pukasz w podłoże i na końcu skrzyzuj rączki na klatce i rób tulimy tulimy. I jeszcze ciągle z Twoimi kciukami rączki za główkę i takie tuptania rączkami do boków.

.

a jak rozpoznać to zwiększone napiecie??

Ja w ramach odchudzania się upiekłam dzisiaj mufinki :-p

podziel się proszę

:-D

Nie wiem co jest grane, małą od dwóch dni marudna, jak pije mleko to sie spina krzyczy i wypluwa butle, ma spuchniete całe dziąsła i białe plamki, dałam jej bobodent, ale większosc zjadła ... ciągle chce coś gryzc ...wczoraj mi zrobiła malinkę nba ręce :szok::szok:

może pleśniawki??

Dobryyy

Jakie kolysnaki jeszcze mozna spiewac dziecku ?

ja od dzis jade caly czas na "kotki dwa" i juz mi tchu brakuje :-D
ale dziala !

ja na necie znalazłam wiele. ale nuce jedna taka z pozytywki to chyba kołysanka J.S. Bacha.

jaś ma tylko jeszcze lekki katarek z rana. po 5 dopiero palimy w nocy nawet podwojnie go koldra przykrywam by było cieplej ale nie jest zimno. w dzien jest ok 23-24 w domu a spada max do 18-19
idziemy po poludniu po tatusia z pracy bedzie wracał.

Gorgusia to wszystko dlatego, że laktatorem nie opróżnisz tak dokładnie kanalików, jak ssące dziecko, i później robią się takie cuda wianki:sorry2:
W soboty i niedziele nie będzie mnie na forum, bo wojnę stoczyłam z M, który przy kompie chce non stop siedzieć, zamiast zajmować się rodziną, i ustaliliśmy, że weekend rodzinny będzie (tylko nie wiem dlaczego ja musiałam sobie też karę zrobić:dry:)
Wczoraj mieliśmy boską pogodę, śnieg prószył, a wcześniej nawaliło do kostek, chodziliśmy na spacerku, Kacek się wyszalał, no miodzio! W nocy natomiast zaczęło padać, śniegu resztki, chlapa okropna, siedzimy w domu.
Moja Młoda za to ma w nosie spanie w dzień. Od 3 dni idzie spać 3 razy po pół godzinki może:baffled: A poza spaniem ma ochotę na zabawę, noszenie, grunt, że nie płacze:happy2:
Jeszcze 6 dni i śmigamy do Polskiej:-) Jedziemy w niedzielę, bo TIR-y nie jeżdżą, no chyba, że się pogoda bardzo popsuje, to pojedziemy później:-D
Taycia na Wzgórzu też miałam znajomych na Ujejskiego:-D Maleństwo Okole w ogóle nie znam:-D

czesc dziewczynki
mam chwilkę bo starszak na nocniku siedzi :)
Adriankowi wyszedl gronkowiec zlocisty... jutro idziemy na szczepienie więc zobaczymy co lekarka powie,..

Dolores no wlasnie opierniczyl, ze wzięla te rzeczy mimo, ze one będą u mamy...no wszystkich Sebek zaskoczył :tak:

Ayni dziekuje :) ja :D

Stokrotka no ja sie śmieję, ze tak buty to mi 2 razyu kupowal , bukiet ślubny mialam zasuszony :-D

Maluszek
no własnie o to chodzi... ogólnie moj przyszly szwagier chyba nie zdaje sobie sprawy ile kosztuje dziecko a ja tez nie lubię się narzucać... bo jest wiele rodzin, które są w potrzebie a jak ktoś ma wyrzucić na śmiec i to niech mi powie, że nie chce... a siostra jest taka, że szczerze nie powie...

reklama
Maleństwo, no pewnie, że znam, ale nie wiedziałam, że tam Okole:-D Właśnie się dowiedziałam, że mój fryzjer przeniósł się gdzieś na Śląską. A na Królowej Jadwigi pracowałam. Ja obstawiała, że Okole to po drugiej bardziej stronie Grunwaldzka, Czarna Droga gdzieś:-D
Rysia co za dziadostwo się przyplątało! To chyba w szpitalu go zarazili! Toż to dziadostwo ciężko wyleczyć, współczuję!

Do góry