reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2012 ;)

AYNI hehe no fajnie się bawi M :D a Adasiowi jak sie to podoba:)) tak sobie myslałąm ze M z takiego kraju pochodzi...a wy jak rozmawiacie w domu po polsku?bo ty mówisz Adam po polsku do synka czy tak też i po arabsku brzmi ?
w domu rozmawiamy po holendersku, ewentualnie po angielsku jak cos trudniejszego i chce szybko powiedziec ;D ide na latwizne.

kazde z nas mowi do dziecka w swoim jezyku ojczystym. moj maz nie mowi po polsku wiecej niz zwroty grzecznosciowe, tyle co i ja mowie po arabsku wiec nie wydziwiamy z wyzszoscia jednego jezyka nad drugim. chcemy by od nas sie nauczyl ojczystych a od tutejszych- jezyka lokalnego. bez sensu mowic do dziecka jezykiem ktorego nie ma sie w 100 proc opanowanego :-D

futurka ty juz cos wykombinujesz nie martw sie :)

reklama
ayni to maly poliglota bedzie, uwielbiam jak nie Polacy lamia jezyk polski do dzis pamietam jak nagle Rodney bo tak mial na imie powiedzial "Rodny jest glodny" hih tak sobie ni z gruszki ni z pietruszki hih

Haha no jak mi czasem smutno to prosze mojego M żeby coś za mną powtórzył i od razu robi mi się wesoło. powtórzy dokladnie ale to tak smiesznie brzmi

Na youtubie jest taki pan z uk chyba który gra na gitarze i śpiewa po polsku Dan Mansouri skubany :o

Fasolko, Lilianna dzisiaj, z perspektywy nie wydaje mi się, że byłam wykorzystywana :tak: Po prostu tak to widziałam jako zbuntowana nastolatka :-D A dzieci moim zdaniem powinny w domu pomagać, tak czy inaczej...:tak: Zresztą ta moja siostra to przylepa była i jak widział, że wychodzę to był płacz bo chciała ze mną... Poza Młodymi mam jeszcze starszego brata (2lata) i bardzo bardzo bardzo się z tego cieszę :tak: U mojego K też czwórka (ma trzy młodsze siostry) no i my chcieliśmy więcej niż jedno:tak: Fasplka, a Pati to będzie wypieszczona na maksa! Takiej to dobrze...a jak chcą pomagać to super, korzystaj!

Ayni, ale super! Adi będzie miał fajnie, tyle języków na starcie:tak:

Future zdrówka dla dzieciaczków! Ceny leków powalają...żeby to jeszcze pomagało tak jak powinno bo z tym to też różnie:dry:

Palma trzymaj się...u nas dziś już trochę lepiej (tfu tfu), może to był skok:confused: No w końcu i u Was musi to przejść!

Więcej nie pamiętam...

a ja jestem jedynaczką ;-) co prawda mam 3 przyrodnie siostry, ale to się nie liczy bo w życiu ich na oczy nie widziałam :no:

zawsze chciałam mieć rodzeństwo a najlepiej starszego brata co by kolegów do domu przyprowadzał ;-)

byliśmy dziś na dłuuuuuuuuuugim spacerku :tak:
TZ kupił mi na Walentynki 2 część Greya :-D

reklama
Do góry