reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2012 ;)

VErita to co spotykamy się na mamusiach 2014? ;) haha styczniowki, lutowki... Hihi

Axa w sumie słusznie ;) powiedz mi przy okazji czy stosowalas metoda shettlesa czy O+12 czy po prostu inne warunki? ;)
Ja juz jestem na staraczkach kwietniowych i na planowaniu plci dzieci to co Axa ci pisze , poczytaj jest duzo ciekawych rzeczy, ktore musza sie sprawdzac.
Jak mi sie nie uda naturalnie do sierpnia to do lekarza mykam i tabletki biore i daje sobie czas do konca roku jak nie to odpuszczamy :-D

reklama
witam mamusie!
Krystian śmiga w swoim pojeździe i otwiera szafki, dotyka ścian i stara się dotknąć tyle ile zdoła.

Planującym mamom powodzenia życzę! ;-) Jeszcze się spotkacie na wrzesień 2014 hihi
Dziś poszłam zarejestrować małego na ostatnie szczepienie i zobaczyłam takiego malca, 6 tyg pewnie miał, ahh a niedawno ja miałam takie malusie a teraz już takie duże i długie i ciężkie. Jak ten czas leci!

Axa aż miło patrzeć jak twoja córcia wszystko wcina sama. U nas niestety problem z jedzeniem czegokolwiek poza mlekiem :( Już próbowałam i słoiczki i sama robiłam i z łyżeczki i w kawałkach do łapki. Hania jak widzi łyżeczkę to usta zaciska a jak weźmie jakieś warzywko do ręki to nawet do buzi nie weźmie a już się krzywi. Przekonałam ją do kaszki z Holle jaglanej, inne jej nie podchodzą, żadne smakowe, no ale kaszka to na mleczku i z butli. Z łyżeczki to owszem, jogurcik wcina i jabłuszko (tu przemycam żółtko), a;le najpierw musi posmakować, jak OK to je a jak jakaś zupka to bleeeee. A kiedyś wszystko jadła, nie wiem co jej się stało :(

dzieci tak maja, jedza i nagle wszystko bleee, ja swoja podstepem wzielam i dalam jej biszkopta,potem skruszylam go do kaszki i do owockow. daje tez zawsze sprobowac mojego jedzenia, czy to zupa czy drugie danie, kanapki, itd. ale moja lyzka i tylko troche raz, niech zasmakuje i zeczce wiecej. Ale tez duzo nie je, maly sloiczek mam na 3 dni :confused:
Dziewczyna82 gratki zeba :-)

Ostatnia edycja:
I planujemy kolejną dzidzię :) ale to zobaczymy :)
No to powodzenia i trzymam kciuki. ;-)
Polisia my tez planujemy dzidziusia :-D:-)
I Wam powodzenia i kciuki. :tak:

ja tez chciałam kolejne bobo w 2014, ale nie wiem czy zdążę jeszcze :-(
Jeszcze masz kuuuuupę czasu. :-p

Axa aż miło patrzeć jak twoja córcia wszystko wcina sama. U nas niestety problem z jedzeniem czegokolwiek poza mlekiem :( Już próbowałam i słoiczki i sama robiłam i z łyżeczki i w kawałkach do łapki. Hania jak widzi łyżeczkę to usta zaciska a jak weźmie jakieś warzywko do ręki to nawet do buzi nie weźmie a już się krzywi. Przekonałam ją do kaszki z Holle jaglanej, inne jej nie podchodzą, żadne smakowe, no ale kaszka to na mleczku i z butli. Z łyżeczki to owszem, jogurcik wcina i jabłuszko (tu przemycam żółtko), a;le najpierw musi posmakować, jak OK to je a jak jakaś zupka to bleeeee. A kiedyś wszystko jadła, nie wiem co jej się stało :(
A ile trwa ten czas kiedy odstawiła inne jedzenie? Mi Weronika np. odstawia inne jedzenie jak jej zęby wychodzą, wtedy dziąsła zaciśnięte i nic nie przemycisz, tylko cyc. A zębów u nas jeszcze brak, póki co ciągle idą. :sorry2: Ada też na czas wykuwania zębów jedzenie odstawiała.

Hej. Mamy drugiego ząbka dziś odkryłam :-) zaraz wstawię parę fotek ze spaceru :-) nadrabiając zaległości.
Gratulacje. :tak:

Ale dzisiaj na placu zabaw, tak od godziny 16 było dzieciarni. Kurcze wszędzie piszą o tym, że dzieci się nie rodzą, a na placu zabaw rodzic z co najmniej dwójką dzieci, były tez takie z trójką, w całej grupie było tylko jedne małżeństwo z jedną dziewczynką, ale młodziutcy, było widać, że dopiero zaczynają. ;-) Ada się wyszalała, Weronika wyhuśtała, piasku podotykała, pogoda super, było tak ciepło, że Ada w krótkim rękawku, Weronika w body z długim rękawkiem tylko + rajstopki + sukienka, bez czapeczek obie.

Weronika już śpi, Adzik baję ogląda, zaraz też wysiudam do łóżeczka i mam nadzieję, że będzie długi wieczór, bo plany grzebania w papierach są. :sorry2:

My plany dziecia kolejnego mamy na 2015 rok ciąża, poród 2016. :laugh2: Tak by Ada jeszcze byłą w przedszkolu, a Weronika już w przedszkolu. :-p Acha nie obrazilibyśmy się na bliźniaki.

reklama
to wy tez tak kombinujecie? Ja chce zeby w szkole byl rok roznicy bo tutaj dzieci ida od wrzesniowych do sierpniowych, a miedzy dziecmi bedzie ok poltorej do 2 lat roznicy :-)

Do góry