reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrzesień 2014:)

Dzien dobry ;)

Jestem wyspana ;) amen ;D
Jedzonko mniwj wiecej co 3,5 godziny i nyny ;) a polozylismy sie juz chwile po 9 ;)

Maltanka mnie czasem tez wywali.. Nerwy mam wtedy takie ze checi do pisania drugi raz odchodza.. Albo brak czasu...

Ann ja tak wlasnie robie ;) jem w miare normalnie oprocz grzybow kapusty i cytrusow ;) a jak widze ze cos szkodzi to juz sie pilnuje zeby tego nie jesc... I tyle.. ;)
A zjedz sobie takie ciacho.. Kawaleczek nie zaszkodzi ;)
Ja od poniedzialku chce zaczac diete.. Ze slodyczy tylko biszkopty i sok jablkowy a tak to duzo wody i cwiczenia ;) zobzczymy czy mi sie uda...
Emka no wlasnie jak u was ???
Wesolutka , Anusia a wy gdzie sie podziewacie ???

Jutro robimy urodziny meza wiec dzis znowu ciatsto sprzatanie .. A jutro naszykujemy reszte ;)

Milego dnia kochane ;)

reklama
Witajcie z rana

U nas nocka dzisiaj też ok,nie wiem czego to zasługa ale chcę żeby tak zostało. Mały jak zjadł o 20 tak poszedł spac obudził się tylko na karmienie o 23 i 4,a teraz dalej śpi,ale już się przebudza:-D

Ann ta pogoda podobno i w przyszłym tygodniu ma taka być

Emka halo,halo?

Witam się piątkowo :blink:
Mam wrażenie, że odespałam dziś całe zmęczenie od czasu porodu bo wyobraźcie sobie że Olek przespał dziś calutką noc. Jak go nakarmiłam o 21:00 tak dopiero o 6:30 obudził mnie kwileniem. No czuje się dziś dzięki temu bosko!! :tak: Tak w ogóle to ten tydzień zleciał mi tak błyskawicznie, że wczoraj byłam pewna, że jest dopiero środa i jak mnie mój K. wyprowadził z błędu do doznałam szoku. Gdzieś zginęły mi 2 dni!

Ann, ja też podobnie jak Ania, jem wszystko prócz grzybków, cytrusów i kapuchy a tak poza tym to wpitalam wszyściutko.;-)

Dołączam do pytania... Emka jak tam u ciebie? Pewnie ogarniasz się w nowej sytuacji i nie masz czasu na forum.

Ostatnia edycja:
Witam się i ja na chwilkę :) u nas trwają tygodnie odwiedzin , codziennie ktoś :) i to trwa i trwa, przez co brak czasu na cokolwiek :)
Wczoraj byliśmy na szczepieniu i ważymy 5130 kg, książkowo przybieramy po 200g tygodniowo :)
O oo już dzwonek do drzwi, kolejne odwiedziny :)
Miłego dnia wrzesnioweczki i Wasze wrześniowe maluchy :)

Hej :) dzień dobry znad cyca ;)
Czytam was na bieżąco ale jakoś ciężko odpisać... U nas nocki spoko, wstajemy tylko raz, ale za to w trakcie dnia mały cały czas wisi na cycu, i ci pool godziny się domaga... Jedynie na spacerze pospi dłużej.

Ktoś pytał o zdjęcia- my robiliśmy w 16 dniu i płaciliśmy 20o zł.

Zdrówka dla wszystkich chorowitkow!

Hello!
U nas wczoraj na wizycie byla polozna....
Mala przez 2 dni przybrala 70g czyli jest ok. Jesli do wtorku wroci do wagi urodzeniowej - a mamy przyjechac na wazenie do children centre, to wizyty poloznej sie skoncza a zostaniemy 'przepisani' do takiej jakby pielegniarki srodowiskowej - ktora odwiedza dzieci az do wieku szkolnego (oczywiscie kiedy to potrzebne)...
Noc niezbyt sie udala - probowalismy przekonac Zuze,ze ma spac w swojej kolysce - i troche sie nie wyspalismy....Plus, z mezem sprzeczalismy sie czy ma byc otwarte okno w nocy czy nie. Jakims cudem nasza sypialnia czy sie grzeje czy nie - ma caly czas ok. 21-22 st., a wg zalecen powinno byc 18-20...

A...no i wczoraj wieczorem odpadl nam kikut pepowiny ;)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny! Czytam na biezaco tylko czasu na pisanie brak :) my ladnie przybieramy na wadze, w nocy 3 ksrmienia, o 23, 2, i 7 wiec fajnie tylko dwie godziny aktywnosci i rozgladania sie do 4 bylo wiec niewyspana jestem :) wczoraj tez maluch zostal z prababcia a ja wyskovzylam na zskupy, oo placz, postaram sie wpasc pozniej

Podziwiam wasze wypieki! Zjesc bym zjadla tylko kto i kiedy mi cos upiecze? Wczoraj nawet obiadu nie bylo :( a gdzie tam ciasto:(

Ostatnia edycja:
Nas dzisiaj synek meczyl do 1:30, az w koncu sam padl i dopiero po 5 wstal:)

U nas piekna pogoda, na razie leniu****emy, ale zaraz trzeba sie zabrac za obiad, a potem idziemy ze znajomymi na spacerek:)

Ja tez sie staram jesc normalnie(troche lzej, ale to ze wzgledu na to, zeby zgubic troszke wagi:p). Wczoraj sobie zrobilismy tortille na kolacje mniam:D

Widze wasze maluszki dzisiaj w wiekszosci laskawe, ze takie wyspane:))

Soniafka no u Ciebie to faktycznie super, ze cala noc przespana, pozazdroscic:tak:

Choco u nas tez ciagle ktos, a w przyszlym tygodniu juz calkiem mamy miec maraton odwiedzin, meczace to, ale trzeba przetrwac:) pieknie przybieracie:tak:

U nas takie sesje to koszt 500 zl i najlepiej robic w pierwszych 14 dniach zycia:) nam sie niestety nie udalo umowic do tej kobietki do ktorej chcielismy:(

no tak u nas koszt sesji 350 zł dają 15 zdj i płytę z nimi. ale chciałam zrobić bez pępowiny a wciąż ją mamy bo jest dosyć duży pępuszek.

zaraz na spacer a na obiad łosoś z grilla mniam ;-)
a dziecko praktycznie nie śpi, bp jedynie z godzinę od 7 rano

reklama
W stolicy koszt takiej sesji to 850zl i wiecej. Wyczytalam ze najlepiej robic miedzy 7 a 12 dniem zycia. Max 16 dz, pozniej niektorzy nie chca juz robic.
Ale umawiac trzeba sie juz w ciazy bo czas oczekiwania nawet 2 miesiace.

Do góry