Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Sawi juz tez o tym pisalam na forum pisza ze do 3.5 jest wszystko dobrze ale ze jak jest pomiedzy 2.5 a 3.5 to z 10 dzieci jedno moze miec syndrom downa.
Ale tez gdzies wyczytalam ze mozna miec dobre NT a wyniki krwi nadal sa zle i moga dac duze prawdopodobienstwo choroby...
Ritta ale co ja napisalam? Przeciez wlasnie napisalam ze jezeli jest miedzy 2.5 a 3.5 to z 10 dzieci jedno bedzie chore. To chyba to samo co Ty piszesz prawda? Jezeli jest ponad 3.5 to raczej na pewno bedzie chore. Poza tym powtarzam ze nie mieszkam w Polsce i to sa normy podawane tutaj. Wiec nie piszcie ze zgadzacie sie z kims a nie ze MNA bo to brzmi tak jakby to byla MOJA norma a nie ze zrodel medycznych. Ja tego nie wymyslilam sobie przeciez Sawi zapytala wiec napisalam to co wiem
Kusiak ale napisalas rowniez ze u twojej kolezanki bylo 2,9 a dziecko zdrowe stad moja uwaga. Nie podwazam Twojej wypowiedzi a normy pewnie wszedzie sa takie same. Ale raczej z samego NT nie da sie okreslic ryzyka i dlatego robi sie test pappa bo on daje dokladniejszy obraz ale tez nie 100% pewnosc.