maltanka
Fanka BB :)
Maltanka, z tego co się orientuje to w Norwegii przy porodzie pełen wypas. Od samego początku dostajesz gaz jeśli tylko chcesz a potem zewnątrzoponowe jeśli tylko sobie zażyczysz i nie ma żadnych przeciwskazań. Oczywiście jeśli z tym znieczuleniem się zdąży na czas bo wiadomo jak to z tym jest. ;-)
Kiedy wysyłałąm wniosek o miejsce w szpitalu to musiałam wybrać też oddział. Miałam do wyboru 2 oddziały: jeden gdzie nie dają znieczulenia i rodzi się siłąmi natury... wtedy do dyspozycji ma się basen, akupunkturę i takie tam bajery lub drugi gdzie z góry nastawiasz się na znieczulenie. O dziwo bardzej oblegany jest ten pierwszy gdzie rodzi się naturalnie ;-)
o widzisz, a u nas przynajmniej u mnie w mieście nie dają znieczulenia
ps. ale wybrałas ten gdzie możesz wziąc znieczulenie?Ja lubię bardzo przygotowywać jedzonko na imprezki, ale właśnie ze sprzątaniem "po" jest gorzejZ reguły mojego wykorzystuję do mycia naczyń, a ja się zajmuję resztą
ja też te przygotowania lubię, a po też zawsze mojego zaganiałam do mycia, ale jemu to zchodziło ze 2 godziny jak zawsze z myciem aż mnie denerwował stojąc tyle czasu przy zlewie, teraz w zmywarce układa i wyjmuje, i stwierdził, że to najwazniejszy sprzęt w kuchni

Mnie nie interesuje ile mojemu to zajmuje, ma być zrobione i już