reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

Aqua - pewien mądry człowiek napisał (teraz pewnie przekręce): "serce i dusza, bardziej mówi do mnie , niż mędrca szkiełko i oko" - ...

"Wiara i czucie, silniej mówi do mnie, niż mędrca szkiełko i oko" - błagam wybacz Klajo, ale to taki zbocznie zawodowe... Ja wiem, że i tak wszyscy wiedzą o co chodzi, ale musiałam:-p....

reklama
:-):-D oj dziewczyny......a to jest tak:

ROMANTYCZNOŚĆ
Methinks, I see... Where?
- In my mind's eyes.
Shakespeare
Zdaje mi się, że widzę... gdzie?
Przed oczyma duszy mojej.
Słuchaj, dzieweczko!
- Ona nie słucha -
To dzień biały! to miasteczko!
Przy tobie nie ma żywego ducha.
Co tam wkoło siebie chwytasz?
Kogo wołasz, z kim się witasz?
- Ona nie słucha. -

To jak martwa opoka
Nie zwróci w stronę oka,
To strzela wkoło oczyma,
To się łzami zaleje;
Coś niby chwyta, coś niby trzyma;
Rozpłacze się i zaśmieje.

"Tyżeś to w nocy? to ty, Jasieńku!
Ach! i po śmierci kocha!
Tutaj, tutaj, pomaleńku,
Czasem usłyszy macocha!

Niech sobie słyszy, już nie ma ciebie!
Już po twoim pogrzebie!
Ty już umarłeś? Ach! ja się boję!
Czego się boję mego Jasieńka?
Ach, to on! lica twoje, oczki twoje!
Twoja biała sukienka!

I sam ty biały jak chusta,
Zimny, jakie zimne dłonie!
Tutaj połóż, tu na łonie,
Przyciśnij mnie, do ust usta!

Ach, jak tam zimno musi być w grobie!
Umarłeś! tak, dwa lata!
Weź mię, ja umrę przy tobie,
Nie lubię świata.

Źle mnie w złych ludzi tłumie,
Płaczę, a oni szydzą;
Mówię, nikt nie rozumie;
Widzę, oni nie widzą!

Śród dnia przyjdź kiedy... To może we śnie?
Nie, nie... trzymam ciebie w ręku.
Gdzie znikasz, gdzie, mój Jasieńku!
Jeszcze wcześnie, jeszcze wcześnie!

Mój Boże! kur się odzywa,
Zorza błyska w okienku.
Gdzie znikłeś? ach! stój, Jasieńku!
Ja nieszczęśliwa".

Tak się dziewczyna z kochankiem pieści,
Bieży za nim, krzyczy, pada;
Na ten upadek, na głos boleści
Skupia się ludzi gromada.

"Mówcie pacierze! - krzyczy prostota -
Tu jego dusza być musi.
Jasio być musi przy swej Karusi,
On ją kochał za żywota!"

I ja to słyszę, i ja tak wierzę,
Płaczę i mówię pacierze.
"Słuchaj, dzieweczko!" - krzyknie śród zgiełku
Starzec, i na lud zawoła:
"Ufajcie memu oku i szkiełku,
Nic tu nie widzę dokoła.

Duchy karczemnej tworem gawiedzi,
W głupstwa wywarzone kuźni.
Dziewczyna duby smalone bredzi,
A gmin rozumowi bluźni".

"Dziewczyna czuje, - odpowiadam skromnie -
A gawiedź wierzy głęboko;
Czucie i wiara silniej mówi do mnie
Niż mędrca szkiełko i oko.

Martwe znasz prawdy, nieznane dla ludu,
Widzisz świat w proszku, w każdej gwiazd iskierce.
Nie znasz prawd żywych, nie obaczysz cudu!
Miej serce i patrzaj w serce!"

anakilm, Kasiulka - ha ha wiedziałam że tak będzie...i odezwą się wszystkie znające cytat:-D. Cały problem polagała na tym że Mickiewicz u mnie w bytomiu, bo już go zabrałam mamie, a na necie (przyznaje się bez bicia:-)) nie chciało mi się się szukac ...

Klajo - hahahahaha:-):-) Ja zadzwoniłam do mojej siostry, polonistki, z jakiego utworu jest ten cytat, żeby móc go Wam pokazać :-D No cóż - perfekcjonistki.....:-p

Moja mama wielbicielka Mickiewicza zawsze mowi do nas Sluchaj dzieweczko, ona nie slucha czyzby cholera glucha? ;-)

:-D:-D:-D:-D

a co do badań to ja jutro musze sie jakoś ruszyć - a liste mam konkretna chyba duzo krewki mi zabiorą :baffled:

a w przyszły pon do gina - juz nie moge sie doczekać - oczywiście licze na pozytywne wieści :tak: i znów zobacze młodą - ciekawe ile przybrała na wadze bo mamusia ostatnio dogadza - mam nadzieje, ze nie tylko sobie :laugh2:

Hahahaha - Kkasiulka - ja się strasznie powstrzymywałam, żeby nie napisać Adam Mickiewicz, "Romantyczność" z tomiku "Ballady i Romanse" 1822:))) No proszę i się wydalo, że masz siostrę polonistkę:)

Aqua - pewnie, że przybrała, a wieści będą najlepsze na świecie! Tak tylko możesz i musisz myśleć. Ja wiem, że nie jest to łatwe, ale co poz tym nam zostaje??? Wzniki kiedy

Ja dzis bylam u poloznej, brzuchol w porzadku, rozmiarem tez, cisnienie ok, bicie serca u malej tez. Niestety zelazo mam ponizej normy tylko 8,6 wiec zalecony silniejszy preparat. W ogole zdziwila sie ze z takim zelazem normalnie funkcjonuje i nie jestem zmeczona. Wspomniala jedynie ze moglabym bardziej uwazac na to co jem, bo juz 7 kg mam do przodu. Nastepna wizyta gdzies za miesiac w PL.
Bylam tez z mala w przychodni na kontroli i szczepieniu. Ona za to ma zalecona diete, bo wazy prawie 13 kg, duzo powyzej normy, a dalej kurdupel:-D

A ja dziś byłam u lekarza w sprawie moich nóg . dostałam skierowanie na USG zył , nawet nie wiem na czym to polega , potem mam iść jeszcze raz do tego doktorka i zdecyduje , czy mam brać jakieś leki, czy może nosić podkolanówki uciskowe .. kurde tylko jak coś takiego nosić jak jest 30stopni na dworzu..

reklama
Witam koleżanki :-)

Byłam wczoraj u lekarza, wszystko w najlepsiejszym porządeczku :tak: Moja maleńka córeczka wygląda na zdrową rybkę :-) Serduszko pieknie bije, widzieliśmy cztery komory, pęcherz był, żolądka nie było widać, ale to pewnie dlatego, że nic nie piła. Doktorek moją żabke zmierzył, zwarzył - 730g już jest, pooglądaliśmy malutką, posmialismy się trochę. Pytałam o szkołę rodzenia - po 30tygodniu mam się zgłosić, zajęcia są dwa razy w tygodniu od 13:30, więc Mąż się raczej nie załapie :-( Ale ja już wtedy skończę pracę, to będę mogła spokojnie jeździć :-p
Aha - dostałam globulki na upławy, niby nic się nie dzieje, ale tak jak tu już mówiłyście, flora bakteryjna w ciąży jest daleka od normalnej...
W najlepsiejszym humorze pojechaliśmy potem do media Markt i kupiłam sobie płytę z muzyką relaksacyjną :tak:

Do góry