reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🌻Wrześniowe czary, kreski nam dają – serce się śmieje, marzenia się spełniają!🌻🍂

reklama
W teorii komórka jajowa żyje 24h.ale zdolna do zapłodnienia jest krócej.a plemniki muszą przejść proces kapacytacji w drogach rodnych żeby były zdolne do zapłodnienia który trwa ok.6h 😅 więc najlepiej żeby plemniki już "czekały"na komórkę jajową a nie odwrotnie.
Szansa przed to różnie.wszystko zależy od jakości nasienia.bo są takie plemniki które mogą przetrwać nawet 5 dni a są takie które max 2 🤷 jak dla mnie to najlepiej działać przed owulacja co 2 dni i w dzień owulacji.po owulacji to można sobie ewentualnie poprawić w razie jakby się jednak przesunęła 😅
Przy poprzednich staraniach najpierw działaliśmy co dwa dni. A w miesiącu co się udało to przez tydzień codziennie jak nienormalni. No wtedy uznaliśmy że albo na maxa i się uda albo nigdy 😂🙈 w tym sensie że 3 dni przed owu w owym i dwa dni po. Owi to dzień zastrzyku

Ja od kąd się zaczęliśmy starać to takie kwiatki u mnie z cyklem często wychodzą,a to okres się spóźnia a to przyjdzie szybciej niż powinien a to właśnie tak jak u ciebie że okres np słaby taki i tylko 2 dni,myślę że to stres tak na to działa,człowiek niby myśli że się nie stresuje ale jednak w głowie co raz jest ta myśl i szukanie objawów
Myślę, że masz rację :)
U mnie też właśnie teraz przyszedł tak nagle, wcześniej niż się spodziewałam, a miałam jeszcze testować na drugi dzień, a tu taka "niespodzianka". No nic, liczę, że w tym cyklu się uda😊💪 Skontroluje też ten progesteron i wtedy też bede spokojniejsza, bez względu na wynik. Jak będzie ok, to odetchnę z ulgą, a jak nie to zacznę łykać tabletki i też będzie już lżej na psychice😊.

reklama
A było seksow trochę w czasie owu?

Było co nieco 😁

Jeszcze kupe czasu masz! :D za to ogolnie jestem wzruszona, ze testujesz jednak 🥹 a chcialas uciekac! A idz Ty! :D

Jestem niecierpliwa i chciałabym wiedzieć już 🥹 a mentalnie to jestem w ciąży odkąd wczoraj zobaczyłam prożka 🤣
Chciałabym mieć jak mój mąż, pokazałam mu wynik na co on "No fajnie, jeszcze jakbym wiedział co to oznacza" 🤣

Do góry