reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🌻Wrześniowe czary, kreski nam dają – serce się śmieje, marzenia się spełniają!🌻🍂

reklama
Gdzie byśmy teraz były jakby ludzie w 2020 uznali, że covid zabije nas wszystkich? Przeciez paniki było co nie miara, a dziś z tym żyjemy na codzień bez problemu. Albo dosięgną nas zamieszki arabskie i imigranci? Albo jeszcze lepiej - Putin zimą 2022 bankowo wystrzeli rakiete nukleraną? 😁 to wszystko działo się od zawsze tylko wcześniej informację nie były tak rozbudowane i nie obiegały świata tak szybko i mocno 🤔 trzeba wyluzować

No właśnie nie chce rezygnować bo u nas raczej częściej. Raz że nie chce rezygnować a dwa że nie będzie tego robił według jakiegoś terminarza powiedział🤣

Super, że nie chce rezygnować 🥹
Tak jak już pisałam wcześniej mój mąż miał różne zawahania a nawet parę lat temu jak myśleliśmy o drugim dziecku to było "a poczekajmy aż dostaniesz umowę o pracę na nieokreślony".
Dobrze, że "zniósł" ten warunek bo do dzisiaj byśmy się za drugie nie zabrali 😅😜

No właśnie nie chce rezygnować bo u nas raczej częściej. Raz że nie chce rezygnować a dwa że nie będzie tego robił według jakiegoś terminarza powiedział🤣

Czytając Twój wpis myślałam, że chodzi o to że co drugi dzień to za często 🤭
Matko, ja to z tych co co drugi dzień to już dla mnie dużo i dni płodne to dla mnie prawdziwy maraton seksu 😂 po owulacji muszę odpoczywać kilka dni 😂 mąż ma ze mną przewalone 🤭

Potrząśnijcie mnie.

Im więcej czytam mądrych wypowiedzi im więcej słucham o tym jak się zrobiło niebezpiecznie, tym bardziej zaczynam stwierdzać ze zachodzenie teraz w ciążę jest skrajnie nieodpowiedzialne wobec siebie, dziecka itd. 😭
Zrobisz jak uznasz, że jest dla Ciebie najlepiej ale tak naprawdę zawsze może coś pierdolnąć. Wojny były są i będą. Jak już przeczytałam ostatnio, czy ludzie mają w ogóle przestać się rozmnażać?
Dokładnie myślę tak samo jak @Hermeneg . Ja np 2 pierwsze ciążę poronione, staraliśmy się o tą wymarzoną ciążę od początku 2022 a tu w lutym wojna, mój mąż przez chwilę przebąknal ze nie wiadomo co będzie ale na drugi dzień mówi że co ma być to będzie. Koniec marca pozytywny test, połowa grudnia 2022 szczęśliwy udany poród. Było niebezpiecznie i różne myśli w głowie, ale Gdybym się wtedy poddała bo niebezpiecznie nie wiadomo kiedy moje dziecko by się pojawiło 😵‍💫

Dokładnie myślę tak samo jak @Hermeneg . Ja np 2 pierwsze ciążę poronione, staraliśmy się o tą wymarzoną ciążę od początku 2022 a tu w lutym wojna, mój mąż przez chwilę przebąknal ze nie wiadomo co będzie ale na drugi dzień mówi że co ma być to będzie. Koniec marca pozytywny test, połowa grudnia 2022 szczęśliwy udany poród. Było niebezpiecznie i różne myśli w głowie, ale Gdybym się wtedy poddała bo niebezpiecznie nie wiadomo kiedy moje dziecko by się pojawiło 😵‍💫
Wiem dziewczyny rozumiem
.dzięki za potrząśnięcie.

Tylko wtedy, w 2022 jak szwagrowa moja była w ciąży, i na przykład teściowie mówili że tak ryzykownie zaszli że co teraz. To ja choć przez chwilę tak myślałam, to zaraz mówiłam, no bez przesady wojna jest w Ukrainie a nie w Polsce.
No i właśnie w 2022 była na Ukrainie..a teraz biorą się powoli za nas więc tu jest różnica że drony latają u nas a nie gdzieś tam za granicą.....

Wiem dziewczyny rozumiem
.dzięki za potrząśnięcie.

Tylko wtedy, w 2022 jak szwagrowa moja była w ciąży, i na przykład teściowie mówili że tak ryzykownie zaszli że co teraz. To ja choć przez chwilę tak myślałam, to zaraz mówiłam, no bez przesady wojna jest w Ukrainie a nie w Polsce.
No i właśnie w 2022 była na Ukrainie..a teraz biorą się powoli za nas więc tu jest różnica że drony latają u nas a nie gdzieś tam za granicą.....

Nie chcesz tego obgadać u specjalisty? 🫂😊

reklama
Dziewczyny, żeby u Nas była wojna to Putin musi ja wytoczyć nie tylko nam ale i całemu sojuszowi NATO.
Jak widać chciał zająć Ukrainę w 3 dni a 3 lata trwa wojna i końca nie widać. Wiecie, żeby w Nas uderzyć to on się musiałby zbroić przez dodatkowe 5lat(?) bo musiałby zwiększyć produkcję itp. W tym samym czasie walczy z Ukrainą, która nie ma zamiaru kapitulować więc ten standardowy nakład idzie właśnie tam. Ma swoich sojuszników ale Oni też muszą przygotowywać się do wojny w razie wu, nie będa mu pomagać w nieskończoność.
Nie odkładajcie swoich marzeń na później!

Do góry