reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

no dobrze on jest ciągle głodny hihi:-) czasami się smieje że jak smoka zassa to by go pożarł razem z plastikiem hihi:-D:-D:-D..Jest słodki i robi się coraz cięższy ..pod koniec miesiąca mamy pierwszą wizyte kontrolną u lekarza jestem ciekawa ile waży:blink::blink:...Jemu czasami widze że 100 nawet nie stercza bo jak kończy jeść to pusty smoczek ssa i musze iść dorobić z 20 mil .:tak:..

reklama
Dziewczyny znowu mam pytanie co do mleka i butelek. Jeśli chodzi o butelki to po wysterylizowaniu zostawiacie je w sterylizatorze, czy może wyciągacie i dajecie na np pieluszke i czekacie, żeby wysły, a potem zakręcacie je czy jak.
Jeśli chodzi o mleko, to na noc robicie sobie więcej porcji i czymacie w lodówce, a potem tylko podgrzewacie, czy za każdym razem robicie świerze. Nasz dotychczasowy system to przygotowane butelki i gorąca woda w termosie, ale dzisiaj spróbujemy gotowe butle+podgrzewacz.

Odradzam wkładki canpol - dziś mnie w nocy na maksa zalało przez nie... a J&J super chłonne - cała noc i zero przeciekania. Z chłonnych też fajne są Rossmanowe i połowę tańsze. :happy2:

Odradzam wkładki canpol - dziś mnie w nocy na maksa zalało przez nie... a J&J super chłonne - cała noc i zero przeciekania. Z chłonnych też fajne są Rossmanowe i połowę tańsze. :happy2:

Kasia_z- zgadzam sie.. w przyplywie rozpaczy nabylam takie i jestem systematycznie zalewana, krew tez mnie zalewa hehehe. TT nie najgorsze ale maja tendencje do wedrowania po staniku..

w zeszlym tygodniu kupilam dwupak pampersow 78 sztuk... wlasnie sie koncza... moja mala ma niezly przerob heheh:-)

Celka-nigdy nie rób mleka na zapas zawsze na bieżąco.Ponieważ mleko które postoi troche oddziela się od wody i możesz załatwić takim sposobem żołądeczek maluszka ono po prostu jakby kwaśnieje..I nigdy nie rób zlewek z pozostałego mleka..Ja robie mleko na bieżąco,wtedy kiedy maluch chce i wiem że mu nie szkodze i jest ok...Ja wiem że wstawanie w nocy i robienie mleka jest uciążliwe ale to chodzi o zdrowie malca...Ja wczoraj nawetw nocy podpaliłam na gazie pusty kubek i czekałam aż woda się zagrzeje hihi dobrze że się w miare szybko ocknełam :-D:-D...rob mleko na bieżąco..Pozdrawiam

reklama
hihi no dokładnie byłam tak nie przytomna że szok :-D:-D..Mój mały budzi sie na karmienie co 2 godz jak w zegarku i zanim po karmieniu umyje butelke i się położę to zostaje mi mało czasu na sen:-D:-) ale jest ok..Musze teraz uważać bo kiedyś usne w tej kuchni hihi:-):-D z butelka w ręku :-)

Do góry