reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

reklama
Madgaa, moim skromnym zdaniem można przekłuć uszy kiedy dziewczynka będzie umiała podjąć swiadomą decyzje czyli nie wczesniej niż w szkole podstawowej.
[FONT=&quot]Moniap, nie czyścilam niczym Zuzi języka, ani teraz Matyli chyba ten nalot jest od mleka, nie mogę soebi jakos tego zabiegu zwyobrazić. [/FONT]

maadga- ja mojej Patrycji przebijałam uszy okolo roczku:tak:

moniap- Julka tez ma biały nalot, nie czyszcze go niczym i pediatra stwierdzil, ze to normalne

wczoraj byliśmy na wizycie kontrolnej mały zdrowy przytył 80 dag i kazał mi go ograniczyć z jedzeniem ma jeść co 3 godz a nie co 2 masakra mój spazmy dostaje on co 2 godz domaga się amciu co do minutki a ja mam go przetrzymać jeszcze godzinke to nie realne jest jak małe chce jeśc drze się jak by go ze skóry obrywali ...:confused::baffled: Niewiem jak to zrobić macie jakieś pomysły:confused:

wczoraj byliśmy na wizycie kontrolnej mały zdrowy przytył 80 dag i kazał mi go ograniczyć z jedzeniem ma jeść co 3 godz a nie co 2 masakra mój spazmy dostaje on co 2 godz domaga się amciu co do minutki a ja mam go przetrzymać jeszcze godzinke to nie realne jest jak małe chce jeśc drze się jak by go ze skóry obrywali ...:confused::baffled: Niewiem jak to zrobić macie jakieś pomysły:confused:

hmmm welonka, szczerze mówiąc dziwie się, że kazano ci ograniczać jedzenie takiemu maluchowi... jak na moje oko dzieci w tym wieku powinny być karmione na żądanie i już!!! no ale ja nie jestem lekarzem... to tylko moje zdanie...

welonka 12- o ile dobrze rozumiem, to twoj maluszek przytył 800gram od urodzenia, a ma już przeszło 3 tyg, więc ok. Moj Michaś przytył przez miesiac 1200 gram i to na piersi:-p, bo wieczornych dokrmien jest mało i wtedy nie wypija wiecej niż 60 ml. Ania przybierała podobnie, a dziś jest wręcz chudziną:tak:.
Osobiscie nie wyobrażam sobie godzinnego płaczu dziecka z głodu. Dla mnie to okrucieństwo.

welonka bardzo dobrze Cię rozumiem, ja mam tak cały czas!!!!!!!!!!!!!!!!
w sobotę idziemy na kontrol do lekarz, to sie zapytam, może mleko jest niedobre, spróbuj zmienic mleko, ja chyba tak zrobię.

Ja bym lekarza zmieniła :tak:
Bzdura jakaś. Mój na piersi przybierał (starszy) dwa razy norma i nigdy nikt mi nie kazał jedzenia ograniczać. Jedzenia w ogóle nie każą ograniczać, nawet przy starszych dzieciach, każą ograniczać słodycze jak już.

reklama
no dokładnie nie mam serca mu nie dać jeść jak mały się upomina i płacze ...Wczoraj w dzień kontroli zauważyłam w kupce małego takie włoski śluzu i powiedziałam o tym lekarzowi to powiedział że za dużo je..Boże ja sfiksuje jestem zmęczona płakać mi się chce nie mam siły a tu jeszcze myśle o tym śluzie i o ograniczeniu jedzenia ,narazie daje mu tyle ile chce bo już nie mam siły słuchać jego płaczu ,,,Mam dość .Mały jest jakiś niespokojny ,płaczliwy nie wiem o co już chodzi:no::confused:

Do góry