reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

reklama
Dziewczyny poradźcie jakiś specjał na bardzo suchą skórę maleństwa. Nie mogę sobie poradzić schodzi ze stópek, brzuszka, buźki i rączek płatami:-(. Parafina i krem Hippa nie daje rady...

Marta- Ja używam do pielęgnacji ciała mleczko nailzające z Nivea i Julka jak narazie nie ma suchej skóry, a na bardzo suchą skore moze Oilatum?:confused:

marta- ja myślę, że oprócz oilotum do kąpieli mogłyby pomóc emulsje: np emolium lub bepanthen (lotion)... ale to schodzenie skóry u noworodków jest czymś jak najbardziej naturalnym.

Jednym z głównych składników oilatium jest parafina .. więc nie wiem czy ma sens ale u mnie pomogło bardzo .. ale ta skóra tez musi zejść do końca
Ja używam kremu linomag , jest dość tłusty i pomaga.. no i cena fajna 7.50..

Dzięki za pomoc :-). Trzeba się zaopatrzyć w nowe kremidła i będziemy próbować :tak:. Swoją drogą Ewa ma rację - może ta pierwsza skóra po prostu musi się częściowo złuszczyć.
Od kliku dni obserwuję nad moją blizną po cesarce zgrubienie wielkości śliwki po lewej stronie w rejonie pachwiny, boli jak siniak ale gołym okiem nic nie widać. Sama blizna zagojona rewelacyjnie. Położne z izby przyjęć poradziły robić ciepłe okłady, ale jak na razie bez zmian. Czy któraś z Was miała podobny przypadek? Mam nadzieję że to się rozejdzie...:crazy:

reklama
Może to blizna na otrzewnej? Ja miałam takie zgrubienie po operacji usunięcia pęcherzyka żółciowego. Takie zgrubienie. Wchłonęło się samo. Ale nie bolało mnie (nie zauważyłam przynajmniej), z drugiej strony to w innym trochę miejscu jednak, może nie czułam, bo tam nic z ubrania nie obciska?

U mnie też skóra złazi. U starszego też złaziła. Trzeba poczekać aż się ta jedna warstwa złuszczy i potem już jest ok, nic się nie łuszczy. Ja nie używam niczego specjalnie, mamy mleczko Bubchena do nawilżania i to starcza. A kąpie się w jakimś clinica płynie z parafiną.

Do góry