KatarzynaCarmen
Fanka BB :)
Dziewczyny ja nie wiem jak to jest z ta waga ale skoro dziecko waży około 4 kg plus łożysko itp to Max 13 kg to jak jest z ta waga że aż niektóre kobiety ponad 20 tzn chyba o jedzenie? Że za dużo jedzą?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Dziewczyny ja nie wiem jak to jest z ta waga ale skoro dziecko waży około 4 kg plus łożysko itp to Max 13 kg to jak jest z ta waga że aż niektóre kobiety ponad 20 tzn chyba o jedzenie? Że za dużo jedzą?
Ja jak rodziłam pierwsze z plus 25 zaraz po pirodzie miałam -10 z czego 3500 dziecko a reszta wody i łożysko. 15kg to tkanka tłuszczowa powstała na skutek fatalnego odżywiania się w ciąży i braku ruchu.Dziewczyny ja nie wiem jak to jest z ta waga ale skoro dziecko waży około 4 kg plus łożysko itp to Max 13 kg to jak jest z ta waga że aż niektóre kobiety ponad 20 tzn chyba o jedzenie? Że za dużo jedzą?
Czyli jednak dieta i ruch to podstawa i czasami genetyka bo nie wieżę że 10 kg to woda w organizmie . No zobaczymy jak to będzie z nami pod koniec ciąży będziemy porównywać . [emoji4]Ja jak rodziłam pierwsze z plus 25 zaraz po pirodzie miałam -10 z czego 3500 dziecko a reszta wody i łożysko. 15kg to tkanka tłuszczowa powstała na skutek fatalnego odżywiania się w ciąży i braku ruchu.
Oczywiście. Geny. Hormony też. Ale dieta i ruch to podstawa. Nie ma co liczyć na cuda jak się żre i leży. :-)Czyli jednak dieta i ruch to podstawa i czasami genetyka bo nie wieżę że 10 kg to woda w organizmie . No zobaczymy jak to będzie z nami pod koniec ciąży będziemy porównywać . [emoji4]
U mnie nie ma takich nowoczesnych rzeczy jeszcze, może za jakieś 100 lat hahA czemu tak długo czekacie w laboratorium? U mnie w mieście jest tablet wciskasz informacje dla kobiet w ciąży dostaje numerek i wchodzę od razu bez czekania no chyba, że przedemna są kobiety w ciąży ale idzie sprawnie,..... Wróciłam od koleżanki od jutra obiecuję sobie ze się nie wlocze tylko odpoczywam w domu..... Wszystkie macie rację co do wyglądu jestem za....... Co gotujecie?
Tak są czynniki spowodowane które mogą być konsekwencją racja ale myślę że jedzenie i rozsądek jest najważniejszy, wiele razy w pracy słyszę ale ty musisz jeść za dwie .... A ja mówię nie za dwie tylko dla dwóch . Koleżanka pracy jest obecnie w ciąży tylko że ona je naprawdę za dwóch na stolicę podają frytki z sosem i mięsem a ona ma porcję jak dla dwóch i jest mega gruba przez to że nie patrzy co je . I to już nie jest czynnik genetyczny tylko obzeranie się praktycznie 3 razy w tygodniu widzę jak je frytki z kupa majonezu później zajada to boczkiem itp . Więc tutaj nie ma wytłumaczeniaP.S. u mnie ze względu na jajniki(?!) jest skłonność do tycia więc bardziej muszę uważać na to w jaki sposób jem i co w jakich ilościach. Nie żebym miała obsesję. Jem i fast-food i przetwożoną żywność i gluten. Ale jak się nie je a wpie...la to potem się ma jak ja w 1 ciąży... 2lata schodziłam do stosunkowo normalnej wagi i nigdy nie wróciłam do tej 59.