KatarzynaCarmen
Fanka BB :)
Mi tez ja nastepne mam dopiero za 10 tyg to będzie 30 tyg usg i jeszcze raz będą sprawdzać mała. Ale i tak mam prywatnie usg w 26 tyg 3d i 4d więc jeszcze czekania przed namiMnie to brakuje tych USG częściej....
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Mi tez ja nastepne mam dopiero za 10 tyg to będzie 30 tyg usg i jeszcze raz będą sprawdzać mała. Ale i tak mam prywatnie usg w 26 tyg 3d i 4d więc jeszcze czekania przed namiMnie to brakuje tych USG częściej....
P.S. ja mocz kontroluję bo miałam kiedyś kamień w nerce i wolałabym uniknąć ponownie tej wątpliwej przyjemności. :-)Ja robię raz na rok morgologie a raz na 2 lata cytologie .
Mi tez ja nastepne mam dopiero za 10 tyg to będzie 30 tyg usg i jeszcze raz będą sprawdzać mała. Ale i tak mam prywatnie usg w 26 tyg 3d i 4d więc jeszcze czekania przed nami
U nas to w ogóle dopiero po 40 roku życia ale ja w Polsce zawsze się kontroluje .U nas cyto z tego co pamiętam bezpłatnie raz na 3 lata.
5 maja będzie polowkowe tak ? Mało robią usg ale nie dziwię się jak nie ma.potrzeby to po co ciągle maluszka denerwować już niedługo będziemy cieszyć się nim jak już będzie na świecie [emoji2] jeszcze tylko 20 tygodni szybko minie tym bardziej że lato ładna pogodaJa ze zdenerwowaniem i podnieceniem czekam na 5 maja... potem pewnie następne między 30 a 32tc i ew. na końcówce.
Mi lekarz kazał tetqz zrobić samo tsh mój gin przepisał mi te leki nie chodzę do endokrynologa bo nie kazał sama nie wiem co mam teraz zrobić zaraz wyślę Ci wynik ft z poprzedniego badania tam było wszystko w normie, ja nigdy nie miałam problemów z tarczyca tylko teraz w tej ciąży wynik tsh jest wyższy, ale co mnie dziwi zajzalam w poprzednia książeczkę ciążowa mojego synka tam tsh miałam pierwsze bliżej 3 i nic wcześniejsza lekarka z tym nie robiła dosłownie nic nawet mnie nie poinformowała że wynik jest wyższy i tak przechodziłam cała ciaze w niewiedzy że coś może mi dolegac..... A powiedz mi teraz jak wynik jest 2,5 to co podwyższone tsh wpływa na ciaze? Grozi mi wczesny poród??? Już się zastanawiamNie powinno się leczyć tarczycy na podstawie tylko samego TSH, które w ciąży lubi skakać. Chodzisz z tym do endokrynologa? Ważne są też wolne hormony fT3 i fT4, które pokazują faktycznie, czy masz za dużą, za małą, czy odpowiednią dawkę Euthyroxu.My kupujemy mebelki w czerwcu, bo tak mój P ma urlop. A skręcać będziemy pod koniec ciąży. Mamy tylko dwa pokoje, w jednym sypialnia, a w drugim salon, więc narazie chcemy jak najwięcej miejsca dla siebie.
Ja wczoraj odebrałam moczu to ciężar 1,020 morfologia nie była teraz koniecznaZ innej beczki. Dziewczyny jakie macie wyniki leukocytow i ciezar moczu? Mi z miesiaca na miesiac leukocyty rosną. Niby w normie bo norma opisana jest do 10 a ja na dzisiejszych badaniach mam 9,6 tylko to ca niby ogolne normy. Są jakieś inne dla ciężarówek? A cieżar moczu mam za niski. I juz nawet niższy niż norma.