GoJ
Fanka BB :)
Mi też! Zero empatii.Dzięki takim podejściu położnych miałam traumatyczny poród. Nic jej do tego jak się położnicą zachowuje, ona ma pomóc, a nie pieprzyć głupoty. Ach, aż mi ciśnienie skoczyło!
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Mi też! Zero empatii.Dzięki takim podejściu położnych miałam traumatyczny poród. Nic jej do tego jak się położnicą zachowuje, ona ma pomóc, a nie pieprzyć głupoty. Ach, aż mi ciśnienie skoczyło!
Jak jechałam z B. na poród teafiłam na RM że normalnie medal chłopu bym dała! Nie dość że konkretny facet to i empatyczny ale też się nie rozczulał. Nie poganiał. Nie krytykował ale też nie cackał ze mną...Nie robiłam nigdy SN ale mogę sobie wyobrazić jaki to ból i kobieta pewnie w nie mocy mówi czasami dziwne rzeczy, moja koleżanka to syczala z bólu a lekarz do niej teksty żeby się ucieszyła no nie wiem co lepsze przecież jak cie rozrywa i masz ochotę gryźć ścianę to jak masz kurde zamknąć buzię aby personelowi nie psuć dnia i im nie uprzykszac??? Ja osobiście bardzo chce szybko wstać po cc i jak z dzieckiem będzie ok to szybko wyjść ze szpitala aby nie patrzeć na te zmęczone praca gęby niestety
Nie wiem jak teraz. 7 lat temu nie kazały pić w razie CC zeby żołądek był pusty.Porod czesto jest porownywany z maratonem. Podczas maratonu pije sie duzo, uzupelnia elektrolity i je wysokoenergetyczne przekaski. Gdzies czytalam, zeby do szpitala wziac marsy i plyny energetyczne![]()
Dlatego ja tym razem wybrałam doule. Konkretna babeczka, wie czego ja chcę i potrzebuję, mamy podobne podejście do świata i porodu jako takiegoJak jechałam z B. na poród teafiłam na RM że normalnie medal chłopu bym dała! Nie dość że konkretny facet to i empatyczny ale też się nie rozczulał. Nie poganiał. Nie krytykował ale też nie cackał ze mną...
No ja przy pierwszym porodzie darłam się to kazała mi być cicho... i konuec końców zamiast poddawać się instynktowi zastanawiałam sie co i czy dobrze robię a dzieciak urodził się niedotleniony. Jak rodziłam B. to darłam ryja na potęgę i dziecko urodzone w niespełna 3 minuty dotlenione i zdrowe. Nikt nie kazał rodzić mi po cichu i w pozycji ktora dla mnie jest nie do przyjęcia.Miało być uciszyla
Ja miałam do porodu sześciopak wody z dziubkiem. Normalnie można było pić, nie wyobrażam sobie, żeby ktoś zabronił. To okrucienstwo.Nie wiem jak teraz. 7 lat temu nie kazały pić w razie CC zeby żołądek był pusty.
Przy drugim 5 lat temu nie kazały pić, dostałam tylko sól fizjologiczną do smarowania sobie spierzchniętych ust.
Teraz nie wiem jak tam standardy wyglądają. Butelkę 0,5l z dziubkiem na pewno sobie wezmę do picia. Sorry.