reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

reklama
Zazdroszczę Ci Molly. Jak byłam potwierdzić ciążę z bety to mnie zbadała na fotelu potem usg. Była miła, kazała dbać o siebie ogólnie spoko. Pytała gdzie będę prowadziła ciąże, a ja ząk??? nie wiedziałam że na NFZ można. I myślę, żeby ona mi prowadziła tylko właśnie nie wiem czy usg zrobi. Jeśli nie to pójdę prywatnie. Martwię się o serduszko. Jak mi pokazała to się ucieszyłam, ale kazała zachować spokój do 12 tyg, bo wtedy tworzy się łożysko. Trochę boje się, że coś nie tak i mi nie powiedziała. Ale chyba aż tak nieodpowiedzialna by nie była. Krawien nie mam ale i tak się boje.

Zazdroszczę Ci Molly. Jak byłam potwierdzić ciążę z bety to mnie zbadała na fotelu potem usg. Była miła, kazała dbać o siebie ogólnie spoko. Pytała gdzie będę prowadziła ciąże, a ja ząk??? nie wiedziałam że na NFZ można. I myślę, żeby ona mi prowadziła tylko właśnie nie wiem czy usg zrobi. Jeśli nie to pójdę prywatnie. Martwię się o serduszko. Jak mi pokazała to się ucieszyłam, ale kazała zachować spokój do 12 tyg, bo wtedy tworzy się łożysko. Trochę boje się, że coś nie tak i mi nie powiedziała. Ale chyba aż tak nieodpowiedzialna by nie była. Krawien nie mam ale i tak się boje.
Nie martw się na zapas. Wszystko będzie dobrze. Nie możesz się negatywnie nakrecac bo to dopiero źle wpływa na dzieciątko. Myśleć pozytywnie trzeba i wszystko będzie git☺

KasiaMarysia myślę, że lekarz nie zataja przed pacjentem ważnych rzeczy. Gdyby coś było nie tak to na pewno by powiedziała :) Jak będziesz teraz na wizycie to powiedz, że się martwisz i chciałabyś dla uspokojenia zobaczyć serduszko :) myślę, że jak jest ludzka to zrobi. Chociaż moja gin mówi, że za często usg też nie jest dobre. Dla swojego spokoju możesz też powtarzać betę i zobaczyć czy fajnie rośnie, ale spróbuj dla dobra swojego i Maluszka się nie martwić :) masz mdłości, plamień brak, odrzuca Cię od jedzenia :) ewidentne objawy zdrowej ciąży :) ze stresu nic dobrego nie wyniknie :) tulę Cię i nie martw się naprawdę bo zwariujesz ;)

reklama
Do góry