reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Wiec mysle ze tym razem
Z dzidzia wszytko ok, bo w tej poprzedniej ciazy co sie nie rozwijala to nie bylo mi nic . Za tydzien wizyta wiec licze na same dobre wiesci :)

reklama
niunans - ja nie miałam od razu cytologii robionej, bo miałam plamienia, więc na następnej wizycie będzie.

Co do snów, to mnie 2 dni po pierwszym usg śniło mi się, że na kolejnym usg widać już płeć dziecka i jest to chłopiec. Jednak twarzyczki i jakby samego dziecka nie widziałam, tylko lekarz na ekranie usg pokazał mi wielkie jajka :D I nie wiem jakim cudem, ale długopisem je podrzucał na ekranie, ahahahaha.

Acgug mnie strasznie boli głowa i to całymi dniami i nocami :( Dodatkowo kawą nie bardzo mogę się ratować, bo mnie mdli po niej strasznie....
W pierwszej ciąży przez pierwsze 4 mce miałam okropne migreny z całą aurą (nie życze nikomu), a głowa bolała mnie przez całą ciążę :(

Acgug chyba bardziej uwierzymy jak zaczniemy czuć ruchy naszych Maleństw :)

Kochana na bóle głowy polecam Ci spacery albo sen jeśli jeszcze nie próbowała
Kasia ja mam straszne sny, kluce się z rodzicami dochodzi do strasznych rzeczy. A raz śniło mi się że na pogrzeb kolegi idę ( wieczorem rozmawiałam jego żona). Tyle że ja kosztem lunatykiem i w nocy przeżywam to co się działo w ciągu dnia.

A tylko w ciąży masz takie sny ?

Mi zrobił cytologię od razu na piątkowej (22.01) wizycie:tak:

A który to tydzień ??

A to Twoja pierwsza ciąża? :D

Tak to moja pierwsza ciąża.:) Jak gardło ?

niunans - ja nie miałam od razu cytologii robionej, bo miałam plamienia, więc na następnej wizycie będzie.

Co do snów, to mnie 2 dni po pierwszym usg śniło mi się, że na kolejnym usg widać już płeć dziecka i jest to chłopiec. Jednak twarzyczki i jakby samego dziecka nie widziałam, tylko lekarz na ekranie usg pokazał mi wielkie jajka :D I nie wiem jakim cudem, ale długopisem je podrzucał na ekranie, ahahahaha.

hahahahahaha no to ciekawe czy sen się sprawdzi co do płci :D

KasiaMarysia23 nie boli, dzięki :) te tabletki są naprawdę super. Dodatkowo jest też *spam* taki proszek (coś jak Fervex) i tez fajnie łagodzi objawy przeziębienia.
Zresztą od gina dostałam zakaz chorowania...

KasiaMarysia23 nie boli, dzięki :) te tabletki są naprawdę super. Dodatkowo jest też *spam* taki proszek (coś jak Fervex) i tez fajnie łagodzi objawy przeziębienia.
Zresztą od gina dostałam zakaz chorowania...

A ten proszek można w ciąży ???

U mnie mdłości mniejsze od wczoraj....aż się boję, że coś nie tak.

Mnie troche mdli
Od rana :0
Śniło mi sie dziś ze ja
I moja siostra miałyśmy wyniki z bety pozytywne , któryś tydzień ciąży ..
A pózniej ja juz odwiedziłam mojego kolegę i
On miał
U siebie sprzet do usg :D ? I słyszałam
Serduszko a pózniej widziałam fasolkę :D jaki piękny sen :))

Mnie troche mdli
Od rana :0
Śniło mi sie dziś ze ja
I moja siostra miałyśmy wyniki z bety pozytywne , któryś tydzień ciąży ..
A pózniej ja juz odwiedziłam mojego kolegę i
On miał
U siebie sprzet do usg :D ? I słyszałam
Serduszko a pózniej widziałam fasolkę :D jaki piękny sen :))

Faktycznie piękny :)ahhh te fasolki będą Nam się coraz częściej sniły :)

Dziewczyny , które mają kartę ciąży, mam takie pytanie. Jak gin Wam zakładał tą kartę, to pisał wymiary maluszka?

reklama
Dziękuję Ci Molly za te ciepłe słowa :*:* od razu lepiej mi się zrobiło :)

nie ma za co :* zobaczysz, że wszystko się ułoży cudnie <3

hahaha niezłe sny macie, ja jeszcze nie miałam ciążowych snów, za to męczą mnie w nocy sny z innej dziedziny życia, na etapie której teraz jestem

Ja na pierwszej ani drugiej wizycie nie miałam cytologii, bo moja gin jest zdania, że woli poczekać aż się kobieta oswoi z myślą o ciąży i dopiero wtedy robi cytologię, bo po cytologii często zdarzają się plamienia i może to zaniepokoić młodą mamę na początku. Mam mieć robioną cytologię 23 lutego, na następnej wizycie :)

KasiaMarysia ja w karcie ciąży mam wpisaną wielkość Dzidzi na dzień pierwszego usg :)

Ja dziś się czuję w miarę, choć jestem nie wyspana, bo wczoraj do 5 rano imprezka imieninowa Taty :) Ja przy soczku i herbatce :D :p

Do góry