reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześnióweczki

Wiec mysle ze tym razem
Z dzidzia wszytko ok, bo w tej poprzedniej ciazy co sie nie rozwijala to nie bylo mi nic . Za tydzien wizyta wiec licze na same dobre wiesci :)
Na pewno wszystko będzie dobrze. Mi w pierwszej ciazy do ok 8 tygodnia nie było nic poza bólem piersi i lekkim bólem brzucha. Mdłości rozkręcily sie właśnie gdzieś w 8-9 tygodniu. Teraz mam za to senność, ból piersi, nadmiar sliny, ból brzucha i zoladek z jelitami szwankuje.

reklama
Wiecie co, nie mogę się odzwyczaić od trzymania laptopa na brzuchu....co prawda między brzuchem a laptopem mam podłożone coś ale mimo wszystko się tak zastanawiam, czy to szkodzi Maleństwu?

Jak się złapię na tym to odkładam (mąż mi ciągle uwagę zwraca) :p , ale nie mogę się odzwyczaić :(

A mnie dzis boli gardlo:( narazie bede leczyc sie domowymi sposobami. Mam nadzieje ze przejdzie bo u mnie 90 % infekcji gardla konczy sie antybiotykiem

Kasia zawsze wszystko przeżywała filmy, sytuację ale to nie raj często i nigdy śmierć mu się nie śniła.
Kasia ja reż man triche mniejsze mdłości może znqlazlysmy jakiś sposób i same nie wiemy.

Na pewno wszystko będzie dobrze. Mi w pierwszej ciazy do ok 8 tygodnia nie było nic poza bólem piersi i lekkim bólem brzucha. Mdłości rozkręcily sie właśnie gdzieś w 8-9 tygodniu. Teraz mam za to senność, ból piersi, nadmiar sliny, ból brzucha i zoladek z jelitami szwankuje.

To ja tak miałam do wczoraj, mdłości, senność, ale piersi bolą gdy dotykam...

Wiecie co, nie mogę się odzwyczaić od trzymania laptopa na brzuchu....co prawda między brzuchem a laptopem mam podłożone coś ale mimo wszystko się tak zastanawiam, czy to szkodzi Maleństwu?

Jak się złapię na tym to odkładam (mąż mi ciągle uwagę zwraca) :p , ale nie mogę się odzwyczaić :(
Czy to szkodzi nie wiem. Korzystam z telefonu q łóżku.
To ja tak miałam do wczoraj, mdłości, senność, ale piersi bolą gdy dotykam...
A teraz jak się czujesz? Doszły nowe objawy? Który tydzień?

A czemu robiłaś to badanie ANA2?

na pierwszej wizycie zobaczył na mojej twarzy rumień i dlatego dał mi na ANA 2 krwio coś tam i jeszcze trzecie (te dwa ostatnie wyszły ujemnie ale ten ANA2 wyszedł wynik graniczny).

Mi ostatnio chciała zrobić ale okazało się , że mam infekcje i globulki dostała.Mam podobnie, chociaż dziś już lepiej :)
Boję się że gdy zanikają dolegliwości np. mdłości to coś złego dzieje się z dzieckiem.

Mi dzisiaj mąż zrobił śniadanie do łóżka - zjadłam w łózku, wyszłam do ubikacji ubrać się do Kościoła ... i śniadanie wylądowało w muszli :( piłam herbatę z cytryną i widzę, że te sposoby na mnie nie działają :(

Co do snów to miałam dwa: Pierwszy taki, że wujek położył mi rękę na brzuchu, ten brzuch zaczął mnie wtedy bardzo boleć a na koniec powiedział: "Będzie dziewczynka" :) Wtedy jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży. Drugi to tak jakby poroniłam ale od środka, tzn coś w brzuchu strzeliło a potem widziałam dwa strumienie krwi, które płynęły w nogach aż do kolan ... masakra!

Cytologii jeszcze nie miałam robionej a kartę ciąży pielęgniarka powiedziała, że założy 1 lutego przy kolejnej wizycie.

reklama
U mnie 7 tydz. Ze mną to różnie bywa. Oby te mdłości wróciły:(
Ja już miałam 1 usg, w 6 tyg, ale karty nie mam. Mam nadzieje , że zrobi mi usg ,bo się martwię bardzo...
Nie martw się na zapas. Co ma być to i tak będzie. Moja kuzynka w obu ciałach nie miała wcale mdłości. Dzieciaczki zdrowe.

Do góry