Ja już po wizycie dzidziuś 2,13cm już ma , także bardzo fajnie rośnie

Wypisał jeszcze kilka badań i skierował mnie do dentysty, okulisty i lekarza ogólnego żeby coś dalej podziałać z tym WZW no i powiedział że dopiero po ciąży będę mogła się leczyć.
Założył mi dziś kartę ciąży, ja z wrażenia zapomniałam zapytać się o badanie piersi < bo ich nie zbadał> mam też odstawić luteinę jakoś się stresuje ,ze plamienia wrócą jak jej nie będe brała ale wierze mu w końcu podobno się zna haha
Co do farb no to mówią że w 1 trymestrze nie powinno się farbować dopiero w 2 można farbami bez amoniaku z tego co słyszałam , jednak chyba planuję chodzić w ombre niż szkodzić dzidziusiowi ;D
O malowaniu paznokci nie słyszałam ;o
Co do prenatalnych dużo osób nie robi , jednak ja sobie myślę że teraz wprowadzili tyle nowych technologii w życie , że jeśli coś jest dostępne i można zrobić i gdzieś tam się przygotować mniej więcej na swoje przyszłe życie to czemu nie.. tym bardziej że są teraz takie techniki że nawet operacje w brzuchu matki dziecku można zrobić.
Co do miliona badań no to ja np miałam zalecone przez lekarza i każda znajoma która chodziła do tego lekarza ten szereg badań musiała zrobić < minusem jest to że niestety prywatnie> także co lekarz to inne badania