reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześnióweczki

Ann-nna mnie od jakiś 3 tygodni męczą wzdęcia, w przełyku i żołądku czuję jakbym miała takie bąble z powietrza, ciągle mi się odbija. Jest to szczególnie uciążliwe jak się położe.

reklama
A dziewczyny, a cierpicie na wzdęcia? I czy macie na to jakieś sposoby? Ja codziennie wieczorem wyglądam jakbym była w co najmniej 6 miesiącu :) ale przez noc to odpuszcza i rano nie mam już takiego brzucha. Jednak ten balon wieczorem trochę męczy... obojętnie co jem i tak się tak dzieje
Ja mam codziennie problem ze wzdęciami zwłaszcza wieczorem, ale w ciągu dnia też i nie wiem niestety co może na to pomóc:no2:

nlzjnyfi8rm7q54s.png

Moja gin powiedziała, że jak chcę to mogę mieć to badanie i ja chcę i chcę także ten test zrobić i mieć spokój wewnętrzny że wszystko jest ok. Mam 27 lat chyba też nie jestem w grupie ryzyka.
Oczywiście Kochana jak chcesz to rób. Załóżmy, że wszystko będzie ok - to super, a co gdy coś wyjdzie nie tak? Co wtedy?

Ja jestem właśnie po badaniu prenatalnym usg i dzięki Bogu jest wszystko dobrze z Maleństwem, tzn. przezierność karku w normie i kość nosowa widoczna:-) :) Podczas badania wydawało się że dzidziuś jest już taki duży, a mierzy zaledwie 6, 57 mm:laugh2: Testu Pappa raczej nie będę robiła skoro badanie usg niczego złego nie wykryło i w naszych rodzinach nie było żadnych obciążeń.
Super ciesze się z Twojego szczęścia.

Co do wzdec to ja też mam niestety. Własnie najgorzej jest wieczorem. W środę zapytam gina jak sobie pomóc.

Przeczytałam właśnie w necie, że dobrze jest jeść w ciągu dnia chociaż w małych ilościach marchew surową tartą, niby ma pomagać na wzdęcia. Chyba sobie jutro zrobię taką do pracy.

reklama
Do góry