reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrześnióweczki

Ann-nna - 300zł to trochę mało, czy?

W pierwszej ciąży nie robiłam badań, bo nie miałam jeszcze 35 lat.
W drugiej zrobiłam i nieinwazyjne czyli usg+krew, i biopsje kosmówki.
Nie żałuję i mimo ryzyka nie wahalabym się zrobić tego jeszcze raz.

A tak zmieniając temat :-) w brzuchu mam pięknego, zdrowego chłopaka :-D :-D

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Nie rozumiem? 150 zł usg i 150 zł test, tak mi powiedziała gin.

reklama
Ok, rozumiem że twierdzisz, że to niepotrzebne także i w moim przypadku. Ale ja nie zbiednieję od wydania tych 300 zł na te badania i chętnie je wykonam, wszystkie możliwe badania wykonam. Bardzo chciałam tego dziecka, wiem że to będzie moje jedyne dziecko i prawie, że "fruwam ze szczęścia" że się udało, także być może podchodzę do ciąży trochę inaczej niż ty i inne mamy zdanie. Dodatkowo dzięki temu usg będę wiedziała, czy dzidzia dobrze się rozwija i zdobędę kolejne zdjęcia usg i kolejna okazja by podejrzeć co tam się u mnie w brzuchu dzieje.

Ok, rozumiem że twierdzisz, że to niepotrzebne także i w moim przypadku. Ale ja nie zbiednieję od wydania tych 300 zł na te badania i chętnie je wykonam, wszystkie możliwe badania wykonam. Bardzo chciałam tego dziecka, wiem że to będzie moje jedyne dziecko i prawie, że "fruwam ze szczęścia" że się udało, także być może podchodzę do ciąży trochę inaczej niż ty i inne mamy zdanie. Dodatkowo dzięki temu usg będę wiedziała, czy dzidzia dobrze się rozwija i zdobędę kolejne zdjęcia usg i kolejna okazja by podejrzeć co tam się u mnie w brzuchu dzieje.
Ok koniec tematu. Nikomu nie narzucam swojego zdania tylko pisze jak było u mnie. Tyle w temacie.

Gebeee już znasz płeć? :) na ile % lekarz obstawia? :)
Na 100% wcale nie musiała zgadywac :-)

Pieknie fikał koziolki i pięknie było wszystko widać. :-)
Dwa jajka i siusiak :-)
Mój mąż powiedział, że wygląda to tak, jak się siusiaki w podstawówce rysowało ;-)

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

gebeeee to gratuluję serdecznie Synusia :) Super, że zdrowy :)

Ja jeszcze odnośnie tych prenatalnych i mojej wypowiedzi. Może faktycznie przegięłam z tą odpowiedzialnością, ale nie wiedzieć czemu się zdenerwowałam (hormony). W każdym bądź razie przepraszam te z Was które to uraziło, nie to było moim zamiarem. Każdy ma swoją opinię w tym temacie i każdy ma do tego święte prawo. Są to badania dobrowolne, więc wszystko wiadomo. Amen :)

reklama
Wy tu się wyklocacie o prenatalne a ja się dzisiaj zapisałam na nie i mam termin na 27 lutego. U nas w Rudzie kosztuje 230zl.

Gratulacje chłopca :-) i witam nowe przyszłe mamy.

Mnie codziennie męczą mdłości choć wymiotywalam w sumie z 6 razy. Schudłam chyba z kilogram od wielu rzeczy mnie odrzuca dzisiaj dostałam bure od męża i mamuśki bo pojechałam zjeść hot doga z orlena :p potem miałam wyrzuty sumienia.

Do góry