reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrześnióweczki

Czytałam o tym misiu szumisiu, że może nieźle wkurzac i nie działa na wszystkie dzieci tak jak powinien :-)

Nie wiedziałam co to szumiś dopóki o nim tu nie napisałyście ;) sprawdziłam w necie dopiero po przeczytaniu waszych komentarzy. ;) I jakoś niezbyt mi się spodobał, nie mam o nim zdania jednak może faktycznie na niektóre dzieci działa

reklama
Dziewczyny macie może jakiś sprawdzony sposób na tzw. zimno? Dziś rano zaczęłam czuć mrowienie na ustach, dawniej brałam od razu Heviran, ale w ciąży nie wiem czy jest wskazany.
Macie może jakieś doświadczenia w tym temacie?

Na zimno dobra jest pasta do zębów (nie żel), można też przyłożyć wacik nasączony spirytusem. Pasta cynkowa też jest bardzo dobra.

Wiecie co jeśli chodzi o to poznanie płci we wczesnej ciązy to serio jest ciężkie do określenia. W internecie możecie znaleźć zdjęcia z usg 3d narządów dziewczynki i chłopca w 12 tyg ciąży to się niewiele różni od siebie ;p

Sreberko, Kornela i Martya dzięki wielkie. Wypróbuje ten sposób z pastą lub wacikiem.
Do mojego gin nie mam niestety nr tel nawet, a wizytę mam dopiero 2 marca. Może w Austrii nie mają zwyczaju dawać albo jest jeszcze za wcześnie ;-)

Wiecie co jeśli chodzi o to poznanie płci we wczesnej ciązy to serio jest ciężkie do określenia. W internecie możecie znaleźć zdjęcia z usg 3d narządów dziewczynki i chłopca w 12 tyg ciąży to się niewiele różni od siebie ;p
też o tym własnie pisałam. Ja poczekam minimum do połówkowego :)

Z tego co czytałam to męskie narządy rozwijają się wcześniej, ale ja też zaczekam, żeby mieć większą pewność.
Zawsze chciałam mieć pierwszego synka, ale coś czuję, że jednak będzie dziewczynka ;-) właściwie to nieważne, byle tylko zdrowe było :-)
Gebe jak maleństwo się ładnie pokazało to super :-) będziesz miała w domu trzech chłopaków, razem z mężem :-)

reklama
Cześć dziewczyny :)

Co tam? Mi się nic nie chce a mam jeszcze tyle do roboty. Dzisiaj jak plany się nie zmienią zrobię gołąbki. Pola skusiła :p Dlatego kupiłam kapustę włoską.

Coś nie mogę wędliny jeść. Wchodzą mi tylko kanapki z pasztetem. Nawet karkówkę upiekłam myślałam, że będę mogła zjeść, a tu lipa. Nie smakuje mi.

W czwartek wizytę mam na 15:45 i nie mogę doczekać się jak znowu zobaczę maleństeo :)

Anusia, w 12tc już masz męskie narządy, ale czy dzieciak wystawi się to nie wiadomo. Moja starsza córka na USG pozowała, a młodsza chowała się i pupę tylko pokazywała. Ale młodszej do tej pory to zostało. Robi siusiu, czy kupę to wygania z łazienki :p

Pozdrawiam.

Do góry