Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
To fajnie, ze wcześniej Ci wyliczaja poród.hehe, ja właśnie miałam pisać jakie te Wasze Dzieciątka malutkieale to chyba po prostu moje jest wielkieee
Anik super, że nadal z nami jesteśZdrówka dla Krzysia :* wyniki na pewno nie przyniosą żadnych złych wieści i już niedługo znów będziesz ciężaróweczką :*
Byłam dziś u swojej gin. Zrobiła mi cytologię. Wyniki badań za miesiąc. Ogólnie wszystko bardzo dobrze. Ona też obstawia, że Maluch może przyjść na świat w sierpniu. Nawet koło 24Rozmawiałam z Nią o moim brzuchu, który się wyraźnie powiększa. To po pierwsze mówi, że to już może lecieć 4 miesiąc, po drugie przed ciążą ja byłam 7 lat na dietach i teraz być może organizm odkłada to czego mu nie dawałam. Póki co to przyrost wagi w normie i mówiła, że to że teraz tak szybko rośniemy to nie znaczy, że całą ciążę tak będzie. I na to liczę
Ale zdecydowanie większość pacjentek w I trymestrze chudnie lub waga stoi w miejscu. U mnie jest już 3 kilo do przodu. Ale biust z dużego B skoczył do dużego D, więc to też chyba ma znaczenie. Co do witamin to mam dokończyć kwas foliowy i jod do końca ciąży. Dostałam skierowania na ponowną morfologię i mam zrobić przed kolejną wizytą, którą mam 22.03 i jak coś będzie brakowało to dorzuci witaminki.
Co do badania na prenatalnych to ja tak jak Malusiolka, miałam zarówno przez brzuch jak i dopochwowo, bo Maluch nie chciał współpracować. Myślę, że pierwsze badanie prenatalne to nie miejsce dla dziecka. Później jak już będzie tylko przez brzuszek i będzie wiadomo, że Dizidzia zdrowo to czemu nie
Ja te czopki miałam na zaparcia, nie na wymioty. W sumie ani razu nie użyłam, ale dziś moja gin mnie namawiała, żebym się przemogła, bo zaparcia wróciły, a jak już teraz je mam i miałam często przed ciążą, to później będzie tylko gorzej i te czopki mogą być dla mnie wybawieniem. Więc, czas się przemóc
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za następne.
Ja się czuję już dobrze, choć czasem mdli, a w niedzielę wymiotowałam jak nigdy wcześniej w ciąży
A co do płci to podejrzewam chłopca![]()
Może być i tak ale ja v zupę, że to chłopak. Z resztą nieważne tylko żeby zdrowe było. A i gdyby była dziewczynka to na ciuszki ch bym zaoszczedzila☺Zi a ktiry dokladnie u Ciebie tydzien?
Tia a potem sie okaze,ze same dziewczynyhehe
Moj pewnie nawet teraz nie bedzie nic mowil. Malo ktory lekarz obstawia w I trymestrze plec. Pewnie na polowkowym dopiero.
Niunas to mialysvie przezycia, cos o tym wiem bo my wyladowalismy na 10 dni w szpitalu jak synek mial 10 dni prawdopodobnie po szczepieniu przeciw gruzlicy pojawil sie ropien na szyji jako reakcja poszczepienna. Tez codziennie klucie,antybiotyki.