reklama

Wrześniówki u lekarza.

Dzięki:)
to 4d choć myślałam, że będą jakieś bardziej wyraźne no ale badanie trwało nieco ponad 30min a lekarz nie mógł Małej uchwycić "tak jakby chciał" :)

reklama
bylam dzis u doktorka.

-cisnienie ok
-wagi nie skomentuje
-szyjka dluga i zamknieta
- macica rosnie

musze skonsultowac sie z kardiologiem ze wzgledu na dziwne 'akcje' serca. dostalam skierowanie na usg gadzinki (28.6), na toxo, na 75g glukozy, mocz, IGM, IGC.

na dzien dzisiejszy jest wszystko dobrze. nastepna wizyta 2 lipca przez te limity [ale jak cos to moge przyjsc do innej przychodni w ktorej tez doktorek przyjmuje)

Ostatnia edycja:
Jestem juz po wizycie i cóz szyjka z pessarem jakos sie trzyma ,dalej mam lezec , wyniki z krwi i moczu dobre.Glukoza zła ide do diabetologa ale gin skierował mnie do prywatnego gabinetu:baffled: bo diabetolog dla ciezarnych jest w Zabrzu a to kawałek drogi od nas, a ta diabetolog w Rybniku przyjmuje wizyta umówiona koszt 80 zł pierwsza wizyta ale ponoc glukometr mam dostac i cos tam... wizyta u niej 6.06 bo teraz na urlopie jest a teraz do wizyty kazała mi odstawic cukier i słodycze reszta diety narazie bez zmian...acha i co do łozyska to ok 30-32 tyg bedzie usg i wtedy zobaczymy czy sie podniosło czy nie...
A co do wagi to od ostatniej wizyty jeszcze schudłam 0,5 kg ..czyli na minusie -3,5:-p:-D

Ostatnia edycja:
Fasolka35 - super, że dzidzia ok, co do dietkowania to wyjdzie Ci to tylko na plus. Z tego co wiem to jeszcze owoców typu winogrono nie powinno się jeść, ale to pewnie wyeliminowane na początku. Glukometry teraz kobiety w ciąży niby dostają odgórnie, czy to NFZ czy prywatnie, nie wiem tylko jak to w praktyce idzie. No i odpoczywaj i nie stresuj się niepotrzebnie duperelami. ;-)

MARTA_O_89 28 maja godz.10:40

FASOLKA 28 maja godz:9:00

MALUSZEK 28 maja godz.15:00

kciuki zaciśnięte

Fasolciu cieszę się, ze ok trzymaj się dzielnie i nie daj sie:)
to nie fair, że Ty chudniesz nooooo nie zgadzam się z tym...
:-D

Martusia
gratuluję wizyty no jak otworzyłam lipiec to już wskoczyłaś:):) ja przez limity mam wizytę na NFZ na 30 lipca umawiana 30 stycznia

MARTA_O_89 28 maja godz.10:40

FASOLKA 28 maja godz:9:00

MALUSZEK 28 maja godz.15:00

kciuki zaciśnięte

Fasolciu cieszę się, ze ok trzymaj się dzielnie i nie daj sie:)
to nie fair, że Ty chudniesz nooooo nie zgadzam się z tym...

Martusia
gratuluję wizyty no jak otworzyłam lipiec to już wskoczyłaś:):) ja przez limity mam wizytę na NFZ na 30 lipca umawiana 30 stycznia

no wlasnie, limity... na szczescie ta druga przychodnia niedaleko 10 min na piechotke no w moim tempie to 20 min :P. &&&& za reszte mamus :)

Martusia u mnie to jedyna przychodnia, gdzie moja gin przyjmuje na nfz wiec chodzę do niej prywatnie, ale i tak koszt wizyty to 100 zł z usg więc strasznie nie jest... a wszystkie badania robię z prywatnego ubezpieczenia więc nie ma źle...ale już na kolejną wizytę na NFZ się nie załapię chyba, ze poporodową :-D

reklama
Szysza super fotki ;)

*Martusia* to super, że wszystko ok ;) a co do serducha to będziemy się obie konsultować, ja mam badania u kardiologa 31.05 i wizytę 4.06

Fasolka Ty chudzielcu, oddam Ci parę moich kilogramów na plusie. Leż grzecznie i na pewno będzie wszystko ok ;)
Odpoczywaj, nie stresuj się, bo potem to już nie będzie tak dobrze :)))

Pajkaa moja nigdzie na nfz nie przyjmuje :( nieestety...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry