reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Hej wrzesniowki.
Ja jakos jestem mniej podniecona niz za pierwszym razem:-) Jak na razie nie mam tez ani mdlosci ani nie jestem senna. A moze poprostu nie mam kiedy o tym myslec. kolezanka mi powiedziala ze przy drugiej ciazy to nawet nie ma czasu myslec ze jest sie w ciazy i cos w tym chyba jest:tak:

Troche sie boje jak zniose ciaze bo z Patryniem mialam troche komplikacjil musilam duzo odpoczywac czego przy moim raczkujacym synku nie moge sobie wyobrazic. Jestem jednak dobrej mysli. Martwie sie tez co powiedze szef na wiadomosc o ciazy. W sierpniu dopiero co wrocilam do pracy.

Czesc dziewczynki!
Witaj blimka! Ja tez mam straszne skrajnosci - placz i depresja, a za chwile wybuch radosci... Szkoda mi mojgo Misia, ze musi to wszystko wysluchiwac...;-)

Dzisiaj snilo mi sie, ze bylam juz na tym drugim usg i ze slyszalam bicie serduszka mojej dzidzi... Boze tak bardzo tego chce. Wczoraj mialam straszne mdlosci - co przyjelam z radoscia jako znak, ze moja fasolka rosnie zdrowo! Taka mam przynajmniej nadzieje... Jeszcze tydzien do usg - jak ja to wytrzymam:confused:

W poniedzialek mam egzamin - pierwszy raz w zyciu jest cos wazniejszego niz dziobanie do sesji...

cześć dziewczyny :-D

u Mnie nuda jak zawsze :baffled: co dzień to samo :baffled: Rano zakupy potem do siostry na plotki, gotowanie obiadu i powrót męża z pracy i tak co dzień :confused:

witaj Blimka we wrześniówkach ;-) ;-) ;-) ;-)

gosik a byłaś już u ginka czy to będzie Twoja pierwsza wizyta ??

Melek - tydzień zleci jak z bicza trzasł! powodzenia na egzaminie!

ja na nastepne usg dopiero na początku marca się wybieram,
tymczasem w poniedziałek - cytologia, dużo mniej przyjemności ;-)

tolka - no ja już byłam u ginka ale to był 5 tydzień, więc widziałam tylko pęcherzyk i malutką 2 mm dzidzię ale bez serduszka jeszcze...
blimka - witaj, wytrzymasz tak długo do następnego usg??? Ja to pewnie będę co 2-3 tygodnie latać :D
melek - wiem co czujesz czekając na usg...

Gosik. Wiem ze nie mozesz sie doczekac i najchetniej ogladalbys fasolinke najczesciej jak sie da. Niedawno ukazalo sie kilka artykowlow mowiacych ze badanie usg nie jest calkiem obojetne dla dzidzi. W USA standardowo robia 2 usg w czasie calej ciazy. Gdy cos sie dzieje to czesciej ale tylko wtedy gdy to naprawde konieczne. Wiem ze w PL niektorzy lekarze robia co wizyte.

cześć dziewczyny!
witaj blimka:-)
ja tez mam wahania nastrojów,przede wszystkim jestem rozdrażniona:wściekła/y:,mam nadzieję, że to niedługo.
nie pamietam czy pisałam ale zrobilam badanie na toxoplazmoze,różnica pomiędzy jednym laboratorium adrugim to 50 zł, nieźle. na wyniki trzeba czekać ok 10 dni.
narazie nie mam ochoty na nic do jedzenia i troche zaczyna mnie mdlić, ale dziś zjadłam troche kiszonej kapusty i to własnie było to!!

katiNJ - czytałam trochę o tym no i oczywiście jak zawsze zdania są podzielone... ja jestem po poronieniu, więc myślę że w moim przypadku mniejszym złem będzie częstsze usg niż jego brak... Z resztą nie wiem co lekarz powie, ale myślę, że będzie robił mi usg przy każdej wizycie...

reklama
melek sie nie denerwuj, mysle, że osoba która robiła ci usg powinna się zastanowić co mówi,ja też miałam usg w 5 tyg ciąży i nic nie było widać oprócz pęcherzyka a lekarz powiedział, że to normalne i że trzeba poczekać wieć nie wiem jak można tak pochopnie stwierdzić. teraz poucz sie, żeby dzidziusiowi mądrośc przekażać od początku a nie myśl, ze cos może być nie tak

Do góry