30Agulka
Wrześniowe mamy'07
No Agulka to teraz mamy dobrze :-) Olkę zaprowadziłam na 9.00 po odbiór około 13.30, gorzej bo Bartek śpi mi o tej porze
Mam luz blues![]()
U nas trzeba dzieci do 8:30 doprowadzic a odebrac można od 14:30
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
No Agulka to teraz mamy dobrze :-) Olkę zaprowadziłam na 9.00 po odbiór około 13.30, gorzej bo Bartek śpi mi o tej porze
Mam luz blues![]()
Agulka, Maciuś też o 9 padł. Już przy jedzeniu tarł oczka i nie chciał do końca zjeść pysznej nektarynki. Zaraz pewnie się obudzi, bo on ma zegarek w głowie.![]()
Zuzia bardzo szybko się rozwija, jestem w szoku, że już tak wiele mówi i rozumie. Gratulacje
No i super, że wakacje się udały.

Śmiga sobie na czorakach jak pershing i bardzo mnie to cieszy, dobrze jak dziecko długo raczkuje, bo wtedy jego ciało jest lepiej przygotowane do chodzenia. Ja staram sie nie porównywac Olafka z innymi dziećmi, ale czytam o osiągnięciach innych wrzęśniątek i bardzo się z tego ciesze. Dzieciaki zaczynają chodzić średnio między 10-14 miesiącem więc mamy jeszcze czas, spokojnie. Olo mówi mama, choc częściej tata
, baba, na wszystkie zwierzęta na razie mówi "cici" (bo zaczęło się od kotka
), na kasze mówi "kaka", na muche "mua" , na misia "miiii", na soczek "aaaa"(taki odgłos jak coś smakuje), oczywiscie buuum na auta. Wiele też rozumie i wiele słów powtarza po nas jak papuga oczywiście po swojemu. Jak mówię idziemy mamusia da cyciusia, to mały od razu zagląda mi w dekolt

tak więc mamy już 7 zęboli.

Etka, to Barrtuś ma stałe pory drzemek?![]()
Bynajmniej wiem co w danej chwili mogę zrobić jak on idzie spać, a teraz będę musiała go przestawić
Ja dobrze mam z nim, nie to samo co z Olką która w ogóle mi nie spała i jeszcze o 5 sobie wstawała 

:-)
) chce chodzic ale bez pomocy. Jak mowie mu zeby dal raczke to daje ale jak domysla sie ze gdzies chce go zaprowadzic raczke cofa i maszeruje sam. No a w mowieniu to mamy opanowane wszelkie odmiany jezykowe tata, daddy, dada no i slynny szampon

Agulka, a nie masz rodziców czy teściów blisko, żeby dzieci zostawić?