reklama

Wrześniówkowe mamy

Brrrrrrrrr u nas też zimno na dworze tylko 1stopień ,wieje jak na pomorzu;-)i pada deszcz ze śniegiem ale biało to u nas jeszcze nie jest:no:
Ja muszę kupic młodemu czapkę na zimę i myślałam o jakiejś kurtce w sumie ma z zeszłego roku ale ona jakaś taka podwórkowa bardziej niż wyjściowa:eek:buty ma z zeszłej zimy bo teściowa kupiła mu na koniec jak były juz wyprzedaze i miał je za duże a teraz ma w sam raz:tak:a i musze jeszcze zmierzyc mu Oli spodnie z kombinezonu czy się w nich nie utopi bo Ola już je w zeszłym roku miała krótkie a Oli zobacze coś w ciucholandzie jakiś podwórkowy kombinezon no i D też by się przydała nowa kurtka tylko on tak jak S Justyny nigdy nic nie potrzebuje i szkoda mu kasy na siebie:sorry:

reklama
P to samo. na sile mu kupuje.
musze wasnie skoczyc do Leclerca, bo sa glofy meskie cienkie, a P uwielbia miec taki pod swetrem.

Julitce musze zakupic kilka par rekawiczek. najlepiej nieprzemakalnych, bo dzis juz 2 pary zalatwila:sorry:
S jest anty golfowy i swetrowy:no: tyle razy namawiałam go na kupno chociażby takiego cieńkiego sweterka - nie i koniec, mogę kupić,ale on i tak tego nie zaloży. Nosi tylko koszule.
Dla Mateusza mam 3 pary rękawiczek i 2 kpl. czapka z szalem po Mikołaju wiec nie kupuje. Na bank teciowa coś kupi,bo ona ma piździelca na tle kupowania wnukom.

Łukasz rano piał z radości jak śnieg zobaczył! :-D Mniej mu się podobało jak w oczy zawiewało ;-)

Za pół godzinki uzbroimy się po zęby w ciepłe ciuchy, weźmiemy też arsenał dla Pawła i idziemy do przedszkola. A wracając do parku - może wymarzonego bałwana z Pawełkiem ulepimy z tej mokrej brei? :tak: Dziś z Łukaszem już jednego zrobiliśmy - duży nei był ale się liczy :-)

Cześć u nas biało jak w zimie i cały cza sypie byłam z Zuzią w sklepie po buty ale nic nie kupiłam bo wszystko przebrane :szok: albo nie ma rozmiaru albo jakiś okropny fason tyle że zmierzyłam małej stopę i stwierdziłam że na zimę musi mieć 25 :szok: bo 24 są takie na teraz
pozostałe sprzęty w tym kombinezon już mam kupione ;-)

Cześć u nas biało jak w zimie i cały cza sypie byłam z Zuzią w sklepie po buty ale nic nie kupiłam bo wszystko przebrane :szok: albo nie ma rozmiaru albo jakiś okropny fason tyle że zmierzyłam małej stopę i stwierdziłam że na zimę musi mieć 25 :szok: bo 24 są takie na teraz
pozostałe sprzęty w tym kombinezon już mam kupione ;-)

wszyscy sie rzucili jak snieg zobaczyli:-D:-D, tak samo bedzie w punkcie wymiany opon. pewnie kolejni nie z tej ziemi:szok::szok:

u nas ten snieg jest straaasznie mokry, na razie za balwana sie nie bralysmy:no:. teraz przestal padac i jest wielka ciapa. od tego roku mamy chodnik przy ulicy po naszej stronie, wiec doszedl anm jeszce jedne obowiazek odsniezania:sorry:

uufff, sprztanelam domek i az mi lepiej:-)
niunka spi:szok: ale usnela o bardziej normalnej porze niz 17;-)

u nas też cały czas sypie ale od razu topnieje więc my biało to jeszcze nie mamy tylko błoto i mokro. Ola jak zobaczyła że pada śnieg to sie ucieszyła że już zima i kazała wyciągac narty:eek::rofl2:

U nas teraz ciapie deszcz i wieje okrutnie:wściekła/y: tato jak szedł do nas to mu parasolke wiatr wygiął i niefotunnie wlnęło mu nią w łuk brwiaowy akurat tam gdzie brakuje mu tej koći:-( i aż krew się polała:-( niech szlak trafi to pogodę:wściekła/y: Tuśka przechodziła chwilowy kryzys ok 14 ale poleżała z 20 minut i bryka dalej:tak: ciekawe czy da rade bez drzemki do wieczora:eek: Idę sobie zrobić kawkę bo coś mnie łeb boli. Co do zimowej odzieży to my też praktycznie wszystko mamy:tak: przydałaby się tylko jeszcze jedna kurtka jakaś wyjścióweczka dla Tusi;-) no i koniecznie rękawiczki bo z zeszłego roku żadne się nie nadają:no:

u nas też cały czas sypie ale od razu topnieje więc my biało to jeszcze nie mamy tylko błoto i mokro. Ola jak zobaczyła że pada śnieg to sie ucieszyła że już zima i kazała wyciągac narty:eek::rofl2:

tak, tak, pamietam, ze bylam taka sama:-D:-D:-D
tylko cokolwiek popruszylo i juz bylo wiele radosci i sie wyciagalo sanki:rofl2:.
a teraz by czlowiek najchetneij siedizal caly dzien w ciepelku i nosa nie wsytawial:sorry:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry