reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniówkowe mamy

szukalam dzis spodni dla siebie,myslalam,ze dostane juz jakies ciazowe,ale niestety nie:-(, wiec musialam kupic normalne, tyle,ze w rozmiarze 42:szok::szok:,a normalnie nosze 38:-). W ogole to lipa z ubraniami, np. w Arkadii w Warszawie nie ma zadnego sklepu z ubraniami ciazowymi, jedynie w mother care jest pare takich ubran,ale mi sie nie podobaly:no:

Majandra - dziwne bo byłam w Arkadii w H&M i tam jest cały osobny dział z ubraniami ciążowymi i całkiem duży wybór spodni tam widziałam. Bodajże na parterze z tyłu sklepu o ile dobrze pamiętam. Planuje sie tam wybrać jak tylko polece do polski

reklama
Harsharani zawsze możesz zrobić te badania prywatnie i po prostu za nie zapłacić i tak wyjdzie troche taniej niż w anglii. Ja chciałam własnie tak zrobić ale podobno na wyniki się czeka długo np. na anty toxo około 10 dni podobno. Troche sie martwie bo jestem w 9 tygodniu a nie mam zrobionego żadnego badania tutaj mnie zapisali na wizyte dopiero na 29 marca i nie wiem co zrobic a w polsce bede tylko kilka dni:/

to chyba tylko wychodzi ze trzeba szukac znajomych w laboratoriach albo z nimi szczerze pogadac ze sie jest w takiej sytuacji a nie innej i pozniej jakas kawe za szybsze badania dac....
W ogole wiecie dokladnie jakie badania musimy miec zrobione?

ginka mi dała na samym początku liste badań które mam sobie zrobic jak bede w polsce:
gr krwi
morfologia
glukoza na czczo
przeciwciała toxo IgG IgMprzeciwciała CMV IgG IgMmocz badanie ogólne
USR
nie mam pojęcia co to jest USR

a moze USR to to samo co u nas usg? bo to niby scan powinno byc, ale przeciez ultrasonography...Nie wiem ;)
Ciekawe ile mnie to generalnie wyniesie... Juz sie martwie ...

Właśnei przeczytałam że badanie USR to badanie serologiczne w kierunku KIŁY !
a na stronie NFZ napisali ze to podstawowe badanie w 1 i 3 trymestrze ciąży

Harsharani zawsze możesz zrobić te badania prywatnie i po prostu za nie zapłacić i tak wyjdzie troche taniej niż w anglii. Ja chciałam własnie tak zrobić ale podobno na wyniki się czeka długo np. na anty toxo około 10 dni podobno. Troche sie martwie bo jestem w 9 tygodniu a nie mam zrobionego żadnego badania tutaj mnie zapisali na wizyte dopiero na 29 marca i nie wiem co zrobic a w polsce bede tylko kilka dni:/
Ja właśnie jade do Polski w kwietniu dopiero , a to już będzie czas kiedy i w Anglii się mną zajmną. Najbardziej zazdroszę tym dziewczyną któe już widziały swoje Aniołki. Ja myślę tylko,że my Matki Polki na anglieskiej ziemi musimy się uzbroić w cierpliwość. Myślę,że skoro wszystkie ciężąrne są tak traktowane i dzieci rodzą się zdrowe to myślę,że i u nas tak będzie. Głowy do góry. Musimy się wspierać. Ja dzisiaj byłam u lekarza na 2 wizycie i porposiłam o badania na toxo i mi zrobią. Teraz mam czekać na kontakt od położnej i tyle.Cóż, nie mamy wyjścia
Pozdrawiam

Ja robiłam wszystkie badania w sobotę i wyniki miałam juz w poniedziałek w południe (nawet toxo) wieć może wszytsko zależy od tego gdzie się je robi.

ale dzisiaj beznadziejny dzień :-( nic Mi się nie chce :confused: a muszę
zaraz iść robić obiad :baffled:

jeśli chodzi o badania to Ja narazie mam przepisane morfologie, glukoza i mocz, zobaczymy co przepisze Mi następnym razem jak pójde do niej 5 lutego

narazie nie mogę o niczym innym myśleć tylko o prawo jazdy mam 1 lutego (nawet w nocy nie mogłam sapć a jak się już uśpiłam to przez całą noc sniło Mi się że jeżdżę po Tychach bo tam zdaje) bardzo się boję co to bedzie a jeszcze zapowiadaja taką beznadziejną pogodę :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: chciałabym żeby to było już za Mną ale to dopiro przed :szok: :szok: :szok:

reklama
Trzymam kciuki za egzamin :) Na pewno się uda i już niedługo będziesz mistrzem kierownicy.
Pogoda tragiczna :( Ja mam dzisiaj straszny kryzys w pracy. Nie moge się na niczym skupić i ciągle chce mi się wymiotować. Na szczęście jeszcze tylko godzinka i 15 minutek.

Do góry