reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrześniówkowe mamy

Hmm, widzę że temat smoczkowy wyzwala niezłe emocje...:sorry2: Majandra, zrób jak uważasz, że jest dobrze. Ja nie wiem, czy jest za wcześnie czy nie ale zgadzam sie z Luandzią że mały człowieczek też musi nauczyć się radzić z własnymi emocjami. Nawet jeśli oznacza to bardzo ekspresyjne emocje.
Ja mam inny problem: a mianowicie Oskarek ssie kciuka. Smoczka nie chciał jak był mały, teraz to już bez sensu mu dawać. Do zasypiania zawsze daje lewy kciuk do buzi, a ostatnio jak go odstawiam, to często przytula się do mnie i zasysa kciuka. Wygląda że sobie rekompensuje brak cyca. Ale nie wiem jak go oduczyć. Chyba jak będzie starszy to mu będę wyjaśniać.

Przyznałam się dziś w pracy szefowi że się spodziewam drugiego maleństwa. I wygląda na to że bardzo pozytywnie to przyjął. Umówiliśmy się że zrobię wszystko żeby skończyć rozpoczęty projekt który prowadzę i spoko :-) Ciężar mi spadł z serca.

reklama
Doti ciesze się że w pracy w porządku co do kciuka to może Oskarek ma jakąś ulubioną maskotkę albo coś w tym rodzaju z czym mógłby zasypiać ? Zuzia ma takie dwie szmatki żyrafkę i tygryska (kupiłam je w Gluck-u) jak miała ok 3 miesiące na początku te nieszczęsne szmatki ssała potem nakrywała sobie nimi głowę i tak zasypiała aż w końcu zaczęło wystarczać jej samo przytulenie ostatnio zauważyłam że coraz mniej ich potrzebuje i coraz częściej zasypia sama czasami nawet wyrzuca je z łóżeczka i dopiero zasypia:baffled:

Doti - a może by tak ciążowy suwaczek?
Majandra - wydaje mi sie, ze Ci teraz smutno. Dziewczyny napewno dobrze radza wg siebie i swoich doswiadczen. Ja nie wiem czy za wczesnie czy za pozno. Moim zdaniem wcale nie za wczesnie, najsilniejszy odruch ssania jest przez pierwsze 3 miesiace zycia, pozniej smoczek to zbedny gadget. Moim zdaniem tez dziecko nie musi kumac zeby samemu oddac smoka. Zrob jak Tobie podpowiada serduszko, napewno zrobisz dobrze.
Luandzia - licze na Ciebie w kwestii literatury o brzdącach.
Etka - dzieki za tytul, przejde sie do ksiegarni obejzec.

Cariocca ta książka jest superowa,miałam ją przy Olce i mały jak mi teraz gorączkował to tam właśnie wyczytałam że to może być ta 3-dniówka ale lekarze upierali się przy innym ;-)
A my dzisiaj sobie zafundowali plazmę telezizor i nowy monitor do kompa :-) A co nam tam....;-)
Zaniosłam też podanie do Biedronki,bo budują u nas.....dobrze by było...pod nosem bym miała przedszkole,żłobek,przychodnię i dom :-)

Etka wygrałaś w totka czy skoczyliście na bank. A tak na prawdę gratulacje zakupów.

Majandra kończymy temat smoczków, każdy postąpi jak będzie uważał i wracaj do nas, nie obrażaj się. Bez Ciebie BB to nie BB

Mi juz przeziebienie minelo tylko jeszcze mi zostalo takie uporczywe zdapanie w gardle:dry:Strasznie mnie to denerwuje.

Moja Naomi ma swoja ulubiona lalke szmaciana i z nia zasypia.A jaki jest krzyk jak przyuwazy ze zabieram lale i wkaladam ja do pralki.Krzyki nie z tej ziemi.

Doti wlasnie a gdzie nowy suwaczek ciazowy?????

Widze ze temat "smoczek"jest strasznie burzliwy.Ja jakis czas temu tez chcialam odzwyczaic Naomi na sile od smoczka bo balam sie o zeby zeby nie miala krzywych.Ale stwierdzilam ze jeszcze ma na to czas.Jak bedzie troszke starsza i bedzie wiecej rozumowac to jej wytlumacze ze smoczek jest dla malutkich dzieci a ona jest juz duza i trzeba z niego zrezygnowac.Mysle ze moze zadziala.

Kurcze przed chilila pamietalam ze ktoras z was sepytala czy brzusio mi juz ciazy i jak sie czuje.Wiec brzusio juz jest i czasmi przeszkadza bo przy Naomi taki mialam w 6 miesiacu a tu dopiero 10 tydzien.Mam dni ze bym najchetniej je cale przespala bo nie moge odkleic glowy od poduszki.A tu Naomi skacze po lozku i domaga sie sniadania,wiec chcac czy nie musze wstac i jakos sie ogarnac choc czasmi bywa strasznie ciezko.Mam straszne zachcianki i co chwile na co innego zinnej gamy samkowej(ze tak to nazwe)W nocy wstaje z takimi nudnosciami z glodu ze szok.W zeszlom noc przbudzilam sie taka glodna ze wyrwalam z worka dwie kromki chleba i szybko je wszamalam bo bym padla w kuchni i nikt by nawet niewiedzial.Zawsze musze cos miec jak nie przy lozku to w lodowce.Juz widze jak przytyje w tej ciazy:dry:

Mykam pod prysznic,bo zarz sie zwala wspollokatorzy i bedzie ciezko z woda.

Etka - bede trzymac kciuki, swoja droga Biedronka ma czaderskie reklamy, dzisiaj o ogórkach widzialam, ktore maja parcie na szkło i sie kiszą :-D:-D:-D

Nie widziałam bo byłam w terenie ;-)

Etka wygrałaś w totka czy skoczyliście na bank. A tak na prawdę gratulacje zakupów.

Nie mamy kartę kredytową:-D

Tak poza tym mój brat w końcu zdał prawo jazdy za 5 razem :-) Ale flaszencję z nim wypiłam ;-)

Idę Bartka uspać bo już marudny,zaraz przylecę ;-)

jeszcze do was wpadalm na chwilke;-)

dzieki za zyczonka co do weslea i picia. pic chyba bedzie p, a ze to prwaie 70km od domu, to ktos musi kierowac samochodem:sorry2: ze mnie zreszta taka pijaczka:zawstydzona/y:
w ogole nie czuje atmosfery weselnej i nie mam nastroju. moze bedzie fajnie?:cool2:

carioca, co oznacza twoj suwaczek AW6?

Ja mam inny problem: a mianowicie Oskarek ssie kciuka. Smoczka nie chciał jak był mały, teraz to już bez sensu mu dawać. Do zasypiania zawsze daje lewy kciuk do buzi, a ostatnio jak go odstawiam, to często przytula się do mnie i zasysa kciuka. Wygląda że sobie rekompensuje brak cyca. Ale nie wiem jak go oduczyć. Chyba jak będzie starszy to mu będę wyjaśniać.

Przyznałam się dziś w pracy szefowi że się spodziewam drugiego maleństwa. I wygląda na to że bardzo pozytywnie to przyjął. Umówiliśmy się że zrobię wszystko żeby skończyć rozpoczęty projekt który prowadzę i spoko :-) Ciężar mi spadł z serca.

etka miala na mysli, ze dziecko jak jest oduczane smoka, to ssie kciuka, a nie w sytuacji, gdy w ogole nie uzywalo smoczka.
oskarek jest tego ewidentnym przykladem, tylko nie smutno mu za smokiem, a cycusiem:-(

doti, fajnie, ze wpracy szef zareagowal jak trzeba. od razu lepiej, prawda?

A my dzisiaj sobie zafundowali plazmę telezizor i nowy monitor do kompa :-) A co nam tam....;-)
Zaniosłam też podanie do Biedronki,bo budują u nas.....dobrze by było...pod nosem bym miała przedszkole,żłobek,przychodnię i dom :-)

szalenstwo :szok::sorry2::cool: wam tez sie cos od zycia nalezy

reklama
Luandzia - licze na Ciebie w kwestii literatury o brzdącach.
.

Jasne ale jutro dobrze bo już jestek zalogowana a łóżku i nie chce mi się schodzić na dół do biblioteczki :zawstydzona/y: a nie chce czegoś pokręcić z tytułami
za tydzień jak będę w szkole to podejdę do naszej swps-owskiej księgarni i rozejrzę się za czymś ciekawym bo wiem że tam mają sporo tego typu książek
była u mnie dzisiaj kuzynka z w końcu obcięłam moje okropne włosy zrobiła mi też kolor i takie delikatne refleksy

Do góry