reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko nt. porodu - położna, rodzinny, cesarka itp.

Ja mam ale ten sprzęt chyba słabiutki i zastanawiam się czy nie iśc prywatnie

BPD 54mm (wymiar dwu ciemieniowy)
AC 159mm (obwód brzuszka)
TAD 50mm (wymiar poprzeczny brzuszka)
APAD 52mm (przednio-tylni wymiar brzuszka)
FL 37mm (długośc kości udowej)

i koniec, to wszystko.

Z tych wymiarów wynika, że moje dziecko jest starsze o jakieś półtora tygodnia albo duże :-)

reklama
Ja jak byłam w 19 tygodniu na usg to ginekolog też pomierzył moje maleństwo i wydrukował mi wyniki, a są następujące:
BPD = 49 mm (odpowiada 19t6d)
HC = 175 mm (odpowiada 19t6d)
AC= 147 mm (odpowiada 20t4d)
FL = 29 mm (odpowiada 19 tygodniowi)
Troszke te wyniki różnią się, bo jedne odpowiadają prawie 21 tygodniowi np. obwód brzuszka a np. długośćkości udowej 19 tygodniowi - ale lekarz powiedział, że wszystko jest dobrze.
A waga dzidzi była wtedy 368 gram.

A jeżeli chodzi o płeć to może dowiem się w piątek - w 13 tyg lekarz powiedział mi że to chłopczyk i mój M już oczywiście pewny tego hihi :-) ale według mnie to było za wcześnie żeby stwierdzić płeć a zresztą ja jakoś czuje że to dziołszka hihi zobaczymy czy maleństwo nam się pokaże.

fajnie,ze znacie wszystkie wymiary .
ja niestety wiem ile mierzy glowka i kosc udowa.
na wiecej synek nie mial ochoty i skutecznie sie bronil:laugh2:.
pozdrowionka dla wszystkich

ps.ja z mezem wlasnie konczymy remoncik mieszkania zeby synkowi bylo w nim przytulnie.:-);-):tak::-D

Koral fajnie masz z tym mieszkankiem-my niestety może bedziemy to wszystko robic koło lutego i mało czasu mie bedziemy :-(
Spokojnego końca remontu życzę i nie przemeczaj się czasami :no:

ja dzidsiaj mialam te tzw polowkowe usg wiec zet podam wymiary:
BPD 48,9
FOD/KU 63,5
ATD 45,4
FL/HL 33,1
wszystko jest w normie i to najwazniejsze:tak: :tak: :tak: dalej nie wiem na 100% jaka plec ale lekarka powiedziala ze nie jest to chlopiec ale tez nie moze potwierdzic ze dziewczynka hihi i jak to rozumiec???:no: nie bylo siusiaka albo taki malutki- no nic musze poczekac do nastepnej wizyty:tak:

u mnie też siedzi mały uparciuch i się nie pokazuje z dobrej strony....grunt że jest ok a nie ważne czy synuś czy córcia
35852jm.gif

reklama
Zgłaszam się jako kolejna mamusia oczekująca SYNECZKA :-)
Już teraz wiem na 100% i się bardzo bardzo ciesze :-D :-D :-D

Do góry