reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o karmieniu dziecka

No mi jak narazie udaje się zaspokajać małego cycuchem, :-)
powiedzcie mi kochane czy przy karmieniu piersią któraś z Was podaje maleństwu wit D3 i wit K (po drugim tygodniu)
??

reklama
powiedzcie mi kochane czy przy karmieniu piersią któraś z Was podaje maleństwu wit D3 i wit K (po drugim tygodniu)
??

Ja wykupiłam, ale pani w aptece powiedziała, ze w czwartm, pediatra, że już, a ja jeszcze nie wiem co zrobię.....;-):tak:

powiedzcie mi kochane czy przy karmieniu piersią któraś z Was podaje maleństwu wit D3 i wit K (po drugim tygodniu)??

Podczas wypisu ze szpitala pediatra zlecił wykupić preparaty VITAK i VITAD (trogie to strasznie :szok:) i podawać każdego dnia po jednej porcji. Położna która przyszła do domu powiedziała, że vitamina D dopiero od 3 tygodnia i żeby nie podawać vit K. Nie wiem co zrobie, bo mam mętlik w głowie, na razie nie podaję nic, nie dam się już też namówić na tak drogie preparaty, jeśli można je zastąpić tańszymi.:no:

Mi kazali podawać te witaminy od 1 tygodnia!!! i pediatra i w szpitalu przy wypisie! Ale ja jestem anty witaminowa i wszelkie lekarstwa to dla mnie ostateczność, więc podaję dopiero od 3 tygodnia.I właśnie się zastanawiam jak długo mam to podawać. ??

Black nie martw się i nie poddawaj!
Twoja mała jest w 6 tygodniu teraz więc to jest ten tak zwany skok rozwojowy i znowu mało mleka jest w cyckach i dziecko wisi i ryczy non stop na cyckach - więc nie martw sie - to wszystko przed nami !

ja kilka razy tez butelke dałam i Mała żyje :tak:
a lepsze to niż krzyk naszych maleństw - to tak boli :(

mi za to w nocy udało ise nie podać butelki - i mała ładnie spała, z przerwami oczywiście ale spała !
ja tylko się zastanawiam czy ona już może mieć takie długie okresy czuwania - dzisiaj obudział mi sie około 4.30 i tak do 9 nie spała tylko sobie leżała, troszkę stekała ale za nic nie chciałą spac ;] co innego ja.... ja bardzo chciałam spac :-D

Black ja tez sie obawiam ze bede musiala dokarmic i nie wiem czy cos zlego sie moze stac przez to takze chyba niepotrzebnie masz wyrzuty sumienia jak ci mala plakala:sorry2:

reklama
Nie uważam, że dokarmienie czy karmienie butlą to coś złego - moja starsza córa jest wychowana na butli.
Ale tym razem nastawiłam się, że nie będę wprowadzać butli, że cyc i koniec chociażby nie wiem co się działo. Wymiękłam. Mała na tym nie ucierpiała, najbardziej cierpi moja psychika :dry:

Do góry