reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

bodzinka ja mleko piję, ser i twaróg jem normalnie. Myślisz,że jakby oliwka miała alergię to już by wyszło?
Na moje oko tak...Ale Lolo nie miał alergii..Fifi też nie reaguje na mleko i jogurty..Także tak do końca pewna nie jestem...Ale naprawde mało dzieci ma uczulenie na nabiał...Ze wszytkich tłumów dzieci w okolicy tylko siostrzeniec męża miał.

reklama
a tak a propo diety jak traficie na jakies przepisy dla karmiących to wrzucajcie na kulinarny to będzie łatwiej znaleźć zwłaszcza tym jeszcze nierozpakowanym;)

Tfu tfu! Odpukać! Chyba mam pancerne dziecko, bo ani nabiał, ani czekolada ani nawet cytrusy go nie ruszają :) więc szczęśliwa jestem i właśnie kończę grejfruta :D

Tfu tfu! Odpukać! Chyba mam pancerne dziecko, bo ani nabiał, ani czekolada ani nawet cytrusy go nie ruszają :) więc szczęśliwa jestem i właśnie kończę grejfruta :D

no to super:)

mój właśnie stęka i mu zaraz oczy wyjdą - i kupy zrobić nie może bo mama zjadła na śniadanie bułkę z szynką konserwową.... nie wiem, jak tak dalej pójdzie to chyba się będę musiała przerzućić na samą wodę ://

no to super:)

mój właśnie stęka i mu zaraz oczy wyjdą - i kupy zrobić nie może bo mama zjadła na śniadanie bułkę z szynką konserwową.... nie wiem, jak tak dalej pójdzie to chyba się będę musiała przerzućić na samą wodę ://

skąd ja to znam...ehhh nie ma sprawiedliwości...

a może spróbujcie same napiś się np Plantexu ze 3xdziennie. Przenika do pokarmu, może odciązy brzuszek.

ewwe szynkę najlepiej drobiową z indyka, konserwy nie!!

ja Wiolci na maila wysłałam tabelkę z produktami które można jeść a których unikać, jeśli chcecie to na priv podać mi maile i roześlę Wam to...

nie chcę być jakąs wyrocznią, bo na pewno większe doświadczenie mają doświadczone mamy, ale kwestia żywienia i kolek i alergii to sprawa bardzo indywidualna, jedno dziecko się uczuli drugie nie

plantex powiadasz..... spróbuję - chętnie :)
nawet jakby woda z kałuży miała pomóc - to bym ją wypiła...

...jakaś desperacja przeze mnie przemawia hehe:D

a herbatka z kopru włoskiego nie przenika do pokarmu? mąż mi kupił i póki co tym się katuję:)

Tunia, kurde, to mnie się wydawało że konserwową można, i tak jem ją ąz do znudzenia od porodu heheh

reklama
ewwe - taka szyneczka bez konserwantow na pewno lepsza. a juz najlepsze, to wrzucic kawalek szynki czy schabu do piekranika i potem jesc do chlebka. roboty przy tym niewiele, a o wiele zdrowsze :)

a co do nabialu, to moim zdaniem mozna jesc do woli i dopiero jakby pokazaly sie takie zmiany atopowe, to trzeba skonsultowac z lekarzem.

Do góry