reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
renczysia od czego zacząć to każdy ma swoje zdanie. moja pediatra np. mówiła, że najpierw jabłko, potem marchewka, a potem stopniowo inne warzywka i później reszta owoców. inni znowu uważają, że najpierw warzywa, a potem jabłko i reszta owoców. a na końcu matka sama musi zdecydować :-)

Dla mnie mówiła jakiś czas temu, że zacząć od jabłka i marchewki. Następnie za dwa tygodnie wprowadzić kaszkę z glutenem. Tym razem dostałam książeczki. Tylko jeszcze nie przestudiowałam ich.

tez sie pochwalimy że juz dwa słoiki za nami: jabłko i jabłko z różą poszło ładnie dzis chciałam podać herbatkę jabłkową i nie podeszła zastanawiam się co dawać do picia żeby nie było za dużo cukru

podajcie jakiś przepis na jedzonko dla maluchów bo piszecie o wekowaniu i takich tam a mi sie wydawało że ugotuje na 2-3dni i trzymać będe w lodówce

moja starsza jak wrocilam do pracy miala 7 m-cy i taki jadlospis:
po przebudzeniu (6.00): piers
sniadanie (9.00): kaszka
obiadek (12.00): warzywka z mieskiem
podwieczorek (15.00): owocki
po pracy (16.30): piers
kolacja (19.00): kaszka
na noc piers

Hehe, to ja mam bardzo podobny schemat, tylko bez mięska i zamiast piersi - mm:-) nawet godziny podobne tylko po owockach jest mm o 17, kaszka o 20 i lulu;-)

Kasiarem a może do picia spróbuj wode?? Albo herbatki ziołowe, rumiankowa, koperkową. U nas podeszła herbatka jabłko z meliską. Raz ja tylko dostał wprawdzie, próbke hi hi hi. Bo ostatnio rumiankowa spijam ja, a uspokajająca to w ogóle dla Lolka kupilam ;-)

Przy Matim sprawdziła się malinowa z dziką różą i teraz też taką kupiłam. Raz dobrze gasi pragnienie, dwa wiadome że maliny i dzika róża mają właściwości uodparniające.

reklama
krolcia herbatka granulowana czy zwykłe do zaparzania? Bo te granulowane to prawie sama glukoza, zawartość owoców jest niestety śladowa :-( a szkoda bo są takie wygodne do zrobienia.
U nas Lizka na jabłko się krzywi, banan też nie za bardzo. Wcina za to śliwki i nasz ostatni hit: przysmak na dobranoc z jabłkiem i gruszką hippa - pożarła połowę dużego (190g) słoiczki i pewnie jeszcze by zjadła gdybym jej pozwoliła :-)
Zastanawiam się jednak co z piciem. Ostatnio wściekła się na butelkę i zastanawiam się nad kupnem czegoś takiego:
DOIDY CUP REWELACYJNY KUBECZEK WARSZAWA (1540605834) - Aukcje internetowe Allegro
To jest już od 3 miesiąca więc może młoda załapie. Słyszałam też super opinie zwłaszcza doradców laktacyjnych na jego temat. Chciałabym uniknąć niekapków. Stosowała któraś z Was taki kubeczek?

Ostatnia edycja:
Do góry