reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wszystko o pielęgnacji naszych maluszków!

My też mamy 120x60. I co do pytania Aniołeczka my mamy takie z wyjmowanymi szczebelkami i ja je sobie chwalę bo Młody miał 1,5 roczku a rano jak się obudził to sam z niego wychodził i przychodził do nas, a jednocześnie jak się w nocy rzucał, obracał, siadał i to wszystko śpiąc to sobie krzywdy nie zrobił i ciągle był w łóżeczku. Nie mam pojęcia jak to jest z tym opuszczanym bokiem. Bo załóżmy opuszczasz je na stałe jak ma też 1,5 roczku i też sobie z łóżeczka wychodzi, ale czy jest kilka cm ponad materac żeby nie spadł z tego łóżeczka??? Fajne są też te łóżeczka które rosną razem z dzieckiem tylko nie dla mnie bo ja lubie zmiany i znudziłoby mi się takie łóżeczko bo ciągle jedno i to samo :)

reklama
jeśli chodzi o opuszczany bok to służy on tylko i wyłącznie do ułatwienia rodzicowi wyjmowania, wtedy się obniża bok i łatwiej wyjąć. Wyjmowane szczebelki służą dla ułatwienia funkcjonowania dziecku gsy samo chodzi aby mogło sobie wychodzić, ja mam z wyjmowanymi szczebelkami. I uważam że opuszczany bok nie był mi potrzebny bo i tak schylić się trzeba:)

Kasiadz zgadzam się te waciki to shit jest;/
Co do lozeczka, Bella ma standard 60/120 i jak miała 1,5i roku to przenioslam ją do zwykłego tylko przy główce ma takie poręcze zabezpieczające, Iza ani razu nie spadła.
U nas wyjmowane szczebelki nie zdały egzaminu bo Iza jakos nie potrafiła wchodzić i wychodzić przez ta dziurę:/

to zadam pytanie kolejne:)
wczoraj pochodziłam po tesco i w oczy żuciły mi się kosmetyki od pierwszego dnia firmy HIPP duży był wybór i chciałam zapytac czy któraś z Was uzywała takich kosmetyków??

i jakie Wy macie propozycje na kosmetyki dla maluchów??

a pytanie drugie to co myślicie o pampersach HUGGIES newborn 1 te z wycięciem na pępek?? znalazłam zestaw za 17,50 i tam jest paczka pampersów+ręczniczki bawełniane i opakowanie chusteczek do pupci.

co myslicie i jakie macie zdanie o różnych pampersach??

to zadam pytanie kolejne:)
wczoraj pochodziłam po tesco i w oczy żuciły mi się kosmetyki od pierwszego dnia firmy HIPP duży był wybór i chciałam zapytac czy któraś z Was uzywała takich kosmetyków??

i jakie Wy macie propozycje na kosmetyki dla maluchów??

a pytanie drugie to co myślicie o pampersach HUGGIES newborn 1 te z wycięciem na pępek?? znalazłam zestaw za 17,50 i tam jest paczka pampersów+ręczniczki bawełniane i opakowanie chusteczek do pupci.

co myslicie i jakie macie zdanie o różnych pampersach??

z kosmetykow mialam zestaw nivea i sama go uzywac musialam moje dziecko mialo uczulenie, na poczatku uzywalam parafiny i mydelka bambino,dzidzius tym razem kupie mydelko i oliwke z bambino, jak bedzie mialo wlosy to szampon ;) kocham zapach tych kosmetykow :)
hippa uzywalam sprawdzal sie :)

Huggisow nie lubilam z pieluch polecam Dada i orginalny Pampers, za to husteczki huggis o te super pachna bardzo je lubilam :)
huggies_cucumber.jpg

domikcw znam wiele osób co używły hippa i były zadowolone. ja jednak wolałam nivea. choć na początek i tak im lepiej tym mniej. no w każdym razie krem do tyłka nivei lepszy od hippa jak dla mnie. balsam też nivei fajny - wolałam to od oliwki.
jeżeli chodzi o pieluchy to nie będę oryginalna i powtórzę co Cortina napisała - u nas najlepiej sprawdziły się DADA i oryginalne Pampersy. żadne inne nie były tak chłonne i odparzały tyłek.
a z chusteczek to ja też lubiłam Dady. te huggiesy co pokazała cortina fajnie pachną, ale jak dla mnie to za mocno się rozrywają. uzywałam też chusteczek z lidla - zapach może nie zachwycający, ale zdecydowanie najlepiej nawilżone z tych wszystkich

pampers tez ma super husteczki ! te w opakowaniu jak pieluchy niebiesko zielonym mi one odpowiadaly bardzooo :)

no tutaj w sumie używam tylko chusteczek pampersa. wyżej opisałam co używałam w Pl :-) zresztą każdy musi trochę popróbować, żeby się przekonać co najbardziej mu podpasuje

reklama
jakieś podstawy już od Was mam:p

myślałam żeby kupic małą paczkę Huggies, Dada i Pampers. przetestowac i podjac decycję.
gorzej z tymi kosmetykami jak dziecku nie spasują to kasa w kosz pójdzie. u nas w szpitalu jeszcze używaja kosmetyki SKARB MATKI czy jakos tak? co myślicie o tym??

a ile tak trzeba kupic takich pieluszek na sam początek?? wiem, że głupie pytanie ale ja ciemna jestem w tych sprawach:zawstydzona/y:

chusteczki dada są w fajnej cenie ale ja na próbę kupiłam do domu i jak nimi przejechałam po rece to mnie uczulaja i szczypie mnie w oczy wiec pewnie nie będę ich kupowała.
widziała chusteczki huggies po 4,50 a z pampersa 6 paczek za 27,99 wiec ceny sa dobre.

Do góry