reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

wybieramy wózeczki

Moniqa - ten wozek, ktory ja wybralam w wersji wazy az tez duzo, bo az 17 kg. ale ja mam winde, do ktorej nie musze pokonac ani jednego schodka. poza tym jestem duza dziewczyna, wiec chyba sobie poradze :) musisz sie zastanowic, czy waga jest najwazniejsza, czy inne rzeczy.

Kallusia - moja kumpela ma Mutsy. ogolnie jest zadowolona, tylko narzeka na wage (16 kg). ale ona musi nosic sama i do tego jest malutka kobietka :)

reklama
Gufi caly czas mysle o wadze ... ale po to tez mam meza :) ... zniesie, wniesie, a jak cos to zawsze przeciez ktos mi pomoze :) ... dla mnie najwazniejsze zeby dziecku bylo wygodnie :) .. a ja to sobie dam jakos rade ;)

_anna pisze:
szczerze odradzam wózek MUTSY. - dla kogos kto nie ma windy i mieszka w bloku - ciężki i nie da się go wciąnąć po schodach ( wynija to z konstrukcji ramy w literę Z)

hmmmm a ja mam Mutsy i "chodzi" po schodach ;)
nie wiem co masz na myśli, że nie da się go wciągnąć ::)

ale fakt faktem, że w bloku nie mieszkam
ale wciągałam już go po schodach nie raz :)

My się zastanawiamy nad wózkiem firmy Coneco - Galaxy :)
aluminiowa rama
duże koła
regulacja wysokości rączki oraz barierki
pełna regulacja oparcia i podnóżka
skrętne koła z blokadą
mocna amortyzacja
waga 13 kg
wymiary 107x65x105
zamiennie zakładana gondola i spacerówka
img00040pq.jpg

img00058yw.jpg

Słyszałyście coś na temat tego wózeczka? :)
inne modele które nas zainteresowały - to x - lander

MoniQa ja też oglądałam ten wózeczek firmy Taco bardzo mi si podobał ale przeraża mnie jego waga ja bym musiała go taszczyć na 2 piętro a mąż nie zawsze pod ręką ;)

Loju, nie znam niestety tego wózka, ale przyznam że bardzo mi się podoba, i wygląda na solidny ;)

Wiam dziewczyny
jak już wcześniej pisałam ja się zakochałam w tako city voyager ale mój mężulo się wczoraj odkochał i już o żadnym innym nie chce słyszeć niż xlander x1 to taki wózek bardziej dla sportowów ma nawet dzwonek przy ręczce, podwójne amotryzatory i uchwyt do przyięcia psa tak twierdzi mężuś nie sprzedawca. A mamy haskiego więc mąż chce biegać z Emilką w wózku i akselek będzie ich ciągnąć.
a wózek w sumie mnie też się podobał poza ceną, komplet z gondolką kosztuje 1450
napiszcie jeżeli coś o nmi słyszałyście

Renik - ja niestety nic nie wiem o tym wozku. wiem, ze dziewczyny sa zadowolone z deltim fokus. siostra meza ma deltim voyager i bardzo go sobie chwali. wozi swoja coreczke juz 3 rok (corcia wolniej sie rozwija i jeszcze nie chodzi) i wozek jak nowy.

mozesz zajrzec na forum gazety o wozkach. w lewym gornym rogu jest okienko szukaj - jak wpiszesz nazwe wozka, to gwarantuje, ze wyskoczy masa opinii :)

http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462

Dziękuję Gufi poczytam opinie choć pewie i tak moja połówka zdania niezmieni bo już dawno go nie widziałam czymś tak zafascynowanego :D :D

Deltimy są dobre i trwałe. Ja właśnie dlatego wybrałam właśnie Voyagera Easy. Renik, ale to chyba Ty będziesz częściej pchać wózek niż mąż biegać z pieskiem, więc to chyba Ty masz decydujący głos. Porozmawiaj z nim... Chociaż może taka postawa lepsza niż mojego, który jak się dowiedział, że koła można dopompować to pytał sprzedawcę czy opony są bezdętkowe czy z dętką a nie czy wózek jest trwały itp. A wogóle to wózek zobaczył jak kupił bo wcześniej go nie interesował a potem pytał: nie było lżejszych? No cóż skoro nie pomagał wybierać to teraz niech dżwiga... ;)
Pozdrawiamy! Ola i Olo!

reklama
masz racje Irlandia ale właśnie xlander jest z tego co czytałam o 5 kilo lżejszy od voyagera więc tu akurat punkt dla xlandera a mnie w zasadzie tez zaczyna się podobać gdyby nie ta cena, z tym że Tatuś powiedział że z jakiejś lewizny dołoży czym też mnie zaskoczył ;D

Do góry