reklama

Wykres temperatury

To moje pierwsze tak dokładne śledzenie cyklu.
Tak przedstawia to wykres ale ja 14dc miałam śluz jak białko jajka.
A tu wykres pokazuje zupełnie inaczej. Powiedz czy ten wykres wygląda na owulacyjny i jak to rozumieć kiedy była ta owulacja.

Dodam że byłam u lekarza 11dc i widziała pęcherzyk graffa na prawym jajniku to jak 9 czy 10dc mogą być owulacja.

Bardzo proszę o pomoc bo zaczynam już wariować że coś jest nie tak ze mną.

Przesyłam dwa wykres z różnych aplikacji.

Załączniki

• 5043.png
    5043.png
    83,3 KB · Wyświetleń: 62
  • Screenshot_2026-03-11-16-32-29-78_253c695d8ca859c75f5915698f7eab97.jpg
    Screenshot_2026-03-11-16-32-29-78_253c695d8ca859c75f5915698f7eab97.jpg
    126,2 KB · Wyświetleń: 20
reklama
Szczerze mówiąc to wygląda na błędnie mierzoną temperaturę.
Żeby wykres był miarodajny, to trzeba ściśle przestrzegać reguł pomiaru.

Jeśli masz wątpliwości, to najlepiej zapisać się na monitoring USG i nie będziesz miała wątpliwości.

Z tego wykresu nie da się jednoznacznie wywnioskować kiedy była owulacja.

Szczerze mówiąc to wygląda na błędnie mierzoną temperaturę.
Żeby wykres był miarodajny, to trzeba ściśle przestrzegać reguł pomiaru.

Jeśli masz wątpliwości, to najlepiej zapisać się na monitoring USG i nie będziesz miała wątpliwości.

Z tego wykresu nie da się jednoznacznie wywnioskować kiedy była owulacja.
Mysle że masz rację. Nie miałam pojęcia jak mierzyć więc zaczęłam od mierzenia temperatury dotykając policzka. Później zaczęłam mierzyć pod językiem. Ale też na początku mierzyłam o różnych godzinach było to zaraz po przebudzeniu raz 5.0 a za chwile 6 z hakiem później zaczęłam mierzyć o 6.20 ale budziłam się wcześniej 😔. Proszę pomóż mi jak poprawnie powinnam mierzyć te temperaturę.

Termometr na wyciągnięcie ręki jak idziesz spać. Od razu po przebudzeniu bez zbędnych ruchów, picia, gadania sięgasz po termometr i mierzysz temperature pod językiem lub waginalnie. Czekasz mniej więcej 60 sekund na wynik.
Trzeba codziennie zachować ta sama godzinę +/- 30 minut i mierzyć po minimum 5 godzinach nieprzerwanego snu. Jeżeli wstaniesz później niż zwykle to warto dostosować temperaturę wpisując wynik w jakikolwiek kalkulator dostępny na internecie - wpisz w google "BBT adjustment".

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry