reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyniki badań itd czyli co słychać po wizycie u gina...

Właśnie wróciłam od gina, nie jest zadowolona z moich wyników :-(
Mam lekką anemię :-(
Co do anemii to naprawdę nie ma się czym przejmować. Dokładnie tak jak mówią dziewczyny. Moja kumpela przez całą ciąże miała anemie i ma ślicznego bobaska.

My byliśmy dziś rano na badaniu przezierności, mały tak się wiercił że lekarz nie mógł go pomierzyć ale nosek i kark zmierzył tylko nie umiał przepływów sprawdzić (tak to określił). Więc po dłuższym czasie powiedział że trzeba będzie zrobić usg wewnętrzne by małego trochę unieruchomić i się wtedy udało po dłuższej chwili. Lekarz mówił, że strasznie żywy jest i pytał po kim to ma :-D
wyniki ok, zalecił tylko witaminy i kwas dalej
To dobrze, że Maleństwem wszystko OK. A jak się tak dużo rusza może szybciej poczujesz :).
A wiesz czy chłopczyk czy dziewczynka?

Ja tez witaminki i kwas biorę.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
To dobrze, że Maleństwem wszystko OK. A jak się tak dużo rusza może szybciej poczujesz :).
A wiesz czy chłopczyk czy dziewczynka?

Ja tez witaminki i kwas biorę.
Na razie nie wiemy jaka płeć. A co do ruchów to jak przyłożę rękę do brzucha tak mocniej to wydaje mi się że czuję jego tętno i nawet lekkie ruchy ale to chyba za wcześnie na to.:happy:

Załączniki

• Bez nazwy 1.jpg
    Bez nazwy 1.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 42
Ostatnia edycja:
O to można zapytać Anię i Kasię na pewno będą wiedziały co i jak. Doświadczone mamusie :-);-):tak::-D.

Ja jeszcze nic nie czuję. Czasami mi się wydaję, ale jak zaczynam słuchać to, to jeszcze nie dzidzia. Wierci się ostro, ale to jeszcze nie to :zawstydzona/y:.

rasqo nie chcialabym cie rozczarowac, ale tetno to w tym tyg ciezko zlapac przez polozna urzadzeniem do pomiaru tetna, to co czujesz to raczej twoje tetno, ktore na brzuchu tez sie wyczuwa. Co do ruchow to wyczuwalne reka nie tak szybko, malenstwo jeszcze malutkie, nie tak szybko, po 20tyg to wtedy juz tak ale po 20tym z hakiem. Malenstwo musi byc dostatecznie duze.
Ja wiem ze jak sie bardzo czegos chce to wszystko wydaje sie byc mozliwe, ale to naprawde za wczesnie.

możliwe że tak jest, ja tak bardzo się na to nie napaliłam żeby sobie to wmawiać więc poczekam :-)

Rasqo - o tętnie chciałam napisać to samo - że twoje
a co do ruchów - ja parę razy czułam ruchy ale zdecydowanie wenątrz - zanim one będą wyczuwalne na brzuszku to jeszcze daleka droga...

Miło dziewczyny przeczytać o waszych wizytach i dobrych wieściach od lekarzy :) oby tak dalej!!!

a co do anemii - maluszek prawdopodobnie nie ucierpi bo sobie z nas weźmie to co chce ale zadbać trzeba ze względu na siebi - bo jeszcze daleka droga przed nami - potem poród - stracić można sporo krwi, no i po tym wszystkim jak jestesmy osłabione to potem nie ma siły cieszyć się macierzyństwem, no a ważne żeby te siły po porodzie też mieć - nie ma wyjścia!!! nam położna własnie też różne rady dawał ze względu na nas i na opiekę nad maleństwami - zeby szybko wrócić do sił i się całkiem p-o ciąży nie posypać - bo wiecie - zęby, skóra, włosy...bywa nieciekawie
ja mam wyniki jak na razie bardzo dobre (zresztą tak zawsze mam - w poprzedniej ciązy usłyszałam ze jak NRDowska pływaczka ;)) ale witaminy biorę bo zazwyczaj je brałam o tej porze roku - uważam że w naszym klimacie teraz niestety bardzo trudno jest dostarczyć sobie w pożywieniu wszystko co trzeba, może wiosną, latem, ale teraz wszystkie warzywa i owoce nawet jak są to same wiecie jakie są...u nas bardzo trudno coś świeżego porządnego kupić, no chyba że ktoś ma swoje :)

Ja dzis miałam wizyte i moj gin pozytywnie mnie nastawił:-)
myślałam że mam anemie ale powiedział, że narazie wszystko ok.
zrobił mi usg a maleństwo tak fajnie nuszkami zaczeło ruszać jak by wiedziało, że mama patrzy hehe :-) nastepne usg w marcu a ja już nie mogę sie doczekać:-D

a u mnie niska hemoglobina,niski hematokryt,czas krzepniecia mały:-(,jakieś białko całkowite też poniżej normy:-(
napewno braki żelaza mam,ale to białko to juz niewiem co to i dlaczego??

szukałam
te pierwsze napewno braki żelaza i anemia,wiec spoko
co do krzepniecia to ja to wiem,bo w pierwszej ciaży dlatego wylądowałam w Klinice bo mialam malopłytkowość
a to białko to coś z wątroba lub nerkami czytałam,wiec juz zupełnie niewiem o co kaman?

reklama
Do góry