• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wyniki HCG

• Starter tematu Starter tematu Deleted member 187681
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
D

Deleted member 187681

Gość
Witajcie,
mam problem.Czy mozecie mi pomóc rozgryść wyniki referencyjne dla beta hcg?
Czekam dzisiaj na wynik w ALAB, i patrząc na ich normy , nie mogę tego rozgryść ...
Jest napisane, ze:
<0,100 mlU/ml to poza zakresem ciąży (jak rozumiem brak ciąży)
wyniki są podane dla ciąż od 3 tygodnia (9-130).
Co zatem oznaczaja: 0-5,3 i 0 - 8 ? Takze brak ciąży? Bo tu jest od 0 ..do 8.

Wybaczcie moją niewiedzą, może dla niektórych to będzie jasne jak słońce :)
Ale dla mnie jeżeli wynik powyżej 0,100 oznacza brak ciąży, to jak to się ma do wartości podanych 0-5 i od 0-8? Że to także brak ciąży.?
No nie kumam tych zakresów ref.

Załączniki

• co-oznacza-moj-wynik-beta-hcg_65576 (2).jpg
    co-oznacza-moj-wynik-beta-hcg_65576 (2).jpg
    37 KB · Wyświetleń: 11 773
reklama
Własnie dzowniłam do Alab z prośbą o wyjaśnienie.
Okazało się, ze wyniki jeszcze nie wyszły do Warszawy! Zapytałam zatem skąd informacja wczoraj, ze wyniki wyszły i mają być dostępne rano? Pani mi odpowiedziała cyt. "nie wiem skąd dzisiejsze społeczenstwo jest takie roszczeniowe" no i wybuchłam, nie wytrzymałam. Odpowiedziałam, ze wynika to być moze ztego, iż zostałam źle poinformowana i od 2 godzin siedzę przy kompputerze, czekajac na wynik!?
No ręce mi opadły.
Wyniki BYC MOZĘ bedą dzisiaj wieczorem, lub jutro....
NA beta HCG i progesteron w ALAB nie czeka się 1 dzień, a w mojej sytuacji do 3 dni !
Jak usłyszałam, ze to ja jestem roszczeniowa, to nerwy mi puściły.

Wyniki bety otrzymywany jest w godzine w labolatorium. Podejdz sobie dzisiaj do szpitala i tam ci szybko zrobią jak doplacisz na cito. Bedziesz miala juz 2 wynik po 2 dniach.

reklama
Chociaż i tak pewnie nic z tego nie wyjdzie... test ciążowe z rana - negatywne. Okres wypada niby na piątek.
A jedyne co czułam to kłócia od 5 dni w podbrzuszu i parcie na mocz(czytałam, ze to nie wynik ucisku, bo ten pojawia się pod koniec ciąży, tylko zwiększonej ilości progesteronu jeśli juz).
No ale nadzieje, zawsze mozna miec.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry