reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyniki moczu - białko 29tc

Hej, w zeszłym tygodniu robiłam badania moczu i wyszło białko 25mg/dl, glukoza 50mg/dl i ciała ketonowe 3+. Do tej pory wszystkie wyniki miałam dobre - jestem w 29tc.
Wczoraj miałam wizytę u lekarza i nie było mojego prowadzącego tylko pani go zastępująca. I ona od razu że powinna mnie położyć na patologię ciąży, że na pewno mam nadciśnienie i obrzęki. Ciśnienie wyszło 122/75 a obrzęków nie mam w co pani nie mogła uwierzyć. Dziś powtarzałam badania i nadal jest białko 25 ale zniknęła glukoza i ciała ketonowe. W zeszłym tyg może za mało piłam dzień przed badaniem albo zjadłam coś czego nie powinnam.
Nie mam praktycznie żadnych objawów typu ból, nadciśnienie, obrzęki, żylaki, bóle głowy, jakieś problemy z siusianiem. Jestem cały czas aktywna i bardzo nie chcę iść do szpitala. Diagnostyka przez kilka dni - ok. Ale leżeć dla samego leżenie nie chcę, bo tam na pewno aktywna nie będę, bo jak a do tego dostanę kota z nudów i nie wierzę, że to w jakikolwiek sposób pomoże mi czy dziecku.
Czy któraś z was miała taki poziom białka bez dodatkowych objawów i wszytsko było dobrze? Oczywiście sprawdzałam w Google, że taka ilość może być jak najbardziej fizjologiczna w ciąży ale panika tej pani wczoraj mnie zestresowała.
To moja pierwsza ciąża i w sumie pierwsze takie kontakty z lekarzami i szpitalami

reklama
Hej, w zeszłym tygodniu robiłam badania moczu i wyszło białko 25mg/dl, glukoza 50mg/dl i ciała ketonowe 3+. Do tej pory wszystkie wyniki miałam dobre - jestem w 29tc.
Wczoraj miałam wizytę u lekarza i nie było mojego prowadzącego tylko pani go zastępująca. I ona od razu że powinna mnie położyć na patologię ciąży, że na pewno mam nadciśnienie i obrzęki. Ciśnienie wyszło 122/75 a obrzęków nie mam w co pani nie mogła uwierzyć. Dziś powtarzałam badania i nadal jest białko 25 ale zniknęła glukoza i ciała ketonowe. W zeszłym tyg może za mało piłam dzień przed badaniem albo zjadłam coś czego nie powinnam.
Nie mam praktycznie żadnych objawów typu ból, nadciśnienie, obrzęki, żylaki, bóle głowy, jakieś problemy z siusianiem. Jestem cały czas aktywna i bardzo nie chcę iść do szpitala. Diagnostyka przez kilka dni - ok. Ale leżeć dla samego leżenie nie chcę, bo tam na pewno aktywna nie będę, bo jak a do tego dostanę kota z nudów i nie wierzę, że to w jakikolwiek sposób pomoże mi czy dziecku.
Czy któraś z was miała taki poziom białka bez dodatkowych objawów i wszytsko było dobrze? Oczywiście sprawdzałam w Google, że taka ilość może być jak najbardziej fizjologiczna w ciąży ale panika tej pani wczoraj mnie zestresowała.
To moja pierwsza ciąża i w sumie pierwsze takie kontakty z lekarzami i szpitalami
Miałam 3 razy w ciąży po 15mg białka. Mój gin twierdził, że do 50mg jest ok. Pod koniec ciąży i białko z moczu zniknęło. Do konca nic mi nie było. Ciąża rozwiązana w 40tc.

Tak, w obciążeniu ok. W dzisiejszym badaniu nie ma już glukozy w moczu + właśnie dostałam wyniki z dziś z innego laboratorium - białka też nie wykryto. Glukozę na czczo z krwi też byłam zrobić dziś ale jeszcze nie ma wyniku. W kwietniu miałam 77

To daj znać jak dzisiejszy wynik. W ciąży przez 2 miesiące wiele może się zmienić.

PS. Istnieje też szansa, że w labie coś pomylili.

To daj znać jak dzisiejszy wynik. W ciąży przez 2 miesiące wiele może się zmienić.

PS. Istnieje też szansa, że w labie coś pomylili.
Mam wyniki glukozy - 71

Dzisiejsze wyniki moczu z Alab - białko 25, reszta ok
Ten sam strumień moczu, wynik z diagnostyki - wszytsko ok, białko niewykryte

Lekarz powiedział, że to znikome ilości białka

reklama
To skoro lekarz tak mówi, to się tego trzymaj.
Glukoza dość niska. Może ketony się pojawiły ze względu na to, że za mało jesz?

Do góry