reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka 2011 - co warto mieć, co odpuścić, co zabrać do szpitala

Masz rację, każdy szpital jest inny dlatego pierw sprawdzmy co oferuje szpital.
Każda Mama wie najlepiej co ma zabrać dla swojego Słoneczka i dla siebie, a posty i różne fora są po to aby podzielić się doświadczeniem i opinią co warto wziąć a czego nie.
Najważniejsze jest to aby przyszłe Mamy miały szczęśliwe rozwiązanie i jak najszybciej mogły przytulić swoje Słoneczka do Siebie.

reklama
Też odwiedzę szpital w którym bedę rodziła, chce się dowiedzieć co muszę mieć, a co zapewnia szpital:-)
Napiszcie mi odnośnie piżamy dla Nas, czy kupujecie dwuczęściową czy może jedno, bo ja dziś kupiłam dwu, bo w domu w piżamach nie spię, więc jesli uważacie, że złą kupiłam to wymienie, nie potrzebuje zbędnych ciuchów zatrzymywać. Proszę o radę...

z tego co wszędzie piszą to do porodu jakaś krótka koszulka, może być męża w każdym razie taka której nie będzie szkoda wyrzucić. A na salę koszule by można było wietrzyć krocze oraz do obchodów. A pozatym myślę że koszula wygodniej bo często trzeba zmieniać podkłady i zależy jeszcze od tego czy w szpitalu pozwolą mieć majtki bo jeśli nie to w piżamie 2 częsciowej może być ciężko;)

Też odwiedzę szpital w którym bedę rodziła, chce się dowiedzieć co muszę mieć, a co zapewnia szpital:-)
Napiszcie mi odnośnie piżamy dla Nas, czy kupujecie dwuczęściową czy może jedno, bo ja dziś kupiłam dwu, bo w domu w piżamach nie spię, więc jesli uważacie, że złą kupiłam to wymienie, nie potrzebuje zbędnych ciuchów zatrzymywać. Proszę o radę...

u nas wymagane są koszule lub długie koszulki męża - tak mówiła mi połozna. Pidżama jest niezbyt dobra, bo po porodzie trzeba wietrzyc krocze :-D a przed porodem łatwiejszy będą mieć dostęp lekarze.

Dokładnie tak jak napisały dziewczyny, najlepsze są koszule rozpinane

ja też Ci poradze koszule krótką rozpinaną ( łatwiej do karmienia). A co radzicie do podmywania się zaraz po porodzie? różnie mówia a to Tantum ROsa, szare mydło, jakiś roztwór czegos tam... nie wiem już sama...

ja też Ci poradze koszule krótką rozpinaną ( łatwiej do karmienia). A co radzicie do podmywania się zaraz po porodzie? różnie mówia a to Tantum ROsa, szare mydło, jakiś roztwór czegos tam... nie wiem już sama...

ja mam kupione Tantum Rosa do podmywania ( np, raz dziennie) ale pod prysznic do higieny intymnej będę używac Pliva Fem - stosuje to w ciąży (tylko, że delikatne) i odpukać nie mam żadnych problemów z zapaleniami i innymi rzeczami.
Zapewne szare mydło tez zakupię :-D

reklama
z tego co mi wiadomo to koszule a nie pizame ze spodniami.. bo lekarz tez musi sobie łatwo zajrzec :p... do podmywania to "szary jelen " ogolnie jest zalecany przez gin. wiec wydaje mi sie najleprzy na ten czas... ja z tego ze rodze(prywantej klinice to nie biore nic prócz koszuli i kosmet... dla siebie ) ale w aucie bede miała jeszcze jedną walizeczke spakowaną wrazie komplikacji do szpitala ale tylko na 3 doby ... pozatym tak jak przy Tomku w domu zostawie na krzesle rzeczy które misiek bedzie musiał mi przywiesc jak sie okaze ze musimy zostac dłuzej... zeby nie musiał przewalac i szukac... i tez dlatego ze jak on nie bedzie mógł mi czegos dowiesc to by mama albo tesiuszki odrazu znalesli a nie szukali po szafkach

Do góry