reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

reklama
i od dziecka dużo zależy, Ola potrafi stać i sikać pod siebie i nie kuma w ogóle o co chodzi... zdarza się jej już zawołać, miała taki czas, że informowała, ale zbiegło się ze zmianą żłobka na przedszkole, teraz się wyprowadziła do siebie i znów nie kontroluje w ogóle...

Malgos bo to tez emocje. Nam w zlobku przestal siurac. Do przedszkola poszedl jkk mial 2,5 roku i byl juz odpieluchowany. Na jego lozko zalozylismy podklad aby nie prac materaca. Wielkie przezycie emocjonalne i ma zsikane lozko. Czasami mu sie snilo ze sikal w toalecie... hehe.

wiem, dlatego nie naciskam... ale też i nie raz nerwy mi puszczają, jak wiem, że teraz przeżywa zmianę i sika gdzie popadnie, ale przychodzi do domu, ściąga pampersa i zakłada majtki i krzyczy, że ona w samych majtkach będzie chodzić. i wtedy mieszane uczucia: z jednej strony fajnie, sama chce majtki, a z drugiej wiem, że nie zajarzy, że sika i będę musiała znów wycierać wszystko... na szczęście udało się ją przekonać, że jak siedzi, to ma podkładać sobie podkład pod pupę...

co by teraz wrócić do tematu wyprawki: myślałam, że mam popsuty przewijak, a okazało się po dokładnych oględzinach, że tylko pękniętą ceratkę ma pod spodem i wyłamane te nóżki, ale coś się tam dorobi

Haust mi pediatra kazała jakimkolwiek smarowac, tylko cieniutko. Ale i tak bobasy są w gondoli, nakryte pieluszka, nie wychodzi sie na spacer w południe i raczej w zacienione miejsca, więc zwykły krem też wystarczy

Bedziecie uzywaly kremu do buzki na codzien? Gdzies czytalam, ze to niekonieczne, ale na mroz, bez kremu bym dziecka nie wypuscila...

W sumie masz rację małgorzatkar :tak: Mati z sierpnia, więc już słońce aż tak nie dawało, ale tu początek lipca, więc myślałam, że trzeba coś specjalnego.
Makota ja zamierzam używać jakiegoś kremu do buzi :tak:

reklama
Do góry