reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

reklama
Jejku dziewczyny, jaka precyzja! Podziwiam. Ja doszłam do tego, że piorę i już jestem z siebie dumna. Strategia ilości danych zestawów na każdy dzień... O nie, z moim życiowym nieporządkiem, nie ma szansy na aż tak dokładne zaplanowanie. W razie czego będziemy odwiedzać Tesco 24h częściej niż przyzwoitość nakazuje ;)

Wanienki mi brakuje, co jadę do sklepu to jakieś udziwniane są z korkami, przegrodami albo jakąś gumą na dole... Gdzieś widziałam takie tradycyjne wanienki w rozsądnej cenie ale nie kupiłam bo już nie miałam siły jej taskać. A teraz nie pamiętam w którym hipermarkecie to było...

Może to było w auchanie? Byłam przekonana, że w tesco, zaciągnęłam po szkole rodzenia M. na zakupy podstępem, że niby chemii nam brakuje i przy okazji miałam kupić wanienkę, niestety tam nie było.

Jakoś do mnie udziwnienia nie przemawiają i stojaki. Zwykła tradycyjna wanienka musi być. :)

Michalina, do zwykłej wanienki możesz mieć tez stojak. Wannę gdzieś postawić trzeba.A jak nie ma gdzie to można się schylać nad podłogą. My kupiliśmy stojak i bardzo się przydał, a na nim najzwyklejsza wanna,bez gąbek ,foczek itp.
Teraz mąż wygrzebał na strychu foczkę po siostrzeńcach chyba i postanowił,że będzie używał.
Dla mnie to dodatkowy element do czyszczenia

Nie pomoge w poszukiwaniach wanienki ;) ja kupilam taka wlasnie najzwyklejsza duza w hurtowni dzieciecej za 33 zl (chyba nie przeplacilam?). Ma fajny turkusowy metaliczny kolor :) musialam odkleic tylko obciachowe naklejki z osmiorniczkami i teraz jest wanienka pierwsza klasa :D

U nas jest potężna łazienka, w której ustawimy coś w stylu blatu - pomieści i wanienkę i przewijak. Zobaczymy czy to się sprawdzi czy będziemy do pokoju nosić i tam podobna kompozycja, wanienka obok przewijaka. Stojaki jak dla mnie są za mało stabilne. Dla takiego spokojnego malucha może jeszcze ale dziecko będzie coraz silniejsze.

reklama
ja takie zwykłe wanienki widziałam w kauflandzie, cena trzydzieści ileś.

ja właśnie czekam na koniec prania pieluchowo recznikowo prześcieradelkowego :) jutro ma byc 30 stopni. :) to będzie schło od rana. może jeszcze rano wypiore - dostałam rożek, pościel, kocyk.

trochę sie cieszę że mam przy mało.. bo wszystko używane prawie mam. a tak sama coś dokupię :)

Do góry