reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

podobno u chłopaków łatwiej się dba narządy płciowe zew bo mniej szparek i zakamarków jest :)

No potwierdzam. Ja najgorzej się boję odparzeń pipki :(

Ja siusiaka nie odciagalam. Tylko tyle co bylo widać patyczkiem przemywałam. Pępek to albo octenisept albo nasączane spirytusem gaziki. Tak robiłam i wszystko ładnie się goiło.

Ostatnia edycja:
reklama
Nasz Mati miał problem z jajkiem i byliśmy pod opieką chirurga dziecięcego, no i on kazał nam delikatnie odciągać. Jak mały skończył 1,5 roku miał zabieg na to jajko i wtedy lekarz stwierdził, że jest stulejka i potrzebny będzie kolejny zabieg. Na szczęści ćwiczenia przyniosły w końcu efekt i obeszło się bez zabiegu. Teraz już jest ok :tak:

My sporadycznie używaliśmy krytykowanego sudocermu i szybko przynosił poprawę :tak: Teraz też dostałam próbkę od lekarza, więc nic innego na razie nie kupuję.

No i trochę przeraża mnie pielęgnacja dziewczynki :-:)szok:

Haust, dobrze, ze obylo sie bez operacji :) moj Hubi mial 2 operacje na wodniaka, pierwsza jak byl jeszcze malutki. Ciezko to przezylam. Ale teraz jest ok.
Wiec jakby ktorejs mamie trafil sie wodniak jaderka, polecam sie ;)
Dziewczynka bedzie u Ciebie wyzwaniem zapewne, jesli idzie o pielegnacje. U nich chyba latwiej o infekcje.

Aru miał siusiakowy problem raz i to było latem od piasku. A tak to wszystko super.
Też mam próbke Sudocremu i styknie. Wezmę do szpitala.

U nas na sr położne odradzaly sudocrem. Mówiły ze nalezy go używać tylko i wyłącznie na zalecenie lekarza bo za bardzo wysusza. Ja mam jakies próbki sudocremu ale postaram sie ich nie uzywac.

Sudocrem jest tylko na odparzenia na pewno nie profilaktycznie. Zresztą wszystko co ma tlenek cynku jest na odparzenia.

Torementiolu nie wolno bo zawiera kwas borny.
Sroka pomoże poczytajcie ;)

reklama
Sudocrem często jest krytykowany, ja też słyszałam,że nie powinno się go używać szczególnie u dziewczynek, bo powoduje jakieś poważniejsze kłopoty z pisią, ale nie pamiętam co..:zawstydzona/y:

Za to świetnie się sprawdza przy podrażnieniach po goleniu bikini...Najlepiej użyć od razu po zabiegu jak ktoś wie,że ma skłonność , sprawdziłam, działa.

Do góry