reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

reklama
Michalina ja mam lidla pod nosem i jestem na bieżąco, mogę dać znać na forum jak będzie w ofercie

hehe wiesz cały paradoks ppolega na ty, że jak jestem w pracy to też mam pod nosem. Nawet czasem po pieczywo biegnę w czasie pracy bo mi wyjątkowo smakują ich bułeczki wieloziarniste :) Ale nigdy nie przyglądałam się ich ofercie. Jak będziesz widziała coś fajnego to daj znać! Ja do tej pory rtęciowego używałam, jeszcze sięu nas w domu kilka uchowało :) i choć dla takiego małego ptysia też by się nadawał to jednak wygodniej już tym spełanijącym-europejskie-normy

Najfajniejsze są te bezdotykowe, celujesz nad łuk brwiowy z odległości 3 cm i po 1 sek masz wynik na wyświetlaczu.

dziewczyny w Pepco są w promocji skarpeteczki, 1,99 zł za parę, półśpiochy bawełniane za 5,99zł, T-shirt niemowlęcy za 7,99zł i spodnie bawełniane niemowlęce za 12,99 zł.
Gazetka ważna do 27.03

a w Kauflandzie od jutra są w promocji body niemowlęce z krótkim rękawem, 3 szt za 22,99 zł.

Ciekawe dyskusje :)
Bardzo bardzo przydatne jak dla mnie wasze wpisy, bo część z was doświadczona można naprowadzić takie świeże mamy :)
Nie ma to jednak jak wsparcie na forum :D

A co myślicie o firmie NUK? Na tych warsztatach się reklamowała.

I druga kwestia, czy warto przed porodem zaopatrzyć się w laktator albo pojemniczki na mleko cz poczekać? Wydaje mi się, że takie pojemniczki się przydają jakbym na przykład zostawiała małą z tatą a sama gdzieś wybywała.

michalina jeśli wiesz że będziesz wybywać to się zaopatrz. Ja się zaopatrzyłam i użyłam go góra kilka razy. Ręką też można ściągać pokarm w razie czego. A pryska czasem jak z krowy :-D Ja mam ręczny Avent i kilka pojemników, często odciągałam do butelki Avent tej 125ml.

NUK to wyższa półka cenowa. Nie miałam z nimi do czynienia, my mieliśmy smoczki Avent i canpol. Ale jakby ci dziecko wybrzydzało to można próbować.
Tak naprawdę to wszystko trzeba po prostu spróbować i zobaczyć czy dziecku podpasuje. Ciężko sie wypowiedzieć czy to dobre czy nie bo każdy ma inne doświadczenia w tej kwestii :sorry2::happy2:

Ja teraz jakoś bardziej uważam na skład kosmetyków, choć nie mam jakiś złych doświadczeń w sensie uczuleń. Może po prostu teraz mam więcej kasy i mogę wybrzydzać :-p
Pieluchy np. Dada wszyscy chwalą, dla mnie dada śmierdziały i przemakały po bokach. Potem jechaliśmy na Sleep&Play pampka a teraz Babydream. Na początku wiadomo kupuje się najlepsze pieluszki bo jest najwięcej rzadkich kup więc wręcz konieczne jest to co najlepsze dla pupy. To samo się tyczy kremów i chusteczek.
To samo się w sumie tyczy wszystkiego :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mialam smoczek nuka. Na poczatku bo tylko taki byl chlopiecy. Pozniej z wyboru. Ale takze zamienilam na fisher price pozniej. Bo mial zakrycie na sam smoczek i zasloniety mogl byc na lancuszlu. Butelki i laktator. Mialam z medeli ale nigdy nie sciagnelam tyle aby pozniej wystarczylo malemu. Jak bylam na zajeciach tak jechal na nutramigenie. 1 butelke mialam medeli. Nastene z lovi. Nie mialam aventa ani tommie tippie.

Do góry