reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyprawka - co powinna kupić mamusia dla siebie i dzidziusia?

Pochwalę się :)
Oto nasz wózek:
Zobacz załącznik 618739Zobacz załącznik 618740Zobacz załącznik 618741
W eleganckim stanie i z pełnym wyposażeniem (torby, moskitiery itd.). Wydaje mi się, że w ogóle nie był używany, przynajmniej takie sprawia wrażenie. Rodzice nawet nie wiedzieli, że nosidełko można wpiąć do stelaża. Ale super ludzie! Widać, że zakochani w swojej córeczce.
Rączka w ogóle nie zużyta, koła w super stanie i do października ma jeszcze gwarancję. Chyba faktycznie mało go używali. Jestem happy.
Niebieski, pewnie wszyscy będą mówić, że spodziewaliśmy się chłopca :D ale spodobał nam się ten kolor/kropki a przede wszystkim cena - 300zł.

reklama
Michalina - niech sie dobrze prowadzi :-D
Co za roznica jaki kolor. Rozowy dla chlopaka by mnie razil, ale cala reszta kolorow nie...

Podoba mi sie ten wozek

Michalina fajny wóz :) On jest dość uniwersalny, bo niebieski, ale w kropki :-) z resztą tak jak mówi Makota, byleby nie chłopak w różu, a tak to luzik.
Mój wypatrzony wózek idzie dzisiaj obejrzeć koleżanka. Znalazłam w Poznaniu :-p Mam nadzieję, że będzie jak na zdjęciach i w opisie, bo wygląda przyzwoicie. Jak się zakup uda, to się pochwalę.

Pffff, kolor wózka to akurat każdego sprawa jaki chce, ja mam szaro-czarna gondole i fioletowo-szara spacerowke, spacerowke-parasolke w ogóle w szarosciach i jakoś problemu z tym nie mam :) przynajmniej będzie wam też pasował jak drugi chłopak będzie :) a kropki fajne :)

To i ja dodam coś w temacie wózków...
Właśnie mąż pojechał odebrać. Też kupiłam używany ....ale to będzie nasz 3...:tak:
Nie wiem gdzie to się wszystko zmieści.
Ale pochwalę się moim sprytem...;-)
Ponieważ mieszkam na 2 piętrze bez windy zależało mi na lekki wózku. Mieliśmy spacerowego Nomada po córce, który należy do najlżejszych wózków, no i musiałam dokupić gondolę. Ale mimo wszystko 2 dzieci+ zakupy + wózek to za dużo do ogarnięcia na schodach.
I wpadłam na chyba dobry pomysł. Kupiłam zestaw z tej samej firmy ze stelażem składanym podobnie jak parasolka, z gondolą i spacerówką, w dobrej cenie. I teraz większy stelaż, terenowy będzie na dole, lekki stelaż w domu, do przeniesienia jedynie gondola. No i odpada czyszczenie zabłoconych kół. A w mieszkaniu amortyzacja nie jest potrzebna, a wózek awaryjnie się w domu przydaje.No i fotelik pasuje do obu stelaży , więc mamy mnóstwo opcji.....
Ciekawa jestem jak to wyjdzie w praktyce...???
Co myślicie?:-)

Kopacz- nie martw się, jeszcze znajdziesz swój wóz :) ja w zasadzie wiedziałam, że chcę skrętne koła pompowane, 3w1, w miarę lekki ale to nie był priorytet. I szukałam okazji.

mika8 - ja też się nastawiam, że wózek w domu się przyda. Myślę, że fajny pomysł. Najważniejsze, żeby Tobie było jak najwygodniej i najłatwiej zapanować nad wszystkimi "sznurkami". Ciekawa jestem jak to będzie w praktyce :)

Billeina - i jak wózek? A jakiego szukasz? A może już znalazłaś :)

reklama
No i wózek dotarł.
Spełnia moje oczekiwania, bo przyznaję,że kupiłam w ciemno. To i tak rozwiązanie na jakieś 6-8 msc. Pewnie jak najszybciej przesiądziemy się do Maclarena, w razie czego będą jeszcze 2 spacerówki w zapasie.
póki co córka ma najwięcej radości , bo może wozić wszystkie swoje pluszaki....

Wybór wózka to trudna sprawa...Każdy ma inne oczekiwania i warunki typu wielkość bagażnika w aucie, winda lub jej brak, wysokość rączki dostosowana do wzrostu no i oczywiście styl życia ... A i tak czasem po miesiącach szukania i zakupie okazuje się ,że to jednak nie to....

Do góry